woensdag 18 november 2009

Het Neoliberale Geloof 483

De NRC maakt bekend:

Goldman Sachs heeft spijt van rol in crisis

Gepubliceerd: 18 november 2009 08:25 | Gewijzigd: 18 november 2009 13:45

Door onze financiële redactie

Amsterdam, 18 nov. Eerst vergeleek Lloyd Blankfein, topman van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, het werk van zijn bank met dat van God. Nu biedt hij zijn excuses aan voor de medeplichtigheid van zijn bank aan de kredietcrisis.

Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein.   Foto Bloomberg
Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein.
Foto Bloomberg

Blankfein gaf gisteren op een conferentie in New York toe dat ook zijn bank fouten heeft gemaakt die hebben geleid tot de financiële crisis een jaar geleden. Hij verontschuldigde zich voor het deelnemen van Goldman Sachs aan „activiteiten die duidelijk fout waren en we hebben reden om spijt daarover te hebben”.

De Amerikaanse zakenbank heeft zich dit jaar met miljardenwinsten snel hersteld van de crisis. Veel kritiek kreeg de bank, die de vorig najaar verkregen staatssteun van 10 miljard dollar dit voorjaar alweer terugbetaalde, voor het aanleggen van reserves van 20 miljard dollar voor de uitkering van bonussen dit jaar.

Lees verder: http://www.nrc.nl/economie/article2416636.ece/Goldman_Sachs_heeft_spijt_van_rol_in_crisis

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...