woensdag 11 november 2009

De Israelische Terreur 1018


Persbericht

08-11-2009

Israëli’s in Nederland demonstreren tegen bezoek Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman


Wij ,een groep Israëli’s, woonachtig in Nederland en verenigd in de Stichting gate48, demonstreren op woensdag 11 november tegen het bezoek van Avigdor Lieberman, de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Nederland. Wij demonstreren tegen de manier waarop hij in Nederland door de regering kritiekloos wordt ontvangen (achter gesloten deuren) en tegen het speciaal onthaal dat het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) die avond organiseert in het Golden Tulip Apollo Hotel in Amsterdam.

Avigdor Lieberman pleit al jaren tegen de aanwezigheid van Arabische/Palestijnse bewoners in Israël. Hij heeft herhaaldelijke malen gesproken over de verwijdering van deze groep bewoners uit Israël, wat neerkomt op een etnische zuivering en tegen elke vorm van co-existentie tussen Israëli’s en Palestijnen ingaat. Hij is een persoon die, tot hij minister van buitenlandse zaken werd, openlijk haat zaaide en racistische motieven en argumenten hanteerde. Het feit dat hij deel uitmaakt van een democratisch verkozen regering maakt hem nog geen legitime politicus, maar eerder een schande voor de Israëlische staat. Wij geloven dat zijn ideeen enkel meer haat zaaien tussen beide bevolkinggroepen in Israël en een vreedzame oplossing van het conflict tot een onmogelijkheid maken.

Zijn bezoek aan Nederland willen wij daarom niet zonder protest voorbij laten gaan. Op 11 november om 19.30 zullen wij, als stichting gate48, demonstreren voor het Golden Tulip Apollo Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam, waar Lieberman op uitnodiging van het CIDI spreekt op een gesloten bijeenkomst. Wij willen bekend maken aan Lieberman, CIDI, de aanwezigen en de rest van Nederland dat wij zijn opruiende teksten geen platform waardig achten .


www.gate48.org


En nu opletten hoeveel Nederlanders bereid zijn op te komen voor de mensenrechten, en deze groep Israeli's zullen steunen. Ik ga er in elk geval naar toe.

2 opmerkingen:

Sonja zei

BINNENLAND
Lieberman ziet wereldvrede als grote uitdaging

(Novum) - Israël wil vrede in het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Dat was woensdag de boodschap van de omstreden Israëlische minister van buitenlandse zaken, Avigdor Lieberman, tijdens een bezoek aan Nederland.

"Wij willen vrede, niet alleen in het Midden-Oosten, maar over de hele wereld", zei Lieberman voor aanvang van een gesprek met zijn Nederlandse ambtgenoot Maxime Verhagen (CDA). Dat is 'een heel grote uitdaging', voegde Lieberman eraan toe.

Lieberman is zeer omstreden vanwege zijn radicale standpunten. Zo heeft hij in het verleden bepleit dat er een atoombom op Gaza zou worden gegooid en gezegd dat Palestijnse gevangenen in zee moesten worden verdronken. De PvdA plaatste daarom vraagtekens bij de ontvangst van Lieberman door Verhagen.

Tijdens een korte verklaring voor de pers herhaalde Lieberman woensdag geen van zijn controversiële uitspraken. Wel zei hij dat Nederland een speciaal land is voor joden, vanwege Spinoza en Anne Frank. "We bewonderen ook uw gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog", zei Lieberman verder.

Verhagen liet blijken dat hij de Nederlandse bezwaren tegen bijvoorbeeld de Israëlische nederzettingenpolitiek aan Lieberman duidelijk zou maken. "Wij zullen onze zorgen delen, zoals vrienden dat met elkaar doen." Verhagen zei dat hij een 'eerlijk en open' gesprek wilde.

Verhagen en Lieberman wilden geen vragen van de pers beantwoorden. Een gesprek van Lieberman met Kamerleden vindt later woensdag achter gesloten deuren plaats. Woensdagavond dineert Lieberman op een geheime locatie met PVV-leider Geert Wilders, die hem als een politieke medestander ziet.

Sonja zei

"We bewonderen ook uw gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog"

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...