woensdag 11 november 2009

Willem van Genugten en de Mensenrechten 12

De NRC bericht vanavond:

Nederland uitzondering in Europa

Vandaag is Lieberman op bezoek in Nederland. Hij komt volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn Nederlandse collega Maxime Verhagen bedanken voor de Nederlandse steun aan Israël in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Deze veroordeelde vorige maand oorlogsmisdaden tijdens het Israëlische offensief in de Gazastrook, in december en januari. Nederland stemde tegen deze veroordeling.

http://www.nrc.nl/buitenland/article2409945.ece/Omstreden_minister_uit_Israel_in_Nederland

Dat is dezelfde minister Verhagen die jij in bescherming neemt Willem van Genugten. Daar ga je, professor.

1 opmerking:

Anoniem zei

"En hij heeft gelijk, mijn generatie waartoe ook jij behoort, die opgroeide met de Who: 'Hope I die before I get old' is een zeldzaam hypocriete, opportunistische, intellectueel corrupte generatie, die de voedingsbodem heeft gekweekt voor de enorme rancune die nu als een veenbrand voortwoekert."

O, u wordt bedankt.
Generaliseren over My Generation...?
"Who... who-hoooo... are you?!"

Was er dan niet op z'n minst een (groot) deel van die generatie die in die - vaak bespotte - zestiger jaren 'vocht' voor zaken als: overbevolking, vrede, immigratie, milieu, biologisch voedsel, dierenbescherming, en talloze andere zaken die anno-nu, op het juiste A4tje, een stoot subsidie opleveren in de categorie 'opmerkelijke initiatieven'?

"Mijn generatiegenoten waren druk bezig te kijken welke plaats ze op de apenrots konden innemen en vooral ook konden behouden. En daartoe waren ze bereid om al hun idealen, al hun rudimentaire morele opvattingen, prijs te geven. "

"P-p-people try to p-put us down...."
Ik heb goede herinneringen aan de zestiger jaren - 'I was young!... and so were you, I hope' - inclusief nostaligisch-sentimentele herinneringen aan symbolen en songs uit die tijd... wil je die alsjeblieft niet toedichten of weggeven aan zuurpruimerige muurbloempjes uit die tijd?!

"Willem, jij bent zo ongeveer de enige in Nederland die gelooft dat minister Verhagen te goeder trouw ... in elk geval doe je alsof."
Hoe vaak toonde je hier niet aan dat vele journalisten zich vereenzelvigen met de politieke macht?!
Willem is volgens zijn reakties een zoetgevooisde, laffe KVP'er die wil pappen en nathouden.
Uiteindelijk dertien-in-'n-dozijn.

"Je schreef mij: 'Beste Stan, Je haalt nogal uit..."
' Inderdaad Willem... ik heb het niet alleen over jou. Ik spreek over die hele stokdove, corrupte generatie van me, al die luitjes met hun immoreel opportunisme en met hun even volle penzen als volle geldbuidels.'

Well, 'My Generation' protesteert hier in huidig Hollandsch:
'Fuk joe hé!'

"De gemiddelde Wilderskiezer is nu juist ook van die generatie ("My generation"), dus het is geen generatiekwestie."
Dit is allesbehalve chocola.... al lijkt de konklusie me juist.

"Wat Pieter W. bedoelt werd in de tijd van het opkomende fascisme la trahison des clercs (Julien Benda) genoemd - het intellectuele verraad van de hooggeschoolden."
'Hierover later meer', Stan?
Graag!

Ton

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...