woensdag 14 april 2010

Gidi Markuszower. Extremisme 3


‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden,’ aldus de PVV-kandidaat voor de Tweede Kamer. 'Verachtelijke joodjes.' Hieruit spreekt de minachting van deze fanaticus voor andersdenkenden. Het absurde is ook nog dat de Poolse voorouders van Markuszower niet uit het oude Israel kwamen, maar nakomelingen zijn van een groep mensen die zich later tot het Jodendom bekeerden, zoals de Israelische hoogleraar Shlomo Sand in zijn bestseller The Invention of the Jewish People gedocumenteerd beschrijft, en dus al helemaal geen historisch recht kunnen doen gelden op Judea en Samaria, oftewel de Westbank. De denkbeelden van Markuszower zijn een illustratie van het volgende:

'Het zich bewust zijn van de valkuilen van etnocentrisch denken is belangrijk voor een volk als dat van de Joden, wier zelfbeeld maar al te snel hun visie op de betrekkingen tussen henzelf en de rest van de wereld vervormt… Geen enkele factor bedreigt Israëls toekomst zozeer als de overtuiging van het eigen gelijk… Naar mijn mening vormt de eigendunk een groter gevaar voor Israël dan het antisemitisme… Zelfkritiek is noodzakelijk om… de overtuiging van het eigen gelijk te neutraliseren, een overtuiging die voorkomt uit een fundamentele joodse houding.' Deze waarschuwing is opgeschreven door wijlen professor Yehoshafat Harkabi in zijn boek Israël’s Fateful Decisions. En als voormalig hoofd van de Israëlische Militaire Inlichtingen Dienst wist generaal Harkabi waarover hij het had.


Religieuze ban

PVV’er wil tegenstander uitstoten

Door: Dirk Jacob Nieuwboer
Gepubliceerd: gisteren 23:53
Update: vandaag 10:07

Joden die het omstreden Goldstone-rapport verdedigen moeten worden gestraft met een religieuze ban. Dat wil de nummer vijf op de kieslijst van de PVV.

PVV'er opgepakt met wapen
Twee nieuwkomers hoog op lijst PVV


Ze mogen niet meer in de synagoge komen, niet meer op joodse begraafplaatsen worden begraven en zelfs niet door geloofsgenoten worden gegroet. Als het aan Gidi Markuszower ligt, worden zijn joodse tegenstanders in het Midden-Oostendebat – ‘verachtelijke joodjes’ in zijn woorden – helemaal uit de joodse gemeenschap gestoten.

Markuszower, nummer vijf op de PVV-lijst voor de komende verkiezingen, is lid van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam. Eind maart diende hij daarin een motie in die oproept om iedereen die het VN-rapport van Richard Goldstone over de Gaza-oorlog publiekelijk verdedigt uit de gemeenschap te verbannen.

De motie roept op om ‘de joodse gedachte en opdracht om verklikkers uit ons midden te bannen’ te omarmen. Daarom zou de NIHS ‘de Zuid-Afrikaanse laffe en gevaarlijke jood Goldstone en een ieder die hem publiekelijk verdedigt in de levenslange cherem (ban, red.)’ moeten doen.


Een cherem, waar PVV’er Markuszower voor pleit, is een straf die in joodse gemeenschappen kan worden uitgesproken tegen leden die als opstandig worden beschouwd. Tot in de late Middeleeuwen gebeurde dat geregeld, maar de cherem wordt nu alleen nog in ultra-orthodoxe kringen gebruikt. Het laatste bekende voorbeeld in Nederland is de cherem die in 1656 tegen de filosoof Baruch Spinoza werd uitgesproken vanwege zijn ‘afschuwelijke ketterijen’.

Het radicale middel is volgens Markuszower gerechtvaardigd omdat het rapport van Goldstone, waarin Israël van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd, het voortbestaan van dat land ernstig in gevaar brengt. In een mail waarin hij de motie aankondigt, en die deze krant in bezit heeft, waarschuwt Markuszower voor ‘joodse verraders in ons midden’.

‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

Markuszower noemt het ‘natuurlijk wel ergens jammer’ dat dit gebruik nu in West-Europa niet meer bestaat. ‘Maar ja, wat niet mag (rechtsstaat) moet je niet doen.’

Een cherem is volgens hem wel een ‘legaal en effectief middel’. ‘Mensen die in de cherem gedaan worden zijn niet meer welkom in onze sjoels, mogen niet op onze begraafplaatsen begraven worden, mogen niet gegroet worden etc (een sociale excommunicatie dus.)’ De motie is nog niet in stemming gebracht. Dat zou pas op z’n vroegst volgende maand kunnen gebeuren als de Kerkeraad voor het eerst weer bijeenkomt.

Prullenbak

De afkeer van het Goldstone-rapport wordt gedeeld door de toekomstige PVV-collega’s van Markuszower. Volgens de partij van Geert Wilders is de staat Israël een vooruitgeschoven pion in de strijd tegen de islamisering die alle steun verdient en Kamerlid Raymond de Roon zei dat ‘we dat Goldstone-rapport gewoon in de prullenbak moeten mieteren.’ Toch is de wens tot een ban opmerkelijk, omdat de PVV zich – in ieder geval waar het de islam betreft – verzet tegen parallelle rechtssystemen en zegt op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

Markuszower zelf was gisteren, ondanks herhaalde pogingen, niet bereikbaar voor commentaar. Het weekblad Vrij Nederland onthulde gisteren ook al dat hij twee jaar geleden de wapenwet heeft overtreden. Bij de viering van 60 jaar Israël in de RAI in Amsterdam werd hij aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich had. Volgens persbureau ANP heeft Markuszower bevestigd dat hij de zogeheten ‘vervoersrestrictie’ zou hebben overtreden. Dat is volgens hem ‘vergelijkbaar met een verkeersovertreding’. Het Openbaar Ministerie is nooit een zaak begonnen.

2 opmerkingen:

Paul zei

Zou van het CIDI wel eens netjes zijn als ze duidelijk het ongenoegen zou laten blijken over zulke fascisten

tamso zei

Het is oorverdovend stil bij vele andere kranten,die altijd Wilders de hemel inprijzen.
Dit laat al zien dat ook de kranten geen echte joden zijn,maar meer een cristelijke zionisme wat de echte joden hun cultuur wil afpakken.

Toch een vraagje over shlomo sand.
Op Hp de Tijd legde ik dit ook al eens uit,maar een trouwe zionist zei dat via een DNA is bewezen dat askhernazi joden wel dergelijk afstammelinge zijn van de ware joden.
Ik heb ook wel eens een debat gevolgd van de japanners wat ging over 9-11,en hoe amerika de japanners kon identificeren,als ze niet eens het DNA hadden.
Een parlementslid zei ook de juiste vraag.
Dat japan zelf onderzoek had moeten doen hoe hun landgenoten om het leven zijn gekomen,en dat nalieten en eenzijdig het amerikaanse versie klakkeloos hadden aangenomen,terwijl die niet deugde.

Dan kom ik weer op dat DNA onderzoek waarin men zegt dat het inderdaad bewezen is dat askhernazi joden uit europa echte nazaten zijn van de ware joden.
De vraag is,wie heeft dat onderzoek uitgevoerd,en is er ook een contra expertise geweest.
Want als toevallig een zogenaamde expert vanuit israel dat onderzoek gedaan heeft,het wel eens zo ingekleurd kon zijn dat wat ze beweren.
maar niet waar is.
Want is het niet waar,dat ze ook nooit recht hebben op dat land.
Zowiezo hebben ze dat recht niet.
Maar daarmee zou ook de steun wegvallen uit het europa en amerika.

Toevallig weet ik wel het hele verhaal hoe israel gecreerd is en door wie.

Men word in slaap gesukkeld door de media.
En de PVV moeten we echt niet hebben als leider.
Dat zijn ware NA-zi's.
Wat ook de Na-zi's waren in wo2.
Een duitse alliantie nationalisten met zionisten.
Nu is het een nederlandse nationale alliantie zionisten.
En exact Wilders zegt nu wat adolfje zei voor wo2 over de joden.
dat ze uit europa moesten verdwijnen.
wat nui de moslims zijn.
Niks geleerd van het verleden,dus word ie weer herhaald.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...