zaterdag 23 september 2023

Douglas MacGregor

https://www.youtube.com/watch?v=CyKv7k4r9Ds

Douglas MacGregor's Heroic FarewellDouglas MacGregor's Heroic Farewell

Willy Van Damme: Westerse Fabels

De verdrinkingsdood tegemoet

Willy Van Damme

Sep 23

Alhoewel onze media al sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne het heeft over een nooit geziene eenheid binnen de NAVO en de EU is het duidelijk dat dit een fabel is zoals er rond dit dossier hier veel fabeltjes rond gaan. Die worden nu in onze pers bijna dagelijks doorprikt en ook de regeringen binnen de NAVO doen daar uiteraard aan mee. Logisch want zij signaleren wat onze media mogen schrijven. 

Pools versus Oekraïens graan

Het meest schokkende verhaal van de laatste dagen is natuurlijk dat van Polen waar president Andrzej Duda een verbod uitvaardigde voor de levering van Oekraïens graan aan zijn land. Transit is nog geen probleem. Een zeer logische beslissing want dat graan is wegens de oorlog in Oekraïne spotgoedkoop en ondergraaft zo de Poolse graanverkoop en de welvaart van de boeren. 

Volodymyr Zelensky met Dmytro Kotsyubaylo van Pravy Sektor - 1 december 2021

Volodimir Zelenski geeft hier op 1 december 2022 de medaille van ‘Held van Oekraïne’ aan Dmytro Kotsyubaylo, alias Da Vinci, commandant van de fascistische Rechtse Sektor voor zijn ‘heldendaden’. De man sneuvelde wat later op 27-jarige leeftijd op 7 maart 2023 bij de strijd voor Bachmoet/Artyomovsk. 

Volgens Zelenski: “Today, 'Da Vinci', a Hero of Ukraine, a volunteer, a man-symbol, a man of courage, Dmytro Kotsyubaylo, was killed in action. A fighter of the 67th separate mechanized brigade, a commander. He died in the battle for Ukraine".

Ook stopt het met wapenleveranties aan Oekraïne. Maar dat is vooral symbolisch want Polen heeft al zoveel gegeven dat er amper nog iets overschiet voor het eigen leger. Het is hoe dan ook een merkwaardige maatregel van wat een trouwe bondgenoot heet te zijn. 

Waarna op het spreekgestoelte van de VN Volodimir Zelenski zonder het land met naam te noemen hevig uitviel tegen Polen. Waarna de Poolse president Andrzej Duda het voordien onhoorbare deed. Hij vergeleek Oekraïne met een man die aan het verdrinken is en dus gevaarlijk want hij dreigt zo diegenen welke hem willen redden mee de dood in te sleuren. 

Straffe kost want als iemand aan het verdrinken is worden zij die hem pogen te redden immers gezien als helden. Hier zegt Duda dat men moet wegblijven en hem dan maar laten verdrinken. Veel duidelijker kan men niet zijn. Ook wordt de extra hulp van Polen aan Oekraïense vluchtelingen gestopt. Ze kunnen oprotten. 

UPA en Volhynia

Natuurlijk speelt hier wat Polen betreft meer mee. Zo zijn er kortelings verkiezingen en dient de Poolse regering de boeren, hun kiespubliek, te paaien. Maar ook is er ongetwijfeld op de achtergrond nog de geschiedenis tussen beiden. Het wordt hier in onze pers verzwegen maar men is er uiteraard de afslachting van meer dan 100.000 Polen in de periode 1943-‘44 in de nu Oekraïense regio van Volhynia niet vergeten. 

En de hoofdschuldige hiervoor Roman Shukhevich, leider van de UPA, is voor de in Kiev aan het bewind zijnde ultranationalisten en fascisten een grote held. Men hield recent in Lutz, hoofdstad van de regio Volhynia, wel een gezamenlijke ceremonie tussen Oekraïne en Polen met verontschuldigingen vanwege Zelenski maar kort nadien hielden Oekraïense ultranationalisten in de Poolse hoofdstad een bijenkomst. 

Zo verzamelden ze op 26 augustus 2023 op een centraal plein in Warschau en hielden er een zangstonde waar onder meer het lied van de UPA, de fascistische groep verantwoordelijk voor de slachtpartijen in Volhynia, luidkeels te horen was. (1) Het kan moeilijk anders gezien worden als een bewuste provocatie richting de Polen. Uit dankbaarheid? 

Roman Shukhevych - Postzegel Oekraïne

Roman Shukhevich, leider van het UPA, het Oekraïens verzetsleger. Hier op een postzegel zoals het een held van het land past. Hij liet niet alleen minstens 100.000 Polen vermoorden maar ook Russen, Joden, Tsjechen en zelfs Oekraïners omdat ze met Polen getrouwd waren. Baby’s moesten tegen de muur geslagen worden. Waarna ook de Polen dan terugsloegen. Het optreden van de UPA toen krijgt ook nu nog in Kiev steun.

Maar de uitlating over de dreigende verdrinkingsdood van de regering Zelenski toont duidelijk dat al de hoeraverhalen die onze media tegen beter weten in blijven verkondigen nep zijn. Het moet zeer hard zijn aangekomen bij de regering in Kiev. En aangezien de rest van de NAVO hierover zweeg moet die pijn bij Zelenski en co nog veel erger zijn. 

Kostantinovka

Het was zeker geen toeval dat de New York Times vlak voor Zelenski in de VS arriveerde het verhaal bracht van de dodelijke raketaanval op de stad Kostantinovka. Volgens Zelenski een voorbeeld van de Russische moordzucht. Tot de Amerikaanse krant schreef dat het absoluut zeker was dat het een Oekraïense raket betrof. Waarna Kiev zweeg. Het is trouwens niet het eerste geval van een Oekraïense valse vlag in deze oorlog. 

Dat een krant als De Morgen vandaag kopt: ‘De intensiteit van deze oorlog is niet vol te houden’ dan is het duidelijk een teken dat men bij de NAVO de witte vlag aan het bovenhalen is. Want deze titel impliceert dat men niet anders kan dan stoppen en men de oorlog tegen Rusland – want  dat is de essentie van dit verhaal – verloren heeft. Wat dan ook waar is voor die tegen China. 

De natte droom van Anthony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken van de VS, en Joe Biden, is een nachtmerrie geworden. Geen verrassing natuurlijk. Maar ja, wat wil je als vele zogenaamde westerse experts Rusland slechts zagen als een zwakke natie wiens regering alleen maar een duwtje nodig had om te vallen. “Het is alleen maar een pompstation met wat wapens”, was er een veel gehoorde ‘analyse’. 

Grondgebied Evolutie controle - September 2023

De militaire evolutie in Oekraïne toont de stilstand aan het front. Maar ondertussen geraakt Oekraïne zonder valabele soldaten en zoekt het nu naar mannelijke vluchtelingen in West-Europa tot in Ierland die ze onder bedreiging van celstraffen poogt terug te halen om ze naar het front te kunnen sturen. Complete waanzin. 

Dat Rusland op militair vlak superieure wapens heeft en over een goede legerleiding beschikt is er pas nu aan het doordringen. Niet dat instellingen als The Institute for the Study of War van de familie Kagan op dit vlak blijven volharden en maar illusies blijven verspreiden maar ze raken stilaan hun geloofwaardigheid kwijt.

is er nog vers vlees in voorraad?

Want dit met heel luide trompet aangekondigde militair offensief van het Oekraïense leger is als een pudding in elkaar gevallen. Met als gevolg dat men de verovering van een klein dorp met ooit 500 inwoners als Robotne  – die feitelijk nooit echt geheel veroverd is – dan maar verkondigde als een grote overwinning. 

De realiteit is echter zeer somber en of Oekraïne, dat voor de oorlog in Europa na Rusland het grootste leger had, binnen een jaar nog veel troepen zal hebben is sterk te betwijfelen. Veel van het vers geleverde westers legermateriaal is trouwens al een flarden geschoten of kapot gereden. Het slagveld krioelt van kapotte tanks, afweergeschut en pantserwagens.   

Misschien is nog het meest veelzeggende de voor het Oekraïense leger en het Westen zeer pijnlijke verklaring van 16 september 2023 van Vitaly Berezhnoy, luitenant-kolonel en hoofd van het Regionaal Militair Commissariaat voor de regio Poltava, een belangrijke stad in centraal Oekraïne.

Zo stelde deze: "Over the year, the Armed Forces of Ukraine lost 90% of the personnel who replenished the units last fall. In the regional center, the plan of the General Staff of the Armed Forces for mobilization was completed only by 13%, and the Ukrainian units need replenishment. For example, from 100 people who joined the units last fall, 10–20 remain, the rest are dead, wounded and incapacitated." (2)

Kerkhof met vlaggen - 2

Wat in maart 2022 bijna een akkoord was zonder amper een schot te lossen en zonder nieuw gebiedsverlies is dankzij het Brits en Amerikaans aandringen uitgedraaid op een massaslachting. Veel vlagvertoon op de kerkhoven dat wel. Wat zal achterblijven is een totaal kapot Oekraïne. Of wat er van overblijft. 

Het is een verhaal dat op vele plaatsen, ook in de westerse massamedia, tegenwoordig soms te horen is. In maart 2022 sloot Rusland een voorakkoord met de regering Zelenski waarbij Rusland zich binnen zijn eigen grenzen zou terugtrekken, Kiev de regio’s Donetsk en Loehansk autonomie zou geven en het land nooit lid zal worden van de NAVO. 

Buitenlands vastgoed

Onder Britse-Amerikaanse druk verwierp de regering in Kiev dit en koos het voor oorlog. Zich baserend op de verhalen van de NAVO over een Rusland dat dankzij die sancties vrij snel zou instorten. Het werd niets. Het Duitse wirtschaftswunder – dat er mede dankzij goedkoop Russisch gas kwam – is voorbij.  

Nu stelde de NAVO in Vilnius onder Amerikaanse druk dat Oekraïne eventueel wel lid zou kunnen worden maar dat het dan eerst onder meer al de nu door Rusland bezette gebieden, incluis de Krim, moet veroveren/bevrijden. Wat iedereen, Oost en West, nu publiek ziet als een onmogelijke droom.

Met andere woorden Oekraïne wordt nooit een lid van de NAVO en daar zorgde Joe Biden voor. Wat we dus nu nog gaan zien is een verdere doodstrijd van het Oekraïense leger en natie met steeds meer slachtpartijen en een kapot geschoten industriële infrastructuur. Het heet: ‘Der Undergang’. 

Gelukkig voor Zelenski bezit de man nog wat mooi vastgoed in het buitenland. 

Willy Van Damme

1) They are chanting "Chervona Kalyna" in Warsaw : r/NewsWithJingjing (reddit.com). Een commentaar: ‘Je moet maar durven’. En dit loopt hoe dan ook slecht af. Er zijn ongeveer 1 miljoen Oekraïense vluchtelingen in Polen. 

2) Pledge Times, 16 september 2023, Ukrainian military commissar revealed the losses of the Ukrainian Armed Forces - Pledge Times. Een verhaal dat ook elders te lezen is. 

What Your Media Hide

 

https://twitter.com/narrative_hole/status/1705519479856226561

‼️🇷🇺🇺🇦 Russians posted a grim video from Kleshcheevka where they wiped out an entire Ukrainian squad
112,7K
Weergaven

Elimination of Ukrainian stormtroopers

 What the media hides.

❗️🇷🇺🇺🇦 Brutal elimination of Ukrainian stormtroopers near Artemovsk with drone grenades