vrijdag 25 juni 2010

Daphne

Volgens rabbijn Lody Van de Kamp 'is Israël kwetsbaar en is de bezetting van het land daarom een noodzakelijk kwaad. Bovendien probeert Israël buitensporig geweld in haar verdediging te vermijden.'


Ik kreeg deze deze email:


Daphne heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Pro Israel Lobby 204" achtergelaten:


Dit is vast niet de goede plek, maar ik wilde Stan en de andere lezers van deze blog laten weten dat ik zojuist, vrijdagochtend, een stuk heb geplaatst op de Daily Kos, over de lokjoden.


Stan wordt genoemd! (Ik parafraseer hem, en volgens mij correct en netjes.)


Mijn naam op Daily Kos is Kandigol, maar het is sowieso wel terug te vinden lijkt me.


Het staat in een iets oudere verse ook gewoon op mijn weblog, heb er nog iets aan de gefrunnikt, hier en daar, sinds gisteravond.


Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!


Vriendelijke groet,


Daphne




Daphne schrijft onder de kop:

'Amsterdam, city of anti-Semitism??

het volgende over mij:



One pundit (Stan van Houcke) wrote on his blog that rabbi Van de Kamp – the rabbi in the television news item that got the Hitler salute – had the harassment coming to him, because he had at previous occasions refused to distance himself from Israeli military policy in the occupied Palestinian West Bank.




Welnu daphne, 

je vraagt om commentaar.

je schrijft:

One pundit (Stan van Houcke) wrote on his blog that rabbi Van de Kamp – the rabbi in the television news item that got the Hitler salute – had the harassment coming to him, because he had at previous occasions refused to distance himself from Israeli military policy in the occupied Palestinian West Bank.

Nu de werkelijkheid. Ik schreef dit:

Daphne,

wij verschillen absoluut niet van mening hierover. eerder al schreef ik aan ahmed marcouch:

'Iedereen, maar dan ook iedereen in Nederland kent dezelfde rechtsbescherming en dient niet door anderen te worden aangetast in zijn/haar waardigheid.'

maar dan, waar ik op wijs is dat iemand die rechtsbescherming opeist in zijn eigen land, de langdurige schending van de rechtsbescherming van het palestijnse volk, verdedigt. deze schizofrenie moet aan de kaak worden gesteld. wat ik tevens probeer duidelijk te maken is dat er natuurlijk groepen jongeren zullen zijn die deze houding onacceptabel vinden door deze rabbijn op een grove manier te confronteren met hun afkeuring. ik keur dat niet goed, maar ik probeer wel een verklaring ervoor te geven. en dat doe ik omdat ik denk dat het begrip antisemitisme hier totaal niet op zijn plaats is.
groeten
stan

En dit: 

Voor de politie die nog niet zo happig is om dit ideetje in de praktijk te brengen is natuurlijk de wat wonderlijke vraag: kan een lokjood ook gespeeld worden door een niet-jood? Bovendien zal op een bepaald moment een journalistieke collega van mij aan rabbijn Evers of Van de Kamp vragen:

'Zeg rabbijn, is het niet merkwaardig dat u in Nederland eist dat u ongestoord van al uw vrijheden kunt genieten terwijl u tegelijkertijd de terreur van Israel tegen gewone Palestijnse burgers op de een of andere manier rechtvaardigt en u er zich ook niet eens voor schaamt, terwijl u toch claimt een man van de moraal te zijn?'

Stel ik hier nu

that rabbi Van de Kamp – the rabbi in the television news item that got the Hitler salute – had the harassment coming to him, because he had at previous occasions refused to distance himself from Israeli military policy in the occupied Palestinian West Bank.

Nee, zoals de lezer kan zien. Ik suggereer het ook niet. Ik spreek rabbijn Van de Kamp aan op zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, vooral ook omdat hij een geestelijke is die zich volgens eigen zeggen niet schaamt voor de Israelische terreur tegen de Palestijnse bevolking.

Ik heb dat proberen uit te leggen aan Daphne. Dat is niet gelukt. Waarom niet? Daarover later. In elk geval is duidelijk dat ik dit niet aan haar kan uitleggen. En de oorzaak daarvan kan ik niet oplossen. Dat moet Daphne zelf doen.


 Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Pro Israel Lobby 204" achtergelaten: 

Daphne Meijer met haar hasbara?

"Truth is: some Moroccan youth are acting out ever more aggressively, throwing stones at the shul’s visitors and beating them up."

Is it? Who has been "beaten up"? Says who?

"The Jewish Network filmed some of these goings on with a hidden camera, and showed a rabbi, Lodi van de Kamp, walking around with some boys. All were wearing kippot, yarmulka's, and they were spat at, verbally abused and attacked. "

Excuse me: they were attacked? Here's the tv show:
http://www.at5.nl/artikelen/43247/joodse-omroep-filmt-bespotten-rabbijn Of course you don't give the url, or else people will discover that you are lying.

Please tell me when anyone is attacked in the movie. Else stop your stupid (CIDI) propaganda.

En dit kan ik daar dus niet niet neerzetten.

En wat je over Stan schrijft vind ik helemaal smerig. Het bevestigt wel weer hoe mensen als jij te werk gaan.



1 opmerking:

Sonja zei

'Ik parafraseer hem netjes' wat een bullshit. Er staat gewoon: 'hij kreeg de Hitlergroet omdat dat zijn eigen schuld was ("had it coming to him"). Maar dat heb ik op dit weblog nergens gelezen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...