maandag 5 januari 2009

De Israelische Terreur 563

De enige winst die het Palestijns verzet op dit moment kan behalen, is een zo groot mogelijk aantal Israelische militairen uit te schakelen zodat de publieke opinie onder de joods-Israeli's, ongeveer 80 procent van de bevolking, zich tegen de Israelische terreur in Gaza gaat keren. Het is voor de Palestijnse burgerbevolking te hopen dat het Israelische leger aanzienlijke verliezen gaat lijden, aangezien de politici in het Westen zowel als de regimes in de Arabische wereld de Palestijnen in de steek laten. De Europese Unie weigert tot nu toe de consequenties te trekken uit de Israelische terreur. De EU zou Israel moeten confronteren met een economische boycot. Volgens het Associatieverdrag tussen de EU en Israel zou Israel de mensenrechten moeten respecteren of anders de gevolgen moeten ondervinden van een opschorting van de voordelen die het Verdrag biedt. Aangezien de EU volgens The International Herald Tribune verbijsterd is over de Israelische strategie die ten koste gaat van de Palestijnse burgerbevolking zou de EU tot een onmiddellijke opschorting van het Associatieverdrag moeten overgaan. Nu dit niet gebeurd is een guerilla tegen de Israelische strijdkrachten de enige oplossing. Overigens een guerillastrijd die niet in strijd is met het internationaal recht. De Palestijnen mogen zich volgens het recht verzetten tegen een bezetter.

1 opmerking:

Sonja zei

Zeer to the point Stan.

Ik zag even Sarkozy verklaren, iets in de trant van: de angst voor dat het conflict ons probleem wordt is onterecht, want het ís ons probleem.

Misschien meent hij het, misschien is hij bang dat de banlieus in vlammen opgaan, maar ik ben blij met deze verklaring. Het kan een beginnetje zijn.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...