donderdag 14 januari 2010

Ko Colijn. Professor. 3

Professor Ko Colijn: 'het [gaat] niet meer om de vraag of Saddam Hoessein massavernietigingswapens verbergt – niemand twijfelt daar nog aan.

Nederland. Zo schnabbelt en babbelt een coterie van opportunisten zich het leven door.

Zalm leidt onderzoek naar Defensiebegroting
Gepubliceerd: 26 februari 2008 10:54 | Gewijzigd: 26 februari 2008 11:40. ANP Den Haag, 26 febr. Oud-minister van Financiën Gerrit Zalm wordt voorzitter van de commissie die het onderzoek van het kabinet naar de begroting van Defensie leidt. Dit onderzoek moet leiden tot een structurele oplossing voor de financiële problemen waar het ministerie momenteel mee kampt.... In de commissie zitten verder wetenschappers als Ko Colijn, Ben Knapen...'
http://www.nrc.nl/binnenland/article1883835.ece/Zalm_leidt_onderzoek_naar_Defensiebegroting


Ko Colijn? De 'onafhankelijke defensiedeskundige' die in 2003 beweerde dat het bij de illegale inval in Irak 'niet meer [gaat] om de vraag of Saddam Hoessein massavernietigingswapens verbergt – niemand twijfelt daar nog aan,' bedoelt u die? Ja, die Ko Colijn, die er helemaal naast zat, die de propaganda van de Amerikanen keurig slikte en doorgaf, die te weinig van de achtergronden wist en weet van de Amerikaanse politiek in het Midden Oosten, en op die manier zijn publiek op het verkeerde been zette. Wie is nu die Ko Colijn in feite, deze man die overal en door iedereen ingehuurd kan worden? Van de Atlantische Commissie tot Vrij Nederland, van Clingendael tot het NOS-Journaal. Wikipedia meldt dit over hem:

Jacobus (Ko) Colijn (1951) is een Nederlands journalist en politicoloog. Colijn studeerde in 1975 af in de politieke wetenschappen (met als specialisatie internationale betrekkingen) aan de Universiteit Leiden. In 1989 promoveerde hij aan dezelfde universiteit op het proefschrift Het Nederlandse Wapenexportbeleid. Sinds 1978 is hij verbonden aan het weekblad Vrij Nederland. Hij schrijft vaak over Nederlandse defensie-aangelegenheden en is inmiddels een veelgevraagd deskundige inzake algemene defensie- en terrorisme-onderwerpen voor de Belgische en Nederlandse televisie en radio, voor bijvoorbeeld de actualiteitenrubriek NOVA. Ook treedt hij vaak op in het NOS Journaal. Daarnaast is Colijn docent bestuurskunde aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1 juni 2006 is hij bijzonder hoogleraar internationale betrekkingen, in het bijzonder mondiale veiligheidsvraagstukken, aan dezelfde faculteit. De leerstoel is ingesteld door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ). Voorts is hij werkzaam als senior onderzoeksmedewerker bij het Instituut Clingendael.
Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ko_Colijn

En een van zijn opdrachtgevers bericht dit:

Ko Colijn (1951) werkt sinds 1978 bij Vrij Nederland. Hij schrijft over alles wat met oorlog en vrede te maken heeft: de koude oorlog, internationale wapenhandel, buitenlandse politiek, internationale organisaties als de VN of het Strafhof in Den Haag, oorlogen (Iran-Irak, Balkan, Afghanistan), terrorisme en de War On Terror. Hij is bijzonder hoogleraar Internationale betrekkingen, in het bijzonder mondiale veiligheidsvraagstukken aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast is hij onder meer als onderzoeker/docent verbonden aan Instituut Clingendael en de postdoctorale opleiding Journalistiek van de Erasmus Universiteit. Hij is voorzitter van de afdeling-Rotterdam van Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken.

Colijn treedt op als onafhankelijk defensiedeskundige in diverse radio- en televisieprogramma’s (NOS Journaal, Nova, het Radio-1 Journaal, Oog op Morgen, de VRT-radio, BNR en Australian Special Broadcasting). Zijn dissertatie Het Nederlandse Wapenexportbeleid verscheen bij uitgeverij Nijgh (1989). Hij is bestuurslid van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken en juryvoorzitter van de Prix de Roef van het NOS-Journaal, de jaarlijkse prijs voor de beste buitenlandreportage.

Zie: http://www.vn.nl/Opiniemakers/Ko-Colijn.htm

Vooral ook het volgende feit is opmerkelijk: Ko is 'juryvoorzitter van de Prix de Roef van het NOS-Journaal, de jaarlijkse prijs voor de beste buitenlandreportage.'

Hoe kan dat nu? Iemand die zijn publiek zo langdurig dermate verkeerd heeft voorgelicht, niet over een of ander akkefietje maar over een buitengewoon ernstige zaak van leven en dood, oorlog en vrede, kan toch niet de kwaliteit van andermans werk beoordelen? Jawel, dat kan in Nederland waar een zelfbenoemde kongsi elkaar lauwert zolang men zich maar conformeert aan de nonsens die doorgaat voor deskundigheid. Kijk maar naar Ko. Je kunt er in Nederland zelfs professor mee worden en de regering adviseren. Een fluitje van een cent, benoemingen lopen via cooptatie, ons kent ons, een beetje intellectuele corruptie, een beetje de andere kant opkijken, een beetje smoezen en dan vangen. In Italie heet dat corruptie, in Nederland heet dat poldermodel. Ik heb als journalist van nabij tientallen van dit soort hansworsten carriere zien maken. De enige vereiste is dat je je conformeert, voor de rest hoef je geen speciale talenten te hebben. Kijk maar naar 'opiniemaker' Ko. Het probleem is alleen dat mede als gevolg van zijn misinformatie meer dan 1,3 miljoen Irakese burgers om het leven zijn gekomen, meer dan 2,5 miljoen Irakese burgers naar het buitenland zijn gevlucht, Irak nu veranderd is in etnisch gezuiverde regio's, en de chaos er totaal is. De propaganda die Colijn maakte heeft voor hem geen negatieve consequentie gehad. Integendeel zelfs, hij wordt steeds meer gevraagd. De enigen die lijden onder de misinformatie die Ko en zijn kornuiten verspreidden zijn de burgers van Irak en de vaak zwaar gewonde gewone soldaten. En nog houdt Ko, deze zwetskous, zijn mond niet. Een onbeschaamde kwast, maar zo werkt het nu eenmaal in de polder.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...