woensdag 8 oktober 2008

De Israelische Terreur 444



Ik kreeg vandaag dit ge-emaild van een lezer, een schrijven gericht aan de fracties in de Tweede Kamer

'Beste fractie,
Over het geval Ami Ayalon:
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de van marteling verdachte Israëlische minister Ami Ayalon laten ontglippen, toen hij afgelopen mei in Nederland was. Dat stelt advocate Liesbeth Zegveld in een klacht aan het gerechtshof in Den Haag.
(...)
De advocate concludeert dat duidelijk is geworden dat de Nederlandse autoriteiten de bewindsman van de ’bevriende staat’ Israël, bewust hebben laten lopen. In de aangifte van 16 mei had ze het OM namelijk duidelijk laten weten dat Ayalon Nederland op 20 mei om 12.00 uur weer zou verlaten en dat een spoedige behandeling dus noodzakelijk was.
(...)
De ’trage reactie’ van de leiding van het OM heeft de loop van het recht ernstig belemmerd. De rechten van het vermeende slachtoffer zijn hierdoor ernstig geschonden, meent Zegveld. Dat terwijl het Verdrag tegen Foltering bepaalt dat iedere staat waar een verdachte van foltering zich bevindt, deze persoon in hechtenis neemt of andere maatregelen treft om de beschikbaarheid van deze persoon te waarborgen, zodat de verdenking kan worden onderzocht.
(De Standaard 05-10-2008)
Gisteren in de Volkskrant o.a. dit:
"De aanhouding van Ayalon is in mei door Israël voorkomen na ‘discreet overleg’ met Nederland via diplomatieke kanalen, heeft de Israëlische krant Yedioth Ahronot dinsdag gemeld. Een Israëlische regeringsfunctionaris heeft die lezing aan de Volkskrant bevestigd.
Zowel de juridische als diplomatieke afdelingen van de ministeries van Buitenlandse Zaken hebben volgens Israël contact met elkaar gehad."
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1075326.ece
Yedioth Ahronot meldt:
"Word of the attorney's request reached officials in Jerusalem, who immediately contacted Dutch authorities to make certain Ayalon would not be arrested. Due to Holland's speedy and positive response to Israel's plea, the possibility of spiriting Ayalon out of the country immediately, as was the case with Minister Shaul Mofaz's visit to London, was not considered."
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3606332,00.html
------------------------------------
Ik vind dit een zeer ernstige zaak. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat 'een telefoontje' uit Israël onze democratische rechtstaat kan beïnvloeden en ondermijnen! Het moet m.i. tot op de bodem worden
uitgezocht: wie waren de "Dutch authorities" die ervoor hebben gezorgd dat een verdachte van marteling heeft kunnen ontsnappen? Wil [naam partij] hier werk van gaan maken?
met vriendelijke groet,'

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...