maandag 29 november 2010

Israel als schurkenstaat 291

mario Bergen



Geachte

Ter informatie/publicatie

Graag uw aandacht voor volgende informatie die vandaag bekend werd door WikiLeaks:

· De Amerikaanse ambassadeur Richard H. Jones schrijft in een geheime nota op 8 januari 2007 over de executie van vier Palestijnen in Ramallah op klaarlichte dag. De Ramallah-operatie werd bevolen door de Israëlische legercommandant van de Westelijke Jordaanoever zonder de Israëlische minister van Defensie daarover in te lichten. Het maakt een gebrek aan coördinatie duidelijk tussen het civiele en militaire leiderschap in Israël.

· Een ontmoeting tussen de Amerikaanse binnenlandse veiligheidschef Frances Fragos Townsend en Mossad-directeur Meir Dagan vond plaats in juli 2007.

Israël maakt duidelijk dat het internationale inspanningen wenst om VN-resoluties in Libanon te laten gelden met als doel Syrië te verwijderen van Iraanse invloed. Volgens de Mossad vrezen Jordanië, Saudi-Arabië en de Golfstaten allen Iran, maar moet iemand anders “de karwei afmaken”.Dagan ziet Qatar als “een echt probleem” en beschuldigd Sheikh Hamid (Hamad) ervan om met alle betrokkene – Syrië, Iran en Hamas – mee te spelen. Dagan vraagt dat Amerika zijn militaire basis terugtrekt uit Qatar.

Dagan verklaard dat zonder de Israëlische campagne tegen Hamas op de Westelijke Jordaanoever het regime van de Palestijnse president Abbas en Fatah binnen de maand zou vallen. Hij zou dan zijn “mysterieus welvarende” zoon kunnen vergezellen in Qatar. Volgens Dagan werd sinds 1994 zo’n 6 miljard Amerikaanse dollar gepompt in de Palestijnse Autoriteit. Dit bracht nul komma nul resultaat op, buiten enkele Palestijnen in de top 500 van rijkste ter wereld aldus Dagan. Israël gelooft in Eerste minister Salam Fayyad, vooral omdat die geen machtsbasis heeft. Fatah zou zich moeten reorganiseren om macht te hebben, maar de “oude garde” blijft het voor het zeggen hebben.

· Bij een ontmoeting met ambassadeur Richard H. Jones op 17 augustus 2007 vraagt de Mossad meer aandacht voor een regimewissel in Iran. Dit kan volgens de Mossad gebeuren door het versterken van minderheden in Iran. Mossad-directeur Dagan is ervan overtuigd dat de V.S. en Israël een regimewissel in Teheran kunnen bewerkstelligen en het Iraanse nucleaire project kunnen vertragen.

(Cfr. De Iraanse presidentsverkiezingen van 12 juni 2009 die het westen onterecht “frauduleus” bestempelde en het Amerikaans plan van 400 miljoen dollar om Iran te destabiliseren: http://www.mo.be/node/21674 )

· Op 2 januari 2008 zegt Generaal Omar Soliman, hoofd van de Egyptische inlichtingendiensten tegen de Amerikaanse ambassadeur dat Caïro druk op de Palestijnse Islamistische Beweging zal behouden. Volgens Soliman moet Hamas kiezen tussen een verzetsbeweging en meestappen in het politieke proces. Hij ziet Iran als een “betekenisvolle bedreiging” voor Egypte en adviseert andere Arabische landen om afzijdig te blijven van Teheran.

· Op 31 oktober 2008 stuurt Washington een geheime nota naar alle ambassades in het Midden-Oosten. Men vraagt gedetailleerde informatie over alle Palestijnse leiders en Hamas. Ook reisplannen van Hamas en de Palestijnse Autoriteit moeten onmiddellijk aan Washington worden overgemaakt zodra bekend. Biografische, financiële en biometrische informatie mag niet ontbreken. De lijst met gewenste informatie door de ambassade die werkt voor president Obama is zo lang dat geen enkel detail van het leven in Palestina-Israël nog onbekend is in het Witte Huis.

· Op 30 juli 2009 uit Tel Aviv zijn bezorgdheid over de levering van F-15SA gevechtsvliegtuigen aan Saudi-Arabië. De zogenaamde gematigde Arabische landen zoals Saudi-Arabië, Egypte en Libanon zouden nadien vijanden van de Israëlische staat kunnen worden en zijn bestaansrecht in vraag kunnen stellen. De kleinere militaire kloof tussen deze landen met Tel Aviv en een nucleair-bewapend Iran maken Israël bezorgd.

· Hamad bin Khalifa al-Thani, de emir van Qatar, vraagt op 14 februari 2010 aan Senator John Kerry dat de V.S. alles in het werk stellen om tot vrede tussen Israël en de Palestijnen te komen. De V.S. moet Damascus duidelijk maken dat het recht heeft op de volledige Golanhoogte, die Israël annexeerde. De Syriërs verloren hun vertrouwen in de V.S. omdat die over de Golan geen duidelijke taal spreekt. President Assad van Syrië is bereid tot vrede met Israël, maar wil Israël dit wel vraagt de emir zich af. Enkel bij interventie door de V.S. tussen Israël en Syrië – de eerste prioriteit - kan er vrede komen in de regio aldus Hamad.

· Israël heeft nu de bovenhand in de regio door de steun van president Obama. Volgens de emir kan Hamas de grenzen van 1967 met Israël aanvaarden, maar zal het dit niet publiekelijk toegeven.

Bron / Link:

WikiLeaks over Israël - http://www.israellycool.com/2010/11/28/wikileaks-israel-related-cables/

Met beleefde groeten

Mario Bergen

Kesseldallaan 80/0202

3010 LEUVEN

1 opmerking:

Sonja zei

Hier een betere:

http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/2010/11/29/embarrassing-wikileaks-revelations-concerning-u-s-israel-relations/