woensdag 11 november 2009

De Israelische Terreur 1019

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 1018" achtergelaten:

BINNENLAND
Lieberman ziet wereldvrede als grote uitdaging

(Novum) - Israël wil vrede in het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Dat was woensdag de boodschap van de omstreden Israëlische minister van buitenlandse zaken, Avigdor Lieberman, tijdens een bezoek aan Nederland.

"Wij willen vrede, niet alleen in het Midden-Oosten, maar over de hele wereld", zei Lieberman voor aanvang van een gesprek met zijn Nederlandse ambtgenoot Maxime Verhagen (CDA). Dat is 'een heel grote uitdaging', voegde Lieberman eraan toe.

Lieberman is zeer omstreden vanwege zijn radicale standpunten. Zo heeft hij in het verleden bepleit dat er een atoombom op Gaza zou worden gegooid en gezegd dat Palestijnse gevangenen in zee moesten worden verdronken. De PvdA plaatste daarom vraagtekens bij de ontvangst van Lieberman door Verhagen.

Tijdens een korte verklaring voor de pers herhaalde Lieberman woensdag geen van zijn controversiële uitspraken. Wel zei hij dat Nederland een speciaal land is voor joden, vanwege Spinoza en Anne Frank. "We bewonderen ook uw gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog", zei Lieberman verder.

Verhagen liet blijken dat hij de Nederlandse bezwaren tegen bijvoorbeeld de Israëlische nederzettingenpolitiek aan Lieberman duidelijk zou maken. "Wij zullen onze zorgen delen, zoals vrienden dat met elkaar doen." Verhagen zei dat hij een 'eerlijk en open' gesprek wilde.

Verhagen en Lieberman wilden geen vragen van de pers beantwoorden. Een gesprek van Lieberman met Kamerleden vindt later woensdag achter gesloten deuren plaats. Woensdagavond dineert Lieberman op een geheime locatie met PVV-leider Geert Wilders, die hem als een politieke medestander ziet.

"We bewonderen ook uw gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog", zei Lieberman verder." Hoe nu? Zou deze voormalige uitsmijter van een Sovjet-bar niet weten dat Anne Frank door een Nederlander is verraden en dat meer dan 70 procent van alle joodse Nederlanders uitgeroeid werd? Procentueel twee keer zoveel als in Belgie en drie keer zoveel als in Frankrijk! En dat allemaal mede dankzij de voortreffelijke organisatie in Nederland, het werk van gemeente-ambtenaren, de politie, spoorwegen, Westerbork etc.

1 opmerking:

Vrije-wereldburger zei

"Wel zei hij dat Nederland een speciaal land is voor joden, vanwege Spinoza en Anne Frank."

Jacob Israel de Haan, als hij die kent is het noemen toch een beetje pijnlijk. (Hij was tenslotte ook nog eens gay).

Om maar iemand te noemen (als ik er verder over zou nadenken kom ik in net zo'n fout vaarwater als waar Lieberman zelf in zit).

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...