donderdag 15 januari 2009

De Mensenrechtentulp van Minister Verhagen



Als de hieronder genoemde Arabische organisatie in staat is op te komen voor het internationaal recht waarom kunnen de Europese landen dit dan niet? Mondvol over mensenrechten en als 'de Joodse staat', die al meer dan een halve eeuw diezelfde mensenrechten schendt, dan zwijgt de EU als het graf. Denken zij nu echt dat ze serieus genomen worden door de Derde Wereld wanneer ze met mensenrechten schermen? Verhagen? Mensenrechten?

Deze minister heeft de zogeheten Mensenrechtentulp in het leven geroepen. Die prijs gaat naar iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de bescherming van de mensenrechten. 27 december schreef ik dit: 'In het Parool van afgelopen zaterdag las ik dat u vorige week ''in de Ridderzaal als jurylid van de Mensenrechtentulp zat.'' U vertelde ook dat u ''Tony Blair in mei'' had ''horen spreken op een bijeenkomst over het Midden-Oosten en daar erkende hij: 'Ik ben tien jaar premier geweest en ik dacht dat ik goed was ingelicht over het Midden-Oosten, maar ik realiseer mij nu hoe weinig ik wist.' Dat is vreesaanjagend om te horen; tegelijkertijd laat het zien dat je in leiderschap soms van de veilige weg af moet gaan.' Inderdaad! Op diezelfde dag schreef ik een open brief aan Soetendorp: 'U zei tegen de Parool-verslaggeefster: ''Ik heb een stichting, niet zo bekend, die mij helpt, mijn idealen steunt. Dat is het Jewish Institute for Human Values.'' Vandaar dat ik een beroep op u doe de Human Values van de Palestijnen onder de aandacht te brengen. Immers, u weet hoe belangrijk het is dat burgers goed worden geinformeerd en dat dit in het geval van Israel niet gebeurd, zoals uit de door u aangehaalde uitspraak van Tony Blair opnieuw blijkt. Ik weet dat u een fatsoenlijk mens bent, gedreven door joodse/humanistische waarden, die vecht ''voor een toekomst waarin ook Palestijnse kinderen alle rechten van de wereld hebben.'' Mijn concrete verzoek aan u is nu om de eerbiedwaardige Amerikaanse geleerde Richard Falk publiekelijk te steunen. Professor Falk is een van de meest vooraanstaande pleitbezorgers in de wereld van de mensenrechten, en als zodanig de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden. Hij mag van Israel niet naar de bezette gebieden.'

We zijn inmiddels vele dode Palestijnse kinderen verder, maar de rabbijn die in de jury zit van de gouden Mensenrechtentulp van minister Verhagen houdt zich angstvallig stil tegenover mij. Ik heb zelfs geen bericht van ontvangst gekregen, terwijl dat toch onder gewone burgers een teken van wellevendheid is. Maar nee dus. Wel heeft de heer Soetendorp meegedaan aan een manifestatie voor Israel. De Palestijnse kinderen speelden even geen rol, en de gouden Mensenrechtentulp is hij kennelijk alweer vergeten. Hij bleef keurig in het pro-Israel gareel, terwijl je als joods geestelijk leider en jurylid van Verhagen's Mensenrechtentulp toch 'soms van de veilige weg af moet gaan,' om de wijze woorden van de rabbijn nog eens te citeren. Mensenrechten zijn kennelijk een politiek fenomeen voor hem.

'Cairo, on January 15th 2009

ACIJLP applies to the Prosecutor of the International Criminal Court to start the investigations on war crimes and crimes against humanity in Gaza

The Arab Center for Independence of the Judiciary and the legal profession (ACIJLP), as the coordinator of the Arab Coalition for the International Criminal Court, forward a request to Mr. Louis Ocampo, Prosecutor of the permanent International Criminal Court; in order to start the investigation on his own, on the crimes that the Palestinian civilians are facing in the Gaza Strip since 12-27-2008 .

The request submitted to the Prosecutor included directing the responsibility for the commission of war crimes and crimes against humanity to:
* Ehud Olmert, Prime Minister of Israeli actions
* Ehud Barak the Israeli Defense Minister
* Matan Vilnai, Deputy Minister of Defense of Israel
* Avi Dichter, Israel's internal security minister
* Gabi Ashkenazi, Israeli army chief of staff

As they are main officials of their subordinates in the Israeli air, ground and the navy.
forces

The Center based in its request to the Prosecutor on the texts and
the relevant provisions of the Statute of the International Criminal
Court in particular Article (15), which states that:
The Prosecutor may initiate investigations proprio motu on the basis
of information on crimes within the jurisdiction of the court.
The Prosecutor shall analyze the seriousness of the information
received. For this purpose, he or she may seek additional information
from States, organs of the United Nations, intergovernmental or
non-governmental organizations, or other reliable sources that he or
she deems appropriate, and may receive written or oral testimony at
the seat of the court.
If the Prosecutor concludes that there is a reasonable basis to
proceed with an investigation, he or she shall submit to the
Pre-Trial Chamber a request for authorization of an investigation,
together with any supporting material collected with the Rules of
Procedure and Evidence.

On the jurisdiction of the court in consideration of these crimes,
the center based on the text of Article (5) of the Statute of the
Court, which provides that:

The jurisdiction of the Court shall be limited to the most serious
crimes of concern to the international community as a whole. The
Court has jurisdiction in accordance with this Statute with respect
to the following crimes: (a) The crime of genocide; (b) Crimes
against humanity; (c) War crimes; (d) The crimes of aggression.

The request included a summary of the facts d, which started from
December 27, 2008 or the "Pouring bullets" mission as called by the
Israeli army. It included also on a list of crimes like: war crimes
and crimes against humanity, in addition to the texts that condemn
the criminal acts in the Statute of the Court, and the number of
civilian casualties.

Worth mentioning, that the request included a CD that contains many
of photos and video clips that show of war crimes and crimes against
humanity perpetrated by the Israeli army in contravention of all
international laws and norms relevant, in particular the Geneva
Conventions to armed conflict, the Statute of the International Criminal
Court.

The request also included testimony and statements issued by:
* International Human Rights Council.
* The Relief and Works Agency for Palestinians in Gaza (UNRWA)
* The International Red Cross
* Human Rights Watch
* Field reports of related Palestinian centers.

The Center pointed out in his request that the crimes have been
committed in the context of an organized and widespread systematic
attack against the civilian population, and the perpetrators are
aware that these crimes are punishable acts under international
humanitarian law and under the Statute of the International Criminal Court

The Center indicated that the jurisdiction is of the International
Criminal Court, and the Prosecutor should begin the proceedings to
investigate, despite the absence of Israel's ratification of the
Statute of the Court, on the basis of the articles: (3-13) and (15)
and (17 ) of the Statute of the Court.'

3 opmerkingen:

Sonja zei

ICC prosecutor says has no jurisdiction in Gaza
THE HAGUE, Jan 14 (Reuters) - The International Criminal Court prosecutor in The Hague said on Wednesday it lacks jurisdiction to investigate possible war crimes recently committed in the Gaza Strip.

Ik begrijp dit bericht niet goed: kan het nu wel of kan het niet? Moet de PA het dan gaan aankaarten?

yelamdenu zei

Hier een stukje van een heel andere rabbijn (Yoël Teitelbaum):

(...) En zie in onze dagen hoe, door onze grote zonden, deze profetie [van Malachi] nog overeind staat, in de volle betekenis van het woord. Het zou niet worden geloofd wanneer wordt verteld dat ze onder de joden bewakers van de Tora en de geboden zouden aantreffen, strikt zowel wat betreft het lichte als het zware [gebod], die de goddelozen en de daden van de kwaadaardigen [=de zionisten] zouden prijzen, en zouden geloven in de wonderen van hun geslaagde onderneming; en dat de Eeuwige, Hij zij geprezen, wonderen voor hen heeft verricht omdat het immers niet natuurlijk is om successen te behalen met hun oorlog die, zoals hieronder duidelijk zal worden, tegen de Tora ingaat.

En niet alleen deze oorlog van ze, maar al hun werken; behalve dan dat ze vanaf de dag van hun oprichting tot nu toe de grote meerderheid van de joden hebben misleid tot ketterij en ongeloof, G-d sta ons bij, zoals alom bekend, en ze veel van Israël [niet de "Staat", maar "de joden"], nog aan het begin van hun [zionistische] onderneming en in de tijd eraan voorafgaand, gevangen hebben in hun net van afvalligheid en vernietiging van het geloof.

Ik roep nog eens in herinnering dat de rechtvaardigen en de heiligen in de generatie die voor ons ligt, bitter schreeuwden en de ganse wereld deden schudden tegen deze boosaardige sekte; want zij zagen met de geest van hun heiligheid wat er aan hun einde zou zijn, aan hun laatste dagen; dat zij, [de zionisten] de “wortel, die gif of alsem voortbrengt” (Deut.) zijn; en nu, door onze grote zonden, vanaf het moment van de oprichting van de staat zijn ze steeds dieper gezonken en hebben ze het net van de vernietiging [van de godsdienst] steeds groter gemaakt – de Barmhartige sta ons bij – om het hele Huis van Israël te vernietigen en hen weg te voeren en los te rukken van de wortel van hun geloof.

En hoe zou een jood die gelooft kunnen zeggen dat de Heilige, Hij zij geprezen, er – als het ware – welbehagen in zou hebben dat ketters de leiders van het Israëlitische volk zouden zijn, en zelfs nog voor wonderen zou zorgen ook, zodat ze nog meer succes zouden boeken in hun kwaad, om elk greintje geloof uit de harten van de Israëlieten uit te roeien, en hen te verleiden tot ketterij en ongeloof – de Barmhartige sta ons bij; (...)

Uit: Al ha-ge'ula we'al ha-temura, Brooklyn, NY 1967

groeten,
herman_m

Sonja zei

Kamer wil aanpak anti-islamisme en antisemitismeDEN HAAG -  De Tweede Kamer wil dat de regering vervolging instelt tegen antisemitische en anti-islamitische uitlatingen, nu de gemoederen over het conflict in het Midden-Oosten weer oplaaien. Alleen de SGP, de ChristenUnie, de PVV en de VVD stemden donderdag tegen deze motie van D66.

Er was meer steun voor het voorstel van de SGP die de regering alleen opriep op te treden tegen antisemitisme. Dat werd door alle partijen omarmd. De SGP vindt dat er geen reden is om nu op te roepen op te treden tegen anti-islamisme of andere vormen van discriminatie. Daar is nu geen sprake van, zei SGP-Kamerlid Cees van der Staaij.