zondag 18 januari 2009

De Israelische Terreur 689

Trouw constateert verbaast dat de Nederlandse bevolking niet langer massaal achter de Israelische terreur staat.:

'Steun voor Israël spreekt niet meer vanzelf

In de Nederlandse publieke opinie over Israël is nogal wat veranderd in de afgelopen decennia. De vanzelfsprekende verbondenheid met het Bijbelse land is verdwenen.
Een jonge man zwiert over het nog net beschaatsbare ijs van de Grote Poel, een meertje achter het stadhuis van Amstelveen. In zijn handen een vlaggenstok met daaraan, eendrachtig verbonden, de Nederlandse en Israëlische vlag. De man is een van de deelnemers aan een schaatsactie, georganiseerd door joodse en christelijke organisaties. Doel: pleiten voor een veilig Israël en het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de gewelddadigheden in Gaza en Israël. ’Sjaal-om’, heet de actie, als knipoog naar dat beroemde woord uit het Ivriet dat vrede betekent, shalom.
Druk is het niet bij de Grote Poel. Op de wal kijkt een handvol mensen toe.
Sinds de aanval van Israël op de Gazastrook, drie weken geleden, is er veel meer gedemonstreerd. Maar de meeste van die acties waren niet pro-Israëlisch, maar pro-Palestijns – of, misschien beter: anti-Israëlisch – en die demonstraties trokken veel meer aandacht. Een Kamerdelegatie kreeg dinsdag een door 3500 mensen ondertekende petitie aangeboden met de oproep om niet alleen de raketbeschietingen vanuit Gaza, maar ook het in hun ogen disproportionele Israëlische geweld te veroordelen.
In de Nederlandse publieke opinie over Israël is nogal wat veranderd in de afgelopen decennia.'

Steun_voor_Israel_spreekt_niet_meer_vanzelf_.html

1 opmerking:

Anoniem zei

Wanneer zullen christenen leren dat God niet in een land woont, maar in gerechtigheid?

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...