maandag 19 januari 2009

De Israelische Terreur 696

In Gaza City on Sunday, relatives buried the bodies of members of the Samouni family who were killed in attacks by Israel. (Tyler Hicks/The New York Times)

Israelische generaal Gadi Eisenkot en links Radovan Karadzic, die van dezelfde oorlogsmisdaden wordt beschuldigd als Eisenkot.


De International Herald Tribune bericht:

'Shocked and grieving Gazans find bodies under the rubble of homes


Op de voorpagina van de krant staat een foto waarop te zien is hoe verwoestend en disproportioneel het Israelisch geweld is geweest. Hele huizenblokken zijn weggevaagd. Het getuigt hoe destructief de Israelische illegale strategie van de collectieve bestraffing is. Daarover schrijft de juriste Heikelien Verrijn Stuart in het Nederlands Juristenblad:

'Op 3 oktober 2008 kondigde generaal Eisenkot in het Israëlische dagblad Yedioth Ahronoth aan Hamas anders te zullen aan te pakken. “We zullen disproportioneel geweld gebruiken tegen ieder dorp van waaruit schoten worden gelost op Israel, en we zullen immense schade en vernietiging te weeg brengen. Vanuit ons gezichtspunt zijn zij militaire bases. Dit is geen suggestie, dit is een plan dat reeds is geautoriseerd.” In een rapport voor het Instituut voor Nationale Veiligheid van de Universiteit van Tel Aviv onderstreept kolonel Gabiel Siboni even onverbloemd, dat het antwoord op de raketaanvallen de “disproportionele aanval in het hart van de zwakke plek van de vijand is, waarbij pogingen de lanceringcapaciteit te schaden op de tweede plaats komt.”
Volgens Verrijn Stuart 'vertoont Israel’s aanpak een treffende gelijkenis met de opdracht die de toenmalige president van Republika Srpska, Radovan Karadzic in 1995 gaf aan het Bosnisch Servische leger.' Een aanpak die zoals bekend ertoe geleid heeft dat Karadzic nu in de gevangenis van Scheveningen zijn proces afwacht. De juriste wijst er verder op dat Israelische militairen juridisch vervolgd kunnen worden buiten Israel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wedden dat dat niet gebeurt,nooit, never!
De westerse belangen zijn veels te groot!
Om doodziek van te worden!

Sonja zei

Hoe zou de wereld reageren wanneer Hamas met Tel Aviv had gedaan wat Israël met Rafah heeft gedaan?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...