dinsdag 7 december 2010

KeesjeMaduraatje 7

De extreem-rechtse Kees Broer, alias Keesjemaduraatje.

Vanochtend vroeg kreeg ik van de rechts radicaal Kees Broer een foto opgestuurd van een zaal in Tel Aviv met daarin ongeveer 80 mensen die gekomen waren om naar de extreem rechtse praatjes van Geert Wilders te luisteren. De reactie kwam naar aanleiding van een foutief bericht in de Volkskrant daarover. Zoals ik vaker doe haalde ik het bericht uit de postbox om het op mijn weblog te plaatsen. Ik ontving daarna ogenblikkelijk deze reactie van Keesjemaduraatje:

jammer dat je dat meteen weer weg haalt. Objectieve foto van een objectieve fotograaf: Schlijper.

http://schlijper.nl/101205-64-wilders-in-tel-aviv.photo


stan zei


zeg keesje,

als je nu even wacht, dan zul je zien dat ik hier op terug kom. je bent zo ongeduldig jongen.
stan

3 opmerkingen:

Sonja zei

"Elke antisemiet heeft een semiet nodig om zijn eigen falen op te kunnen projecteren."

Zeer kernachtig.

In Freudian psychology, Psychological projection or projection bias is a psychological defense mechanism where a person unconsciously denies their own attributes, thoughts, and emotions, which are then ascribed to the outside world, such as to the weather, or to other people. Thus, it involves imagining or projecting that others have those feelings.

Projection reduces anxiety by allowing the expression of the unwanted unconscious impulses or desires without letting the conscious mind recognize them.

An example of this behavior might be blaming another for self failure. The mind may avoid the discomfort of consciously admitting personal faults by keeping those feelings unconscious, and redirect their libidinal satisfaction by attaching, or "projecting," those same faults onto another.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

Lucas zei

Schlijper is een fotograaf die een Palestina-demonstratie afstruinde om een omwelgevoegelijke leus aan het NOS-journaal aan het journaal te kunnen doorspelen. Arnout de Jong, die hem daarbij vergezelde, speekt schande over "Hamas, Hamas, Joden aan het gas", maar pist in zijn broek van het lachen als een neger zich van een flat in de Bijlmer te pletter springt: http://verbaljam.com/archive/2009-05-19/kleur-en-cocaine. Dat haalt dan weer niet het NOS-journaal.

Lucas zei

Arnout de Jong vindt het geen probleem als bij de bestrijding van criminaliteit doden vallen onder een specifieke bevolkingsgroep. Maar o wee als een lijst wordt opgesteld van bedrijven die de illegale Israëlische bezettingspolitiek steunen en die bedrijven voor het merendeel Joodse eigenaren blijken te hebben: http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2009/5/19/kleur-en-coca-ne.