vrijdag 25 juni 2010

Daphne Meijer 5


Daphne Meijer: 'Het spijt me dat ik je standpunt over rabbijn van de Kamp verkeerd heb weergegeven. Ik zal de tekst over Van de Kamp straks even opzoeken.'







Daphne zei







@Stan, ja, ik ben de Daphne op de foto, en de auteur van het artikel in Daily Kos. Ik ben alle Daphnes, zal ik maar zeggen.

Ik ben op Facebook bevriend met journalisten die jij hebt bekritiseerd, maar dat is natuurlijk een biografische zijsprong.

Ik heb me laatst ook aan je voorgesteld tijdens de EAJG ontmoeting, maar dat was in een slecht verlichte zaal, en er liepen natuurlijk wel meer mensen rond.

Het spijt me dat ik je standpunt over rabbijn van de Kamp verkeerd heb weergegeven. Ik zal de tekst over Van de Kamp straks even opzoeken.

@AdR, je hebt een goed punt als je zegt dat de voetbalsupporters die 'Hamas, Hamas Joden aan het gas' roepen, geen Marokkaanse Nederlanders zijn, maar andere mensen. Het is echter wel zo dat er al een kleine tien jaar gelazer is in De Baarsjes. De bezoekers van Sjoel West hebben al een hele geschiedenis van praten, debatteren, gezamenlijk eten, bij elkaar over de vloer komen etc. achter de rug, zij zijn echt wel van goede wil, maar ze worden nog steeds met stenen bekogeld. Daar gaat het nu even over.

Antisemitisme is volgens mij niet zozeer een kwestie van wat je zegt, als wel van wat je aan acties onderneemt. Iemand kan mij uitschelden voor wat dan ook, maar zodra hij zijn hand opheft om een steen naar mijn hoofd te gooien, wordt het een andere zaak.
Dit staat overigens helemaal los van de situatie in de Palestijnse gebieden, ik heb het nu over de Marco Polobuurt in Amsterdam. Niet voor niets noem ik het een burgerrechtenkwestie. Dat discriminatie twee kanten op werkt, snap ik ook wel. Maar reageer gerust seksistisch als je je daar fijn bij voelt.

Wat 'pundit' betreft, dit is een ingeburgerd Amerikanisme voor commentator/meninggever in de media. Als ik Stan een pundit noem, is dat volgens mij feitelijk juist. Beschouw het als een compliment.

5 opmerkingen:

Sonja zei

Nogmaals Daphne, geef even aan waar er in de documentaire mensen worden aangevallen en bespuugd, zoals je schreef? Ter herinnering:

The Jewish Network filmed some of these goings on with a hidden camera, and showed a rabbi, Lodi van de Kamp, walking around with some boys. All were wearing kippot, yarmulka's, and they were spat at, verbally abused and attacked.

Anoniem zei

Wel, Daphne, ik had je gelijk al door. Was benieuwd hoe je je op dit weblog verder ging ontwikkelen als lokjodin.

anzi

Daphne zei

Even een update.

Op de website van Daily Kos heb ik een update bij mijn artikel geplaatst, waarin ik stel dat de woorden van Stan niet goed zijn weergegeven.
In mijn stuk op mijn weblog heb ik de gewraakte passage geschrapt. Moet op een rustig moment nog eens goed lezen wat Stan exact heeft geschreven, en hoe ik daar toen, een paar dagen geleden, op heb gereageerd. Want ik heb toen al gereageerd. Als ik dat heb gedaan, kom ik er nog op terug.

Tevens heb ik, op verzoek van Sonja, een aantal links aangebracht in mijn artikel op mijn blog. Zodat iedereen zaken kan nazoeken en bijvoorbeeld naar het filmpje van de Joodse Omroep kan kijken, tenminste de mensen die in staat zijn alle extra omroep-plugins te downloaden. Mij lukte dat bijvoorbeeld niet.
Niet op de Daily Kos, maar daar is het inmiddels toch 'weg'. Bovendien kunnen de Amerikaanse lezers niets met de Nederlandse tekst achter de links.

Wat de vraag van Anoniem betreft: wij lokjoden houden de kaarten graag nog even tegen de borst, als je het niet erg vindt.

Voor het overige: 'n fijn weekeinde voor iedereen.

Anoniem zei

Als 'Godwinreageerder' en bellenblazer, hetzelfde voor jou, Daphne.

anzi

AdR zei

Leuk, steeds die vermelding van de aartsvader van het anarchisme, maar waarom?

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...