woensdag 14 januari 2009

De Israelische Terreur 651










Steun voor Israël brokkelt af
Door HANS VAN ZON


ROTTERDAM/DEN HAAG - Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking steunt Israël in zijn strijd tegen Hamas. Zeventien procent kiest partij voor de Palestijnen in het slepende conflict. Dit blijkt uit een peiling in opdracht van deze krant. Een meerderheid (51 procent) is het erover eens dat Israël te zware middelen gebruikt in de strijd tegen de Palestijnse Hamas-beweging.Met deze cijfers neemt de bevolking afstand van de houding van de Nederlandse regering. Die heeft - met enige terughoudendheid - het Israëlische optreden in en rond Gaza goedgekeurd. In tegenstelling tot andere Europese landen heeft premier Balkenende zich evenmin negatief uitgelaten over het geweldsniveau: ,,Na alle raketbeschietingen door Hamas kwam het moment dat Israël moest zeggen: we gaan reageren,’’ zei hij zondag.In een brief aan de Tweede Kamer stelde minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) gisteren Hamas verantwoordelijk voor het hoge aantal Palestijnse slachtoffers, omdat Hamas-strijders zich ophouden in bevolkt gebied.'




Die afbrokkelende steun voor de Israelische terreur is een goede ontwikkeling. Maar het gaat langzamer dan in het buitenland. De Nederlanders hebben altijd gecollaboreerd met de macht, zoals ondermeer blijkt uit het feit dat procentueel er twee keer zoveel joodse Nederlanders in de gaskamers omkwamen als joodse Belgen en drie keer zoveel als joodse Fransen.

1 opmerking:

Sonja zei

Twee weken geleden emailde ik o.a. dit aan alle CDA bobo's:
Ik heb de oorlog niet meegemaakt, maar ik weet wel waarom er uit Nederland de meeste joden zijn gedeporteerd: door zwijgen en collaboratie.

1. Waarom veroordeelt het CDA de oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen van Israël niet?
2. Hoe kunt u uw zwijgen legitimeren aan de hand van uw christelijke overtuiging en principes?


Ik heb nu al drie keer eenzelfde standaard verhaaltje toegestuurd gekregen en nog niet een antwoord op mijn vragen.