woensdag 23 juni 2010

Ria Oomen-Ruijten uit Echt.

Hou u vast, ga zitten, en lees:

Maria Gertruda Hermina Cecilia (Ria) Oomen-Ruijten (Echt, 6 september 1950) is een Nederlandse politica. Ze is lid van het Europees Parlement voor het Christen Democratisch Appèl (CDA). Sinds 2004 is zij beschermvrouwe van het Horster Mannenkoor. Ze is lid van de rooms-katholieke Kerk. Oomen werkte van 1974 tot 1981 bij de Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij (PLEM) als medewerksters public relations. In diezelfde tijd volgde zij in Eindhoven een hbo-opleiding voorlichting, public relations en communicatie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ria_Oomen

Welnu, deze rooms katholieke dame, voor wie de paus in Rome het hoogste gezag op aarde vertegenwoordigt, is Turkije-rapporteur van het EU-parlement. Tegenover de Volkskrant verklaart ze, zo lees ik vanochtend, dat ze zich verbaast over het feit dat de groeiende regionale grootmacht Turkije een  'economische unie' met zijn buurlanden Syrie, Libanon en Jordanie gaat sluiten. 'Turkije kan niet van twee walletjes eten,' aldus Maria Gertruda Hermina Cecilia (Ria) Oomen-Ruijten, geboren te Echt, op 6 september 1950. Echt? Ja Echt, Wildersland, Limburg.


Luister Maria Gertruda Hermina Cecili, uw opmerkingen getuigen van het feit dat u niets van het geopolitieke spel begrijpt. In de grote mensenwereld komt de macht uit de loop van een geweer, en is niet het resultaat van wat gebabbel aan een poldermodeltafel. Leest u de geschiedenis van het kolonialistische Europa maar, dan weet u genoeg, of kijk naar het huidige westerse geweld in Afghanistan en Irak. Turkije mocht van uw christenen geen lid worden van de EU. Turkije is voor het Westen een vitaal strategisch gelegen land. Zonder de brug naar Azie kan Europa het schudden. Turkije eet niet van twee walletjes, Turkije is bezig Europa te laten zien dat het als regionale macht onmisbaar is, dit in tegenstelling tot de schurkenstaat Israel.Dat laatste land is een blok aan ons been geworden.

Luister Maria Gertruda Hermina Cecili, hoe guitig u ook de camera in mag kijken, het is een absurditeit dat u met een hbo-diplomaatje public-relations zo'n verantwoordelijke post hebt gekregen. Het toont aan hoe onbenullig de Europese Unie nog steeds is. Dat blijkt overigens ook uit het feit dat de christen fundamentalist Bas Belder van de SGP, wiens god extremistische trekjes vertoont, voorzitter is van de delegatie voor de EU-betrekkingen met Israel. Wat doen al die christenen op deze belangrijke posities? Verdiept u zich eerst eens in de materie voordat u begint te kwebbelen. Lees de geschiedenis van het Ottomaanse rijk, lees Herodotus en u zult begrijpen hoe onnozel u bent. Het allerergste is dat wij burgers u betalen om onze belangen te behartigen. Oef.

4 opmerkingen:

AdR zei

Komkom, katholieken zijn de doodsvijanden van Israel, dat is algemeen bekend!
(h/t: Krapuul)

stan zei

nee,
de antisemiet is een filosemiet geworden, sinds auschwitz.

Jan Verheul zei

Reactie op de strip waar AdR naar linkt:
Dus als Amerika nu in stort en men komt er achter dat dit door de joodse bankiers en door Wall Street bedrog komt, en men stuurt de joden weg, dan zal over 100 jaar geschreven worden: het was de wraak van God, want Amerika stuurde de joden weg. Het Byzantijnse Rijk bestond 1200 jaar, maar liet geen joden toe in financiën, onderwijs en landsbestuur.

Anoniem zei

secretaresse annemarie jorritsma deed enige bestuurlijke ervaring op en solliciteerde toen naar de functie van burgemeester van amsterdam. heel fijn dat zij dat niet zal worden.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...