woensdag 11 november 2009

De Israelische Terreur 1020

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman in Den Haag, met achter hem minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) Foto Roel Rozenburg

Omstreden minister uit Israël in Nederland

Gepubliceerd: 11 november 2009 08:07 | Gewijzigd: 11 november 2009 14:21

De Israëlische minister Lieberman, bekend om zijn extreme uitspraken, is bijna nergens echt welkom. Vandaag is hij in Den Haag.

Door onze correspondent Guus Valk

Nokdim, 10 nov. Auto’s met camera’s op het dak rijden rond. Bezoekers van buiten worden gevolgd door een Humvee met bewapende Israëlische soldaten. Nokdim, een joodse nederzetting ten zuiden van Jeruzalem, op de bezette Westelijke Jordaanoever, wordt zwaar bewaakt.

Rijen caravans aan de rand van het dorp duiden op snelle groei. De meerderheid van de circa 900 inwoners stemde bij de laatste verkiezingen op de beroemdste ingezetene. „Avigdor Lieberman woont hier om ons te steunen”, zegt Shahav Birman, een student. „Dat betekent veel voor me. Andere politici steunen ons alleen in woorden. Hij gaat letterlijk naast ons staan.”

Zelfs de woonplaats van minister Lieberman van Buitenlandse Zaken is een statement, merkt Shaul Mishal op. Nederzettingen zijn volgens internationaal recht illegaal. Volgens de hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Tel Aviv „vereenzelvigt hij zich met de kolonistenbeweging door in een nederzetting te wonen”.

Nederland uitzondering in Europa

Vandaag is Lieberman op bezoek in Nederland. Hij komt volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn Nederlandse collega Maxime Verhagen bedanken voor de Nederlandse steun aan Israël in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Deze veroordeelde vorige maand oorlogsmisdaden tijdens het Israëlische offensief in de Gazastrook, in december en januari. Nederland stemde tegen deze veroordeling.

Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article2409945.ece/Omstreden_minister_uit_Israel_in_Nederland


Persbericht

08-11-2009

Israëli’s in Nederland demonstreren tegen bezoek Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman


Wij ,een groep Israëli’s, woonachtig in Nederland en verenigd in de Stichting gate48, demonstreren op woensdag 11 november tegen het bezoek van Avigdor Lieberman, de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Nederland. Wij demonstreren tegen de manier waarop hij in Nederland door de regering kritiekloos wordt ontvangen (achter gesloten deuren) en tegen het speciaal onthaal dat het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) die avond organiseert in het Golden Tulip Apollo Hotel in Amsterdam.

Avigdor Lieberman pleit al jaren tegen de aanwezigheid van Arabische/Palestijnse bewoners in Israël. Hij heeft herhaaldelijke malen gesproken over de verwijdering van deze groep bewoners uit Israël, wat neerkomt op een etnische zuivering en tegen elke vorm van co-existentie tussen Israëli’s en Palestijnen ingaat. Hij is een persoon die, tot hij minister van buitenlandse zaken werd, openlijk haat zaaide en racistische motieven en argumenten hanteerde. Het feit dat hij deel uitmaakt van een democratisch verkozen regering maakt hem nog geen legitime politicus, maar eerder een schande voor de Israëlische staat. Wij geloven dat zijn ideeen enkel meer haat zaaien tussen beide bevolkinggroepen in Israël en een vreedzame oplossing van het conflict tot een onmogelijkheid maken.

Zijn bezoek aan Nederland willen wij daarom niet zonder protest voorbij laten gaan. Op 11 november om 19.30 zullen wij, als stichting gate48, demonstreren voor het Golden Tulip Apollo Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam, waar Lieberman op uitnodiging van het CIDI spreekt op een gesloten bijeenkomst. Wij willen bekend maken aan Lieberman, CIDI, de aanwezigen en de rest van Nederland dat wij zijn opruiende teksten geen platform waardig achten .


www.gate48.org


En nu opletten hoeveel Nederlanders bereid zijn op te komen voor de mensenrechten, en deze groep Israeli's zullen steunen. Ik ga er in elk geval naar toe.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Volgens Lieberman worden onze Tweede Kamerleden 'gehersenspoeld' door de Arabische landen. Bij o.a. RTL Nieuws gaat men opeens publiceren wat er mis is met deze man, de pers zet dus Maxime Verhagen te kakken, en dat lijkt me een teken aan de wand.

Vanavond een eentweetje met Wilders: "De banden tussen zijn partij en de mijne kunnen wel wat steviger. Daar gaan we over praten, en ook over buitenlandse politiek." Dat gaat om geld natuurlijk. Voor geld treedt Wilders zelfs op met een 'kopvod' in een synagoge.

Zelfs de NOS durft nu te schrijven dat Lieberman in en Israëlische nederzetting woont. Maar ook "De Israëlische minister staat bekend om zijn anti-Palestijnse opvattingen." Terwijl Lieberman het vrijwel altijd uitsluitend over Arabieen heeft, ook de Israëlische Arabieren.

Anoniem zei

Natuurlijk durft men over Lieberman te schrijven. De kwaaie pier. De rest van de kwaaie pieren blijven heilig.

Bijzonder zwakke argumentatie trouwens van Harry de Winter tegenover de "bevrager" van Lieberman, Voordewind bij P en W
Harry de Winter: Natuurlijk is Hamas een terroristische organisatie!
Het gaat over het voortbestaan van Israel.
Verhagen moet praten met Hamas en Israel etc.
Volgens mij is er al decennia lang gepraat en moeten er daden volgen tegen Israel.
Hamas is volgens mij geen terroristische organisatie, maar Israel.
Hij had de logeerpartij in illegaal gebied kunnen vermelden van Voordewind, dit n.a.v. opmerkingen over de woonplaats van Lieberman.
Voordewind die het heeft over een onafhankelijke rechtbank in Israel, geen weerwoord van Harry de Winter.
Tenslotte gaat het niet over het voortbestaan van Israel maar over het overleven van de Palestijnen etc.

P.s Je hoeft jezelf natuurlijk niet af te vragen waar de bijdrage van de Volkskrant uit bestaat. Jammer dat men zo vaag blijft, wel duidelijk suggestief. Gaza, geweld en Marokkaanse hangjongeren, je moet er maar opkomen en Jair als smeerpoets. Leve de lol.

anzi

Sonja zei

Misschien weet iemand hier wat de werkelijkheid precies is? Of wie er liegt?

Het minsterie meldt:
Minister Lieberman (Buitenlandse Zaken) bevestigde opnieuw dat de Israëlische regering streeft naar een twee-statenoplossing: een Palestijnse staat naast een veilig Israël.

Maar het Nederlands Dagblad citeert Lieberman:
"Misschien dat er ooit, aan het eind der dagen, nog wel een Palestijnse staat komt, maar nu voorlopig niet." en "De tweestatenoplossing is niet de juiste visie."