zaterdag 9 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind 3


Het gebeurt wel vaker, wanneer kranten hun blunders willen verbergen. Wanneer u het zwaar bekritiseerde dagboek van Joel Voordewind probeert te vinden, dan blijkt het ineens te zijn verdwenen. Dan krijgt u dit te zien:

404 | Lege pagina

De pagina waar u naar zoekt, is mogelijk verwijderd, tijdelijk niet beschikbaar, of de naam ervan is gewijzigd.

Bent u hier terecht gekomen via onze website, laat het ons weten zodat we de fout kunnen herstellen. U kunt een e-mail sturen naar: internet@trouw.nl

Bent u hier beland via een link op een andere website, dan is die verwijzing onjuist. Daar kunnen wij helaas niets aan doen. U kunt wel de webmaster van de bewuste site op de hoogte stellen van het probleem.

Probeer het volgende om de juiste pagina te vinden:

1. Controleer of het adres juist is gespeld, mocht u dit in de adresbalk hebben ingetypt.

2. Ga naar de voorpagina van Trouw of zoek via de navigatiebalk.

3. Klik op de knop 'vorige' in uw browser als u een andere koppeling wilt proberen.

4. Zoek naar informatie via de zoekbox rechtsboven aan de pagina.

Hoe dan ook, wat interessant aan deze volksvertegenwoordiger is , is het feit dat deze fundamentalistische christen het niet relevant vindt om de illegale bezetting van de Westbank te belichten, maar wel het Palestijnse verzet daartegen, in dit geval een -- volgens zijn Joods-Israelische gesprekspartner -- terroristische aanslag. Dat betreffende gesprekspartner zelf terreur bedrijft door het bezetten en stelen van andermans land is niet relevant genoeg voor Joel Voordewind om te vermelden in Trouw. Nu mag iedere Nederlanders geloven wat hij wil, hij mag in dansende tafels geloven of in een man die 2000 jaar geleden over water liep, maar 1 ding mag een Nederlander niet en dat is schendingen van het internationaal recht negeren en rechtvaardigen. En zeker een volksvertegenwoordiger mag dat niet. Dus Joel, waarom negeer jij de joods-Israelische schendingen van het internationaal recht? Het feit dat deze zionistische extremisten behoren tot in jouw ogen het door god uitverkoren volk kan natuurlijk in de politiek, die zich dient te houden aan rechtsregels, geen argument zijn. Geloven doe je in de kerk, en als je een beetje fatsoenlijk bent probeer je je normen en waarden ook nog enigszins in de praktijk te brengen. Ik bedoel, ik denk niet dat Jezus de Palestijnen had vervolgd zoals de joods-Israeli's doen. Waar ben je mee bezig, Joel? Hoe komt het dat je zo in de war bent geraakt? Heeft het christendom al niet veel te lang terreur bedreven, of dat nu tegen de joden in Europa was, of nu tegen de Arabieren? En waarom steunt Trouw deze christelijke politicus die lak heeft aan het internationaal recht?

Inmiddels weer gevonden: http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2752965.ece/7_mei__Zelfmoordaanslagen_en_kidnappings.html

vrijdag 8 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind 2

Nadat ik het vorige stukje naar onze Joel had gestuurd kreeg ik deze reactie:

'Hartelijk dank voor uw e-mail. Ik ben tot en met 11 mei afwezig in verband met een werkbezoek aan het buitenland.

Tel. secretariaat ChristenUnie-fractie Tweede Kamer: 070-3183057 of 070-3183664.
Voor uitnodigingen en/of afspraken: h.krijger@tweedekamer.nl
Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.
Kijk nu op www.tweedekamer.nl'

Mooi zo, dat geeft me de tijd om Joel er nog even op te wijzen dat het criminaliseren van Arabieren nonsens is. Jezus zou zoiets nooit hebben gedaan, en aangezien jij een fan van hem bent verwacht ik dat jij in zijn voetsporen treedt. Luister Joel, ook de joden zijn Semieten zodra ze een semitische taal spreken, en anders niet. Ze zijn geen ras en ook geen volk, hoe graag je dat laatste ook zou willen om jouw messiaanse profetieen verwezenlijkt te zien. Nogmaals, ze vormen geen ras, en geen volk, want joodse Nederlanders zijn, beste volksvertegenwoordiger, eerst en vooral Nederlanders. En de joden zijn al helemaal niet het uitverkoren volk volgens het internationaal recht. En jij hebt als volksvertegenwoordiger je allereerst te houden aan dat recht, anders moet je opstappen. Prive mag ieder kamerlid, net als ieder mens, in de grootst mogelijke waanzin geloven, maar in het publieke leven mag een kamerlid dit niet. Hij dient allereerst te geloven in het recht en niet in een of andere luchtgod. Joodse Amerikanen, of joodse Fransen, of joodse Yemenieten zijn allereerst respectievelijk Amerikanen, Fransen, Yemenieten. En vooral de joden in het Westen moeten er niet aan denken om naar Israel te emigreren. En gelijk hebben ze, want ze zijn westerlingen, die hier horen. Begrijp dat nu toch eens. Alleen de antisemieten en fundamentalistische christenen als jij zien de joden als 1 volk, met bepaalde nauw omschreven karaktertrekken. Maar dat is nonsens, en gelukkig beseffen de meeste fatsoenlijke burgers in het Westen dit. Nu jij nog Joel. Heb je nog vragen, laat het weten. Misschien heb ik daar een antwoord op. En nu vraag ik de lezers van deze weblog om jou te mailen dat er nog hoop voor je is zodra je je aan de democratische spelregels houdt en al die gekte gewoon bewaart voor zondag. Want in een democratie ben jij eerst en vooral een volksvertegenwoordiger en geen malle predikant. Waar of niet? http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/voordewind_joel_stephanus/index.jsp

De Gekte van Joel Voordewind

Daar is hij dan, de gekke Joel Voordewind van de ChristenUnie, god zij gelooft en geprezen.


Even dit vooropgesteld: Arabieren zijn mensen die Arabisch spreken, Arabisch is net als het Hebreeuws een Semitische taal die door meer dan 250 miljoen mensen wordt gesproken.

Maar nu, let op,

In het van origine protestants christelijke dagblad Trouw staat deel 4 van een 'dagboek vanuit Israel' van het diepgelovige ChristenUnie Kamerlid Joel Voordewind die ons het volgende schrijft: 'Vandaag bezochten we de westelijke Jordaanoever. We overnachtten in een hotel waar eerder twee keer een zelfmoordaanslag is gepleegd. De eerste keer blies een jonge Arabier zich op bij de receptie en raakte de vrouw van de eigenaar gewond. De tweede keer ontdekte de eigenaar de jonge man op tijd omdat hij gebrekkig arabisch sprak en zich verdacht gedroeg.

Hij stuurde hem het hotel uit en zag toen de explosieven op zijn rug. Hij wierp zich op de man en de man zocht haastig naar de ontsteking. Een Israëlische militair zag dat en schreeuwde dat de eigenaar afstand moest nemen. De militair schoot op de Srabier waardoor alsnog de explosieven afgingen en de eigenaar zwaar gewond raakte. Hij laat mij de kogeltjes voelen die nog steeds onder zijn huid zitten.'

Onze diepgelovige volksvertegenwoordiger Joel vertelt ons nu dat 'een jonge Arabier' die 'gebrekkig arabisch sprak' een aanslag zou hebben gepleegd. Hoe nu Joel? Hoe kan iemand die volgens jou een 'Arabier' is omdat hij vloeiend 'arabisch' spreekt zo 'gebrekkig arabisch' spreken? Arabieren zijn geen ras, het zijn mensen die 'arabisch' spreken. Wat maakt deze -- in jouw woorden -- 'Srabier' een 'Arabier'? Zijn bloed? Zijn genen? Het feit dat hij een aanslag wilde plegen? Welke al dan niet racistische criteria gebruik jij Joel voor het criminaliseren van christelijke en islamitische Palestijnen? En waarom criminaliseer je ook je eigen Palestijnse geloofsgenoten? Waaraan hebben die 'arabische' christenen dit verdiend? Ik weet dat jij rotsvast ervan doordrongen bent dat alle joden eerst naar het 'beloofde land' terugmoeten voordat jouw luchtgod met de genocide van de mensheid kan beginnen, die overigens ook alle joden, die weigeren zich te bekeren tot het ware christelijke geloof, zal vernietigen, maar toch Joel, ouwe reus, je bent volksvertegenwoordiger, dus enige rationaliteit mogen we van je verwachten. Ik heb maar 1 vraag aan je: tot hoever gaat jouw gekte en tot hoever gaat de gekte van Trouw? Laat het ons weten.

De Israelische Terreur 854

Criminalizing Criticism of Israel

The End of Free Speech?


by Paul Craig Roberts 

CounterPunch
7 May 2009

On October 16, 2004, President George W. Bush signed the Israel Lobby’s 
bill, the Global Anti-Semitism Review Act. This legislation requires the US 
Department of State to monitor anti-semitism world wide.

To monitor anti-semitism, it has to be defined. What is the definition? 
Basically, as defined by the Israel Lobby and Abe Foxman, it boils down to 
any criticism of Israel or Jews.

Rahm Israel Emanuel hasn’t been mopping floors at the White House. As 
soon as he gets the Hate Crimes Prevention Act of 2009 passed, it will become 
a crime for any American to tell the truth about Israel’s treatment of 
Palestinians and theft of their lands.

It will be a crime for Christians to acknowledge the New Testament’s account 
of Jews demanding the crucifixion of Jesus.

It will be a crime to report the extraordinary influence of the Israel Lobby 
on the White House and Congress, such as the AIPAC-written resolutions 
praising Israel for its war crimes against the Palestinians in Gaza that 
were endorsed by 100 per cent of the US Senate and 99 per cent of the House 
of Representatives, while the rest of the world condemned Israel for its 
barbarity.

It will be a crime to doubt the Holocaust.

It will become a crime to note the disproportionate representation of Jews 
in the media, finance, and foreign policy.

In other words, it means the end of free speech, free inquiry, and the First 
Amendment to the Constitution. Any facts or truths that cast aspersion upon 
Israel will simply be banned.

Given the hubris of the US government, which leads Washington to apply 
US law to every country and organization, what will happen to the 
International Red Cross, the United Nations Commission on Human Rights, 
and the various human rights organizations that have demanded 
investigations of Israel’s military assault on Gaza’s civilian population? Will 
they all be arrested for the hate crime of “excessive” criticism of Israel?

This is a serious question.

A recent UN report, which is yet to be released in its entirety, blames Israel 
for the deaths and injuries that occurred within the United Nations 
premises in Gaza. The Israeli government has responded by charging that the 
UN report is “tendentious, patently biased,” which puts the UN report into 
the State Department’s category of excessive criticism and strong anti-Israel 
sentiment.

Israel is getting away with its blatant use of the American government to 
silence its critics despite the fact that the Israeli press and Israeli soldiers have 
exposed the Israeli atrocities in Gaza and the premeditated murder of 
women and children urged upon the Israeli invaders by rabbis. These acts 
are clearly war crimes.

It was the Israeli press that published the pictures of the Israeli soldiers’ 
T-shirts that indicate that the wilful murder of women and children is now 
the culture of the Israeli army. The T-shirts are horrific expressions of 
barbarity. For example, one shows a pregnant Palestinian woman with a 
crosshairs over her stomach and the slogan, “One shot, two kills.” These 
T-shirts are an indication that Israel’s policy toward the Palestinians is one 
of extermination.

It has been true for years that the most potent criticism of Israel’s 
mistreatment of the Palestinians comes from the Israeli press and Israeli 
peace groups. For example, the Israeli newspaper Haaretz and Jeff Halper of 
ICAHD have shown a moral conscience that apparently does not exist 
in the Western democracies where Israel’s crimes are covered up and even 
praised.

Will the American hate crime bill be applied to Haaretz and Jeff Halper? 
Will American commentators who say nothing themselves but simply report 
what Haaretz and Halper have said be arrested for “spreading hatred of 
Israel, an anti-semitic act”?

Many Americans have been brainwashed by the propaganda that 
Palestinians are terrorists who threaten innocent Israel. These Americans 
will see the censorship as merely part of the necessary war on terror. They 
will accept the demonization of fellow citizens who report unpalatable facts 
about Israel and agree that such people should be punished for aiding 
and abetting terrorists.

A massive push is underway to criminalize criticism of Israel. American 
university professors have fallen victim to the well organized attempt 
to eliminate all criticism of Israel. Norman Finkelstein was denied tenure at a 
Catholic university because of the power of the Israel Lobby. Now the 
Israel Lobby is after University of California (at Santa Barbara,) professor 
William I. Robinson. Robinson’s crime: his course on global affairs included 
some reading assignments critical of Israel’s invasion of Gaza.

The Israel Lobby apparently succeeded in convincing the Obama Justice (sic) 
Department that it is anti-semitic to accuse two Jewish AIPAC officials, 
Steven Rosen and Keith Weissman, of spying. The Israel Lobby succeeded in 
getting their trial delayed for four years, and now Attorney General Eric 
Holder has dropped charges. Yet, Larry Franklin, the DOD official accused of 
giving secret material to Rosen and Weissman, is serving 12 years and 7 
months in prison.

The absurdity is extraordinary. The two Israeli agents are not guilty of 
receiving secrets, but the American official is guilty of giving secrets to them! 
If there is no spy in the story, how was Franklin convicted of giving 
secrets to a spy?

Criminalizing criticism of Israel destroys any hope of America having an 
independent foreign policy in the Middle East that serves American 
rather than Israeli interests. It eliminates any prospect of Americans escaping 
from their enculturation with Israeli propaganda.

To keep American minds captive, the Lobby is working to ban as anti-semitic 
any truth or disagreeable fact that pertains to Israel. It is permissible to 
criticize every other country in the world, but it is anti-semitic to criticize 
Israel, and anti-semitism will soon be a universal hate-crime in the Western 
world.

Most of Europe has already criminalized doubting the Holocaust. It is a 
crime even to confirm that it happened but to conclude that less than 6 
million Jews were murdered.

Why is the Holocaust a subject that is off limits to examination? How could 
a case buttressed by hard facts possibly be endangered by kooks and 
anti-semitics? Surely the case doesn’t need to be protected by thought control.

________________________________________________________________

Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury in the Reagan 
                   administration. He is coauthor of “The Tyranny of Good Intentions”. 

De Israelische Terreur 853

Dear all, 

As widely expected, TAU has issued an official statement confirming that they "cannot and will not" expel me based on my political views and activism. 

The anti-boycott lobby will now jump to use this as a weapon in their increasingly desperate attempts to fend off the growing threat of academic boycott of Israeli academic institutions, arguing that these institutions respect the academic freedom "even" of boycott advocates. 

Other than the evident trivialization of academic freedom implied in such a claim (ignoring all the arguments about suppression of real academic freedom in doing academic work on "problematic" topics, as Oren Ben-Dor, Ilan Pappe, Tanya Reinhart and many others have argued), it misses the point completely on why PACBI, BRICUP, USACBI, among many other small academic boycott groups in France, Spain, Belgium, Norway, Australia, South Africa, etc., have called for a boycott of Israeli academic institutions. The well documented complicity of Israel's academic institutions in the state's colonial and racist policies remains THE main factor standing behind the boycott call. Whether TAU expels me or not, this compelling factor remains true. Expelling me would have added just a bit more fuel to an already blazing fire!

For one of the earliest refutation of the "academic freedom" argument against the boycott, see:

Omar Barghouti

----------------------------------------------------------------------------

Tel Aviv University

OFFICE OF THE PRESIDENT

May 3, 2009

 

Dear Governors and Friends,

 

I am writing to you to clarify the University’s standing on the recent debate regarding Omar Barghouti, a Tel Aviv University master’s student of philosophy.

 

Mr. Barghouti is leading an international campaign to boycott Israeli universities, despite being a student at one of those universities.

 

A university campus should be a place that encourages and tolerates free speech, no matter how offensive the expressed opinions may be to the majority of students and faculty at that institution, or indeed to the public at large.

 

Our university has adopted a similar policy also in previous occasions. Moreover, if legal issues are involved, a university does not have the authority to prosecute individuals. Rather, such a matter should be pursued by the State through legal channels.

 

In response, therefore, to the petition calling for the expulsion of Mr. Barghouti that will be submitted to us in the near future, the University cannot and will not expel this student based on his political views or actions. He will be assessed only on the basis of his academic achievements and excellence.

 

I thank you for your time, and look forward to seeing many of you in May at the annual Board of Governors meeting.

 

Yours faithfully,

Prof. Zvi Galil

 

TEL AVIV UNIVERSITY, RAMT AVIV, TEL AVIV 69978, ISRAEL; TEL. 972-3-6408348, FAX. 972-3-6422379

Het Neoliberale Geloof 442

De bodemloze put van wat in de VS 'banksters'  genoemd worden. De grootste zwendel in de geschiedenis.

De Volkskrant bericht:

75 miljard dollar extra nodig voor banken VS

Van onze verslaggeefster Elsbeth Stoker
gepubliceerd op 07 mei 2009 23:27, bijgewerkt op 8 mei 2009 09:35

AMSTERDAM - Amerikaanse banken hebben 74,6 miljard dollar (55,8 miljard euro) nodig om hun reserves op peil te brengen.
Bank of America, de bank die volgens de 'stresstest' van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, de grootste problemen heeft.
Bank of America, de bank die volgens de 'stresstest' van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, de grootste problemen heeft. (Reuters)

Dat is het resultaat van de stresstesten die het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), afgelopen tijd heeft uitgevoerd bij de negentien grootste Amerikaanse banken. 

Alsof het de normaalste gang van zaken is. Vergeet u dit niet: 'Herman en Chomsky concluderen in hun uitgebreide studie Manufacturing Consent het volgende: 'Given the imperatives of corporate organisation and the workings of the various filters, conformity to the needs and interests of privileged sectors is essential to succes. In the media, as in other major institutions, those who do not display the requistite values and perspectives will be regarded as "irresponsible," "ideological," or otherwise aberrant, and will fall by the wayside.'

donderdag 7 mei 2009

Trouw Misschien Wel 39

Nog zo'n 'kwaliteitskrant' in de polder: Trouw. Ik durf te wedden dat de Trouw-redactie niet eens beseft welke absurditeit ze net hebben opgeschreven:  Obama: We gaan samenwerken 
WERELD
De leiders van Afghanistan en Pakistan zijn gisteren in Washington onder druk gezet om meer te gaan samenwerken in de strijd tegen de taliban.

Het wordt nooit wat met dit slag journalisten.

De Israelische Terreur 852

 

Negotiations Affairs Department

Palestine Liberation Organization

 

 

Dr. Saeb Erakat on Benjamin Netanyahu’s speech to AIPAC

 

Chief Palestinian Negotiator Saeb Erakat today commented on Prime Minister Netanyahu’s speech to AIPAC, in which Netanyahu called for a ‘fresh approach’ to peace between Palestinians and Israelis.

 

“Successive Israeli governments have failed to implement their obligations under existing agreements. When Netanyahu speaks of a fresh approach to peace, implementing Israel’s obligations under existing agreements is precisely the fresh approach that Palestinians and the international community expect of his government,” Dr Erakat said.

 

“This includes an immediate freeze on all settlement activity, particularly in and around occupied East Jerusalem, and lifting all restrictions on freedom of movement and access for Palestinians both in and out of, as well as within, the occupied Palestinian territory, including an immediate end to the siege on Gaza.”

 

“And Netanyahu must explicitly endorse the establishment of an independent, viable and sovereign Palestinian state, which remains the cornerstone of the two-state solution. Negotiations for their own sake, without a clearly defined end goal, are no substitute for a just and lasting peace.”

 

“A commitment to past agreements, and implementation of Israel’s existing obligations, will create the environment needed to rebuild the legitimacy and credibility of the peace process, and send a message that the Palestinians have a partner for peace.” 

 

Dr Erakat said that economic prosperity for Palestinians rested on Israel ending its occupation.

 

“Economic development is a right to which Palestinians are entitled, but which they have been denied as a result of Israel’s occupation,” Dr Erakat said.

 

Israel’s regime of checkpoints, road blocks, permits, settlements and the construction of Israel’s Wall, which fragment the occupied Palestinian territory into isolated cantons and strangle all freedom of movement for goods and people, remains the major obstacle to economic development for Palestinians.”

 

“Without a political settlement, meaning an end to Israel’s occupation and the establishment of an independent and viable Palestinian state, talk of economic peace will be seen for what it is, namely an attempt to normalize and better manage the occupation.”

 

De Wapenindustrie

Pensioen met goed fatsoen

Aanbieding handtekeningen aan Bedrijfstakpensioenfondsen

Amsterdam, 7 mei 2009 --Opgeluisterd door gezang van de Raging Grannies gaat de Campagne tegen Wapenhandel op 11 mei de Algemene Ledenvergadering van Bedrijfstakpensioenfondsen oproepen tot blijvende aandacht voor ethisch beleggen. Met de actie 'Pensioen met goed fatsoen' roepen we de pensioenfondsen op om niet te investeren in kernwapens, clustermunitie en landmijnen, en in bedrijven die meer dan 5% omzet halen uit wapenproductie.

De Campagne tegen Wapenhandel heeft uitgezocht in welke defensiebedrijven en wapensystemen ons pensioengeld wordt belegd, en naar welke landen deze wapens worden geëxporteerd. Nederlands pensioengeld zit onder meer in de productie van Hellfire raketten, nieuwe Franse en Britse kernwapens en hypermoderne bommenwerpers. Ook bij de meest recente update van het onderzoek in april 2009 was dit nog het geval. Op dit moment zijn veel pensioenfondsen bezig een ethisch beleggingsbeleid te ontwikkelen. Het is belangrijk dat beleggingen in de wapenindustrie hierin worden meegenomen.

“Juist nu veel aandacht uitgaat naar de financiële crisis mag ethisch beleggen niet van de agenda verdwijnen” zegt Wendela de Vries van de Campagne tegen Wapenhandel. “Wie wil er op z’n oude dag nou profiteren van winsten uit de wapenindustrie?”

Op 11 mei 2009 vindt de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor Bedrijfstakpensioenfondsen plaats met als thema 'Verantwoord Vertrouwen'. Deze vergadering richt zich –begrijpelijkerwijs- op het herstellen van het vertrouwen in het financieel beleid van de fondsen. Maar dat mag geen reden zijn om verantwoord beleggen van de agenda te schrappen! We gaan op 11 mei protestkaarten en protestmails aan de voorzitter van de Bedrijfstakpensioenfondsen overhandigen. Dit doen we op een ludieke wijze, en onder muzikale begeleiding van de Raging Grannies!

Wat? Pensioen met goed fatsoen!
Waar? Kurhaus, Scheveningen
Tijd: 12.30-13.00 uur
Datum: maandag 11 mei 2009
Noot voor fotoredactie: Beeld: de voorzitter van de VB krijgt de keuze tussen een mand vol protestkaarten en een mand vol (speelgoed)wapens. Hij wordt toegezongen door een koor van ongeveer 10 kleurrijke boze oma’s.

Het onderzoek naar beleggingen van pensioenfondsen in de wapenindustrie is online te bekijken op <http://www.stopwapenhandel.org/pensioenwijzer/inleidingpensioenen.html>

Journalistiek

TrainingVoor degene die geinteresseerd is.

Solo Video Journalism 
27, June 2009
Our next condensed solo video journalism course will run for 5 days from 15th -19th June 2009


The course contains two main elements:
-Camera craft and shooting sequences for the edit - combines theory and practical daily shooting exercises with regular feedback and critique
-Editing with Final Cut Pro - taking the rushes generated while shooting participants learn how to create final rough cuts

With increasing demands on journalists to be multi-skilled and be able to shoot video themselves, these courses gives instruction on working as an independent, solo broadcaster. This course have been developed in response to the increasing demands on journalists to become multi-skilled and embrace the rise of video journalism. It is taught using a mixture of theory, hands-on practical training and constructive feedback suitable for budding short documentary makers and journalists wanting to widen their skills base

A previous participant who has just taken the course in May says:
"This was a hugely enjoyable learning experience. The teachers were very knowledgeable and taught using examples from the real world, such as filming a documentary on Robbie Williams, being in Iraq with John Simpson or editing a commercial for Toyota. I think it provided a great base line understanding of the principles involved that will enable me to improve the A/V output for Wardour in the future." - Phil Pemberton, Managing Editor, Wardour

Klimaatverandering 145

Nederlandse vertaling van het Transition Handbook verschijnt

Utrecht, 7 mei 2009 - 
Op 17 mei verschijnt de Nederlandse vertaling van het 
Transition Handbook: het handboek van de internationale 
Transition Towns-beweging. Het Transitie-handboek, met als 
ondertitel 'van olie-afhankelijkheid naar lokale veerkracht' 
is geschreven door Rob Hopkins, initiator van het Transition 
Towns-concept.


Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine 
steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan 
om hun manier van wonen, werken en leven minder 
olie-afhankelijk te maken. Peak Oil en klimaatverandering 
zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor 
verandering van onderop! Transition Towns werken aan 
oplossingen en laten zien hoe je die zelf organiseert. Het 
Transition Towns-concept doet een beroep op de eigen 
inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone 
mensen. De kracht van het concept is de aanpak met hoofd, 
hart en handen. 

Het doel is ambitieus: je eigen stad, wijk, dorp of (ei)land 
voorbereiden op de combinatie van een permanente oliecrisis 
(Peak Oil), de klimaatcrisis, en de noodzaak om te schakelen 
naar een economie die niet afhankelijk is van fossiele 
brandstoffen. Dat kan! 

Het Engelse plaatsje Totnes werd in 2006, op initiatief 
van Rob Hopkins, de eerste Transition Town. Het vormde de 
aanzet tot een wereldwijde beweging, die in het najaar van 
2008 ook in Nederland actief werd. Het heft in eigen handen 
nemen, spreekt enorm aan. Inmiddels zijn er in ons land 
initiatiefnemers in vijftig grote en kleine plaatsen; 
Deventer en Groningen zijn de eerste Transition Towns in 
Nederland. Lokale groepen organiseren een breed scala van 
activiteiten. Ook in Vlaanderen kent de beweging een 
vliegende start. 

Het Engelse Transition Handbook biedt een schat aan 
informatie en inspiratie voor lokale initiatiefnemers; er was 
dan ook grote behoefte aan een Nederlandse vertaling. Die is 
er nu! De integrale vertaling is aangevuld met drie 
hoofdstukken die niet in de Engelse uitgave staan: 
Economie??n in Transitie, Transitiesteden en -dorpen in 
Vlaanderen, en Transition Towns in Nederland. Ook de 
bronnenlijst is sterk uitgebreid en bevat veel Nederlandse 
bronnen. Het boek staat in pdf???s per hoofdstuk op de 
website: http://www.hitte.nu/transitie.html 

Het verschijnen van de Nederlandse vertaling wordt in 
verschillende plaatsen gevierd met speciale bijeenkomsten. 
Voorpresentaties zijn op 9 mei in Utrecht en op 12 mei in 
Groningen. Op 17 mei wordt het boek gepresenteerd in Gent. 
Daarna begint het in Nederland met Deventer op 19 mei en Den 
Haag op 20 mei. 

De Israelische Terreur 851

Beste mensen,

 

Graag brengen wij u op de hoogte van een tweetal activiteiten dat in de komende weken georganiseerd wordt door sympathisanten en vrijwilligers van de Olijfbomencampagne.

 

Tevens wijzen we u graag op de mogelijkheid om mee naar Palestina te gaan en deel te nemen aan de Olijfplukreis in Oktober 2009. Het programma en registratieformulier vindt u op:http://www.jai-pal.org/content.php?page=826

 

Op onze website www.planteenolijfboom.nl vindt u verslagen en foto’s van deelnemers aan solidariteitsreizen die Houd Hoop Levend in de afgelopen jaren georganiseerd heeft.

 

Ook kunt u op onze website lezen over de vrijwilligersdag die wij op 15 maart organiseerden.

 

Wilt u actief worden als vrijwilliger voor de campagne? Stuur ons dan een mail.  

 

  

14 mei 2009: Film 'Jerusalem the East Side story' in Culemborg

Georganiseerd door de Steungroep Houd Hoop Levend - Plant een Olijfboom in Culemborg

Om 20.00 uur in Wijkcentrum de Salamander, Heimanslaan 2, Culemborg

 Jerusalem... the East Side Story

In 1948, toen de staat Israël werd gesticht, kwam het westelijke deel van Jeruzalem onder Israëlische controle. In 1967 bezette en annexeerde Israël het oostelijke deel. Sindsdien hebben opeenvolgende Israëlische regeringen maatregelen genomen om van Jeruzalem een stad met een Joodse meerderheid te maken. Op Palestijnse moslims en christenen wordt druk uitgeoefend om te vertrekken.

De documentaire 'Jerusalem... the East Side Story' legt Israëls streven naar controle over Jeruzalem bloot. Maar ook de toekomst komt aan bod: Jeruzalem is de sleutel tot vrede. Prominente Israëlische en Palestijnse politici, mensenrechtenactivisten en deskundigen vertellen hoe ontwikkelingen in Jeruzalem het vredesproces torpederen.

Wij nodigen u van harte uit om deze film te komen zien. De film is Nederlands ondertiteld.

De film duurt 57 min. Aansluitend is er gelegenheid tot discussie.  

 

16 MEI 2009 - Discussie: NAAR EEN OP RECHTEN GEBASEERDE OPLOSSING IN PALESTINA in Amsterdam

Openbare discussiebijeenkomst georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee.

NAAR EEN OP RECHTEN GEBASEERDE OPLOSSING IN PALESTINA Op zaterdagmiddag 16 mei organiseert het Nederlands Palestina Komitee een openbare discussiebijeenkomst met:

 #  Ali Abunimah (Electronic Intifada; publicist; Verenigde Staten) en

 #  Steven Friedman (Universiteit van Johannesburg; ANC; Zuid-Afrika).

Tegen de achtergrond van escalerend geweld en groeiende invloed van extreem-rechts in Israel zullen zij hun ideeën ontvouwen over een op rechten gebaseerde oplossing van het conflict in Palestina.

Vervolgens zullen zij met co-referenten en met de zaal in discussie gaan.

Muzikale omlijsting: Nizar Rouhana (Oed-speler)

Plaats  :  de Balie (Amsterdam) 

Tijd      :  13.30 u. - 17.00 u.

http://www.palestina-komitee.nl/agenda/142  

Boycot Israel 50

Palestinian and Israeli Human Rights Organisations Release Joint Fact
Sheet Calling for an End to International Donor Complicity in Israeli
Violations of International Law

On 2 March 2009, major international donors convened in Sharm al-Sheikh
to collectively respond to the destruction caused by Israel’s 23 day
military offensive on the Gaza Strip. During the conference, a total of
$4.5 billion was pledged in reconstruction funds for Gaza. In light of
the extensive destruction across the Gaza Strip, especially the
destruction of civilian homes and infrastructure, reconstruction is urgent.

However, as Palestinian and Israeli human rights organisations, we must
note that by agreeing to reconstruction without specific, binding
assurances from the State of Israel, international donors are
effectively underwriting Israel’s illegal actions in the occupied
Palestinian territory (oPt). International law – including,
international human rights law, international humanitarian law (IHL),
and the law of state responsibility for wrongful acts – places specific,
binding obligations on the State of Israel (based, inter alia, on its
duties as an Occupying Power) with respect to the maintenance and
development of normal life in occupied territory. By repeatedly
restricting their action to providing aid, without holding Israel
accountable for its specific obligations, international donors are
relieving Israel of its legally binding responsibilities.


Individual donor States – as High Contracting Parties to the Geneva
Conventions – are under an obligation to ensure respect for the
Conventions at all times. They are also bound by international law which
prohibits complicity in internationally wrongful acts. By repeatedly
covering the cost of the occupation, without demanding accountability
from Israel, the international community is implicitly encouraging
violations of international law perpetrated by Israeli forces in
occupied territory: individual donor States may thus be acting contrary
to their own legal obligations.

We are concerned that such action negatively impacts upon respect for
the rule of law, and is in violation of States’ legal obligations.
Ultimately, the continuation of this policy may reduce the protections
afforded to civilian populations, further exposing them to violations of
the laws of war.

The legal and contextual situation relating to this issue has been
outlined in a joint fact sheet, ‘Human Rights Organisations Call for an
End to International Donor Complicity in Israeli Violations of
International Law’, released today.'

De Israelische Terreur 850


Nieuwsbrief mei 2009

sterBeste Lezers,

Deze maand mei wordt 61 jaar Nakba herdacht. Het afgelopen jaar (60 jaar Nakba) heeft UCP op diverse manieren aandacht gegeven aan Palestijnse vluchtelingen. Het jaar is afgelopen maand symbolisch afgesloten door het versturen van persoonlijke boodschappen aan Palestijnse vluchtelingenkinderen. Foto’s van deze kinderen met hun opa of oma vormden de openluchttentoonstelling die UCP in december 2008 organiseerde. Het publiek kon op een kaart een boodschap aan een van de kinderen schrijven. Een paar voorbeelden: “Verlies de hoop nooit, zonder hoop is er geen toekomst. Strijd altijd voor je rechten. Ieder mens, ieder kind is uniek. Jij ook,” en Ik wens je een goed leven in vrijheid en vrede.”

Sabeel, het Palestijnse oecumenisch theologisch centrum, organiseert van 22 juli tot 2 augustus een conferentie voor jongvolwassenen. Het doel van deze conferentie is om jongvolwassenen te trainen en te voorzien van vaardigheden en kennis om te werken aan rechtvaardigheid en vrede voor iedereen in het Heilige Land. Viayouth@sabeel.org kan je meer informatie opvragen of je aanmelden.

Graag wil UCP uw aandacht vestigen op ‘Mambapoint’, het crossmediale platform voor, over en van kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Merlijn Twaalfhoven van ‘La vie sur terre’ is een van de 12 genomineerde Particulier Initiatiefnemers. Als u op Merlijn stemt, maakt zijn Gaza-project kans op 500,- filmbudget. Klik op de volgende link.

Webredactie

United Civilians for Peace

 


sterNIEUWS VN onderzoeksrapport

 

VN onderzoeksrapport kritisch over Israëlisch legeroptreden in de Gazastrook

Op 5 mei is een intern onderzoeksrapport van de VN via de Inner City Press naar buiten gelekt. Het rapport is geschreven door een onderzoekscommissie van de VN die is ingesteld door secretaris-generaal Ban Ki-Moon. In het rapport worden negen verschillende incidenten geanalyseerd die plaats hebben gevonden tussen 27 december en 19 januari, waarbij het Israëlische legeroptreden in de Gazastrook hard wordt bekritiseerd. Het rapport eindigt met een aantal aanbevelingen.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Sloop huizen

 

UNHCR: oproep aan Israël om vernietiging Palestijnse huizen te stoppen

The Office of the High Commissioner for Human Rights in the occupied Palestinian territory (OHCHR-oPt) called for an immediate halt to the recent wave of eviction orders and demolitions of Palestinian houses in the occupied territory, adding that the demolitions and forced evictions, as practiced in the oPt, are in violation of the International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights. This phenomenon is of particular concern in East Jerusalem, where hundreds of people are threatened with forcible eviction, house demolition and displacement, OHCHR said.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Week voor Vrede

 

Wereldwijde week voor Vrede in Palestina en Israël 4 – 10 juni 2009

Vanuit de Wereldraad voor Kerken wordt eens per jaar extra aandacht gevraagd voor de situatie in Israël en Palestina. Daartoe worden kerken en aanverwante organisaties wereldwijd uitgenodigd om te participeren in een week van solidariteit en vreedzame actie. Deze zogeheten Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israël vindt plaats van 4 tot 10 juni 2009.

Ook in Nederland besteden we aandacht aan de voortdurende problematiek in het Midden-Oosten, door gedurende de Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israël een verhalenestafette te houden. Op verschillende locaties in Nederland worden door een (semi)professionele verteller verhalen uit de regio verteld, met als doel via inleving en emotie verbondenheid met onze medemensen in Israël en Palestina na te streven. Graag nodigt Kerk in Actie u uit om in uw eigen kringen ook een verhalenvertelling te organiseren tussen 4 en 10 juni 2009. De verhalen zijn gebundeld in een Verhalenboekje.

Lees meer informatie op onze website.

 


sterNIEUWS Tent of Nations

 

Palestinian christian family counters harassment with openness

"A land is nothing without people, and people are nothing without a land." That's the maximfollowed by Palestinian farmer Daoud Nassar. And when he speaks of the intimate connectionbetween people and their land, he is talking from hard-won experience.

Nassar, a Palestinian Christian, lives with his family on 42 hectares (100 acres) of fertile land west of Bethlehem. His grandfather bought the land in 1916, and the Nassar family hasfarmed there ever sincegrowing olivesalmondsgrapespears and figs. In 1991, DaoudNassar learned that the Israeli authorities were planning to confiscate three quarters of hisland – a practice that is illegal under international lawbut nonetheless widespread on the West Bank. Since then, the family has been locked in a costly legal battle with the Israeligovernmentdespite possessing all the land registration documents and other paperworknecessary to prove their ownership of the land, Daoud Nassar told a visiting ecumenicaldelegation on 10 March.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Politieke intimidaties

 

Jewish Voice for Peace: politieke intimidaties van vredesactivisten moet stoppen!

Onderstaand is een bericht van Sydney Levy van Jewish Voice for Peace. Hij vraagt aandachtvoor recente berichten uit Israël dat vredesactivisten politiek geintimideerd worden.

Dear,

Let me cut down to the chase. We have just learned that a number of Israeli peace activists have had their computers confiscated, have been called for interrogations, and have only been released upon signing agreements not to contact their political friends for 30 days. The activists targeted are members of New Profile, a group of feminist women and men daring to suggest that Israel need not be a militarized society. They are being wrongfully accused of inciting young people--like the shministim--not to enlist in the army. The charge is not true. While New Profile does not tell youngsters not to enlist, they certainly support those who do not: pacifists, those who oppose the occupation, and others. New Profile informs them of their rights and gives them legal support when necessary. But Israel is a country that does not acknowledge the basic human right to conscientious objection.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Gaza rapport

 

International Crisis Group: Gaza’s Unfinished Business

Gaza's Unfinished Business, the latest report from the International Crisis Group, argues that the fundamental crisis today is not humanitarian but political. If the siege remains, Hamas could launch large-scale attacks. If weapons smuggling and rocket fire persist, Israel could mount a new offensive. Without some Palestinian unity, Gaza’s rebuilding will not begin. In short, defusing this crisis requires a sustainable Israel-Hamas ceasefire, Gaza’s reconstruction and Palestinian reconciliation.

The war galvanised the world’s attention, but three months later, urgency has given way to complacency and complacency to neglect. Delinking a ceasefire from a prisoner exchange might be politically costly for Israel's Prime Minister Netanyahu, but it is necessary. "A ceasefire is a vital first step", says Nicolas Pelham, Crisis Group Senior Analyst. "It will be difficult to achieve, but its components are obvious: Gaza’s borders need to open, the rockets need to stop, and some form of third party monitoring must take place".

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Ondervoeding kinderen Gaza

 

OPT: Signs of worsening malnutrition among children
GAZA CITY, 21 April 2009 (IRIN) - Rising poverty, unemployment and food insecurity in Gaza, compounded by the recent 23-day Israeli offensive, have increased the threat of child malnutrition, say UN agencies, health ministry officials and healthcare NGOs in Gaza. UN World Health Organization (WHO) officials are concerned by the warning signs, including rising malnutrition indicators - like increased cases of stunting, wasting and underweight children - and continuing high rates of anaemia among children and pregnant women. 
A Food and Agriculture Organization (FAO)/World Food Programme (WFP) qualitative food security assessment for Gaza in 2008 and early 2009 points to increasing food insecurity compared to 2007, said FAO food security adviser Erminio Saco based in Jerusalem; and according to the Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) food acquisition and energy consumption in Gaza declined by 10 percent between 2005 and 2007.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterNIEUWS Watergebruik

 

Wereldbank: rapport over watergebruik in Palestijnse gebieden en Israël
The World Bank published a report today entitled Assessment of Restrictions on Palestinian Water Sector Development.  The report is the Bank’s first on the issue of water in the West Bank and Gaza (WBG). Together with two other recent reports, examining access to West Bank land and to telecommunication frequencies, it provides comprehensive insight into a critical, but largely unaddressed component of the economic restrictions impeding Palestinian economic development -- limited access to natural resources.
Noting the complete dependence of WBG on scarce water resources shared and largely controlled by Israel, the report finds that the joint governance rules and water allocations established under the 1995 Oslo interim agreement, still in effect today, fall short of the needs of the Palestinian people. Because of the imbalance in power, capacity and information between parties, interim governance rules and practices have resulted in systematic and severe constraints on Palestinian development of water resources, water uses, and wastewater management. Furthermore, since 2000, the Israeli-imposed movement and access restrictions, consisting of physical impediments, but also of permitting and decision-making practices, have further impaired Palestinian access to water resources, infrastructure development and utility operations.

Lees het hele bericht op onze website.

 


sterWEBLOG Plannen

 

Pausvergunning

Mary zegt altijd dat ze een hekel heeft aan plannen. Er gebeuren zoveel onverwachte dingen. Ze is nu ontregeld vanwege de ziekte van haar zus, Janet. Deze heeft een zware operatie in Jeruzalem ondergaan en pas op het laatste moment, vanwege de tussenkomst van een menselijke soldaat bij het militaire hoofdkwartier bij Hebron, lukte het Mary om een vergunning te krijgen dagelijks naar Jeruzalem op bezoek te gaan. Net als bij de andere Palestijnse christenen uit Bethlehem die een 'Paasvergunning' kregen, loopt haar vergunning 14 mei af, een dag na het aanstaande Pausbezoek aan Bethlehem. "Tijdens het Pausbezoek doen ze net alsof alle christenen vrij kunnen reizen; als de Paus weg is, gaat de bak weer dicht."

Plannen moet je hier doen met een scenario B achter de hand voor het geval scenario A niet doorgaat. Mary en ik zijn het wel eens oneens over die noodzaak van plannen. Tegen een Hollander moet je tenslotte niet zeggen dat je niet moet plannen. Mary vindt meestal dat je beter nog even kan wachten.

Lees deze en eerdere weblogs door Toine van Teeffelen op onze website.

 


sterARTIKEL New Profile

 

IDF draft dodgers are heroes, not criminals

By Dideon Levy

Yitzhak Laor, our best protest poet, may soon face arrest. On Independence Day eve he published a poem in Haaretz's literary supplement with the lines: "Perhaps shame prevents me from getting up to embrace my son / And warning him of those who want to enlist him." Arresting Laor for having written such lines may sound like fiction, but something similar has already happened. Last week nine activists from New Profile, a feminist-pacifist organization formed in 1998 that aims to demilitarize Israeli society, were arrested on suspicion of incitement and assisting draft dodgers. The police raided their homes and confiscated their computers. The military advocate general requested the raid, the attorney general obliged and the police carried it out.

Lees het hele artikel op onze website.


sterARTIKEL Ein Ghazal

 

Independence Day article

By  Amaya Galil, Zochrot

"Where will you be for the holiday? Are you going to the celebrations in town? To a picnic in the Carmel Forest? It’s really beautiful there! Won’t you come? Everyone’s going." A few years ago I would have joined them; a picnic out in the country – what could be wrong with that? But something changed. People around me are celebrating, but I’m not.

Once, at one of the picnics, I came across the remains of an old building with a blue dome. I discovered that it had belonged to the village of Ein Ghazal. IDF soldiers expelled its Palestinian residents on 26.7.1948, Israel prevented them from returning, and planted theCarmel Coast Forest among the ruins of the buildings it demolished. It was difficult to see the remains, but once I did I could no longer ignore them - the ruins of villages where people lived until 1948.

Lees het hele artikel op onze website.

 


sterARTIKEL Als ik een Palestijn was…

 

If I were a Palestinian

By Akiva Eldar

In a moment of candorEhud Barak once said: "If I were a Palestinian of the right age, I would join, at some point, one of the terrorist groups."

If I were a Palestinian, of any age, I would declare an all-out war on all terrorist groups andfulfill the demand of the Jews to recognize the State of Israel as the state of the Jewish people. Furthermore, as a present on the birthday of the Jewish people, as it completes 61 years of existence, I would announce that I also respect its Declaration of Independence of May 14, 1948. I would do this on the condition that all the state's principles, to the last one, apply to the territories controlled by the Jewish state - to every last foot of territory.

Lees het hele artikel op onze website.


sterARTIKEL Gaza

 

Gaza, remember?

By Gideon Levy

Alyan Abu-Aun is lying in his tent, his crutches beside him. He smokes cigarettes and stares into the tiny tent's empty space. His young son sits on his lap. Ten people are crammed into the tent, about the size of a small room. It has been their home for three months. Nothing remains of their previous home, which the Israel Defense Forces shelled during Operation Cast Lead. They are refugees for a second time; Abu-Aun's mother still remembers her home inSumsum, a town that once stood near Ashkelon.

Abu-Aun, 53, was wounded while trying to flee when his home in the Gaza town of Beit Lahiawas bombed. He has been on crutches ever since. His wife gave birth during the height of the war, and now the baby is with them in the cold tent. The tent was sent flying during the storm that devoured the Gaza Strip on Wednesday, so the family had to put it back up. They receive water only occasionally in a container, and a tiny tin shack serves as a bathroom for the 100 families in this new refugee camp, 'Camp Gaza,' in Beit Lahia's Al-Atatra neighborhood. Abu-Aun sounded particularly bitter this past weekend; the Red Cross refused his family a bigger tent. He has also had enough of eating beans.

Lees het hele artikel op onze website.


sterBUITEN HET NIEUWS Nakba

 

Yad Vashem fires employee who compared Holocaust to Nakba

Yad Vashem has fired an instructor who compared the trauma of Jewish Holocaust survivorswith the trauma experienced by the Palestinian people in Israel's War of IndependenceItamarShapira, 29, of Jerusalem, was fired before Passover from his job as a docent at the HolocaustMartyrs' and HeroesRemembrance Authorityafter a teacher with a group of yeshiva studentsfrom Efrat made a complaintShapira had worked at Yad Vashem for three and a half years.

This is the first time that Yad Vashem has fired a guide over political differencesaninstitution official said WednesdayShapira confirmed, in a telephone conversation withHaaretzthat he had spoken to visitors about the 1948 massacre at Deir Yassin. He said hedid so because the ruins of the Arab village, today a part of Jerusalem's Givat Shaulneighborhoodcan be seen as one leaves Yad Vashem.

Lees het hele artikel op de website van Haaretz.

 


sterMEDIATHEEK

 

Nieuw in de bibliotheek van UCP:

·                       

·    De oneindige oorlog, Stan van Houcke, 2009

·                       

·    De Holocaust-industrie. Bespiegelingen over de exploitatie van het joodse lijden,Norman Finkelstein, 2000

 

Al onze boeken en dvd’s kunnen uitgeleend worden. Als u één of meerdere van onze boeken wilt lenen, kunt u het uitleenformulier ingevuld naar ons opsturen. Wij zorgen dan dat het materiaal naar u wordt opgestuurd.


sterAGENDA

 

10 – 17 mei

 

Toneelstukken over Israël en PalestinaMaastricht

 

16 mei

 

Discussiebijeenkomst met Ali Abunimah en Steven Friedman, Amsterdam

 

4 – 10 juni

 

Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israël, diverse plaatsen

 

Bekijk voor meer informatie de agenda op onze website


sterSTEUN UCP

 

Wilt u het werk van UCP steunen? Dat kan door middel van een donatie op rekeningnummer 67.67.61.046, t.n.v. Stichting ICCO te Utrecht, onder vermelding van ‘donatie UCP’.

Nazi Crimes of the Self Proclaimed Jewish State

  https://x.com/ShaykhSulaiman/status/1801917313551339642 Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman NEVER FORGET WHAT THEY DID 11:59 a.m. · 15 jun. 202...