woensdag 23 juni 2010

CIDI en Einsatz Kommando's

Het CIDI bericht:

Turkije roept hard, maar geeft gierig aan Gaza

WO 16-06-2010
Gezien de woedende toon waarop Erdogan ongehinderde doorgang van hulpgoederen naar Gaza eist, zou je verwachten dat Turkije alle mogelijke wegen heeft verkend om iets van haar rijkdom uit te storten over de door Hamas geregeerde Strook. Niets is minder waar. Turkije is een van de gierigste Gazadonors, rekende Forbes-columniste Claudia Rosett uit. Onder de kop "Erdogan praat veel en geeft weinig" presenteert zij het lijstje donoren aan de UNRWA, volgens eigen opgave van de website van die Gazaanse vluchtelingenorganisatie. Bij de top-20 staan maar twee Arabische landen: Koeweit, dat in 2009 $35,5 miljoen gaf, en Saoedi Arabie met $27,6 miljoen. Turkije komt in dat lijstje helemaal niet voor. Het prijkt op de 26e plaats, na Belgie.

De grote donoren zitten in het Westen, waar de VS met $268 miljoen en de EU met $232,7 miljoen samen bijna de helft van de totale subsidies gaven in 2009. Andere grote donoren zijn GB, Spanje, Canada, Japan, Zwitserland en Duitsland.
De UNRWA rekent voor dat de Scandinavische landen het grootste bedrag per capita gaven: Zweden gaf $48,6 miljoen, Noorwegen $39 miljoen en Denemarken $19,9 miljoen.
En Turkije? Met een bruto nationaal product van ruim $700 miljard doneerde het in totaal $1,08 miloen, plus $318,413 van NGO's in voedsel en medicijnen.
En hoeveel kreeg de UNRWA van de organisatoren van de Gaza-vloot, de IHH? vroeg Rosett. Antwoord van de UNRWA-woordvoerder: "UNRWA heeft nooit enige geldelijke steun ontvangen van IHH."
Lees het hele artikel hier.
Cijfers van UNRWA zelf hier


Beste Ronny Naftaniel, 

de meeste Palestijnen die al zolang gebukt gaan onder de Israelische terreur zouden liever helemaal geen geld meer willen hebben van het Westen, ze zouden het liefst vrij willen zijn, dat wil zeggen ze willen leven zonder zionistische terreur, die jij en de jouwen altijd weer op de een of andere manier weten te rechtvaardigen. Als Nederlandse burger zou het voor je pleiten wanneer je na ruim 30 jaar propaganda maken voor een schurkenstaat, je 1 keer, slechts 1 keer, in het openbaar zou distantieren van de Israelische terreur. 1 keer maar. Turkije geeft misschien niet veel, maar Israel geeft helemaal niets, sterker nog, de joodse gemeenschap daar steelt van de Palestijnen, en vernietigt wat er met westers geld is opgebopuwd. Jouw reactie is dus een gotspe. Je zou je moeten schamen om Turkije te bekritiseren nadat een doodseskader van de in jouw ogen 'Joodse staat'  tenminste 5 Turkse vredesactivisten en 1 Amerikaanse vredesactivist standrechtelijk hebben vermoord, op dezelfde manier als de nazi- Einsatz Kommando's joden achter het Oostfront met een nekschot afmaakten.

8 opmerkingen:

Sonja zei

Afgezien daarvan, het is een lulverhaaltje wanneer nergens wordt vermeld 1. hoeveel er van die bedragen daadwerkelijk in Gaza terechtkomt (ik schat in niet meer dan 20%), en 2. geld geven aan de UNWRA weinig zin heeft aangezien Israël regelmatig alles weer platbombardeert.
Ook heeft Israël het grootste gedeelte, ter waarde van een paar miljoen, van het hulpkonvooi ingepikt. Gestolen dus.

Tot nu toe betekent hulp aan Gaza in wezen hulp aan Israël, die het 'uit de goedheid van hun hart' aan de Gazanen mogen geven. Niemand die die realiteit wenst in te zien, immers, de zogeheten "versoepeling" van de blokkade is, wanneer je politici en hun handlangers van de massamedia moet geloven, een mooi gebaar van Israël, in plaats dat er alweer geen recht wordt gedaan.

Beloftes VS:

The White House says UNRWA will receive $40 million to help pay for educational and health services; some of that money will also go into humanitarian efforts in the West Bank.

Dat is wat Israël aan "militaire hulp" van de V.S. krijgt voor 6 dagen.

The U.S. has also pledged an additional $10 million for the construction of five new UNRWA schools in the Gaza Strip. .

Dat is wat Israël aan "militaire hulp" van de V.S. krijgt voor anderhalve dag. De gulle gever! (aan de wapenindustrie)

Sonja zei

herstel: (ik schat in niet minder dan 20%)

Sonja zei

Pfff, nee het staat er wel goed, sorry, beetje last de warmte denk ik

Paul zei

Wel toepasselijk.

Why this Obsession with Israel and the Palestinians?

I'm not alone in my disproportionate interest in Israel – but why do so many of us pick away at this conflict like it's a giant scab?


http://www.informationclearinghouse.info/article25792.htm

The number of news items about Israel-Palestine has created a self-reinforcing cycle – my appetite for yet more items is whetted by each new article or drama. All of which would appear to vindicate the complaints of the pro-Israel lobby – except that they should consider how they themselves contribute to this.

One reason why Israel is singled out for so much attention is because its supporters are so very vociferous, pushing their agenda at every opportunity. As a consumer of news, the speed of their responses and their sheer ubiquity inflames my interest and my antipathy. Why do they persist in trying to defend the indefensible?

Another reason for my disproportionate interest in this conflict is that I feel I have been lied to, and I feel that people are still trying to lie to me and I don't like it. Why try to convince me that those Turkish activists on board the Mavi Marmara were terrorists? Whatever else they were, they patently were not that. If the word "terrorist" is to have any meaning at all it must refer to those who attack innocent civilians. From an Israeli propaganda perspective, silence would be better than lies.

Anoniem zei

Een andere reden is ook omdat deze schurken in veel landen aan de politiek, onderwijs, veiligheid, media etc. lopen te morrelen ten faveure van de criminele staat en ten nadele van de inheemse bevolking. Al iemand uit Darfur meegemaakt die zich in onze politiek mengt?

anzi

Anoniem zei

Het Parool 1.6.2010

AMSTERDAM - Een Amsterdamse taxichauffeur reed maandag kortstondig door de stad met anti-Israëlische leuzen op zijn auto. Op zijn taxi stond 'Israël = terror country/state' en een bloedende Israëlische vlag. De leuzen waren een reactie op de aanval van het Israëlisch leger eerder die dag op de pro-Palestijnse hulpvloot. Daarbij vielen minstens tien doden en 45 gewonden.

De man, van Turkse afkomst en rond de veertig jaar, was diep in zijn gevoelens gekwetst door wat er gebeurd is en heeft op deze manier zijn gevoelens geuit.

De TCA (Taxi Centrale Amsterdam), waar de chauffeur een vergunning heeft, vond de actie onacceptabel. De centrale zegt niet geassocieerd te willen worden met politieke statements. Daarom hebben zij besloten het TCA daklicht van de taxi af te halen. Verdere maatregelen worden niet tegen de man genomen. (VERA VLAMING)

trendmatcher De chauffeur is een zelfstandig ondernemer met een eigen taxi. De enige sanctie was hem uit de #TCA gooien. Wel gedreigd!

RonnyNaftaniel Ik mag toch hopen dat de chauffeur van die taxi op staande voet ontslag heeft gekregen?
about 6 hours ago via web in reply to RonnyNaftaniel

Met #TCA gesproken over Amsterdamse taxi die met anti-#Israel leuzen rondreed. Leuzen zijn op verzoek van TCA verwijderd.

anzi

Anoniem zei

Misschien kan Naftaniel ook berekenen hoeveel de Israelische bevolking per hoofd gegeven heeft voor hulp aan Haiti en hoeveel de Nederlandse bevolking? Afgezien van de heldhaftige propaganda, kon je met de shekels zeker een wondertje verrichten.

anzi

Anoniem zei

Trouwens, een karakteristieke foto. Volgens mij riep iemand 'Jood' en kwam hij gelijk klaar. Volgende keer een koshere broek aantrekken.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...