woensdag 13 januari 2010

Trouw Misschien Wel 44


Trouw bericht zoals vroeger gebruik was in de Sovjet Unie:


Balkenende blij met ontzenuwen van 'hardnekkige geruchten'

Willibrord Davids, voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar de Nederlandse besluitvorming om de Amerikaanse inval in Irak politiek te steunen, presenteert het rapport aan minister president Balkenende.

Willibrord Davids, voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar de Nederlandse besluitvorming om de Amerikaanse inval in Irak politiek te steunen, presenteert het rapport aan minister president Balkenende.© ANP

Ook heeft de commissie de suggestie weggenomen dat de Nederlandse politieke steun te maken had met de benoeming van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Jaap de Hoop Scheffer tot NAVO-baas, aldus Balkenende. „De schaduw van twijfel is op deze punten weggenomen”, stelde hij.

Balkenende vindt dat de vraag of er voldoende mandaat was voor militair ingrijpen, altijd al „verschillend is beoordeeld”, onder meer onder wetenschappers en politici.

Hij benadrukte dat het toenmalige kabinet „zuiver en integer” de afweging heeft gemaakt dat een nieuwe VN-resolutie voor militair ingrijpen wenselijk was geweest, maar niet juridisch noodzakelijk. De commissie-Davids concludeerde dinsdag dat de VN-resolutie 1441 niet als een vrijbrief kon worden gezien voor met geweld ingrijpen.

Lees verder: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2961384.ece/

Balkenende_blij_met_ontzenuwen_van__hardnekkige_geruchten_.html

3 opmerkingen:

Sonja zei

Ik hoorde het woord "leermoment" gisterenavond ook langsvliegen.

AdR zei

Leermoment - dat is het heerlijke ogenblik waarop het zweepje ter hand wordt genomen, zeggen mijn vriend(inn)en uit de sm-scene.

De BBC monteerde de ontvangst van JP en Japie bij Bush direct achter het nieuws over de presentatie van het rapport. Wat onsubtiel en wat diep fabulerend....

Sonja zei

Sjors en Sjimmie in het Witte Huis (video)

foto met ondertiteling

Kill! Kill!

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...