vrijdag 10 december 2010

Nobelprijs Applaus


De NRC bericht:


Nobelprijscomité: Liu Xiaobo moet vrij

Gepubliceerd: 10 december 2010 14:25 | Gewijzigd: 10 december 2010 15:33

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 10 dec. In afwezigheid van de laureaat zelf is om één uur vanmiddag de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan Liu Xiaobo begonnen.
Voorzitter van het Nobelprijscomité Thorbjørn Jagland kritiseerde in zijn toespraak China voor het gevangen houden van de dissident. “De vele sterkten van China manifesteren zich niet in de gevangenneming van één man, elf jaar lang, voor niets meer dan het uiten van zijn mening.”
Jagland riep op tot vrijlating van Xiaobo, waarna een ovationeel applaus volgde. “Hij heeft niets fout gedaan, hij moet worden vrijgelaten.” Onder de aanwezigen in de zaal zijn vertegenwoordigers van met name westerse landen...


'Ovationeel applaus,' jazeker en dat van vooral ook mensen die de westerse en Israelische terreur in het Midden-Oosten volmondig steunen. Dit valt natuurlijk de westerse media niet op, want daar worden ze niet voor betaald. Degenen die Abu Ghraib mogelijk maakten zijn dolblij dat ze weer eens publiekelijk voor zichzelf kunnen appaludiseren. Vorig jaar was de grote vredesprijsman Obama die nu nog meer geld naar oorlogvoering en terreur laat vloeien dan onder zijn voorganger Bush. 'Ovationeel applaus' svp!!!

5 opmerkingen:

Lucas zei

Tot mijn verbazing bereed Jeroen Pauw in het bijzijn van Frits Bolkestein gisteren niet zijn stokpaardje. Anders dan verwacht zei hij niet: "Ik geloof ook niet in een multi-culturele samenleving."
Maar dat is natuurlijk voor de afwisseling. Een beetje variatie kan nooit kwaad.

stan zei

lucas

er zit ook iets armoedigs in dit soort programma's, het is een speeltuin voor oude mannen die met hun meningen komen leuren, zonder dat er een serieuze discussie ontstaat. het is een hangplek voor bejaarde politici, die af moeten kicken.
groet
stan

Sonja zei

Klokkenluider Israël mag prijs niet ophalen

Sonja zei

Niet alles is zoals het lijkt. Opmerkelijke informatie over Nobel Prijswinnaar Liu Xiaobo:
The Nobel War Prize (Tariq Ali 11 December 2010)

Zie ook:
Liu Xiaobo stands for war, not peace

Sonja zei

Gelezen op Twitter: If an innocent person held in Guantanamo won a Nobel Peace Prize would the US let him go to the ceremony?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...