dinsdag 29 december 2009

De Volkskrant 93

Mohammed Benzakour schrijft aan de Volkskrant:


Beste brievenredactie, geachte mevrouw Schipper,

Ik schrijf niet snel een ingezonden briefje.

Maar het laatste VK-Magazine maakt het werkelijk bont.

Dit kan écht niet, volgens geen enkele journalistieke maatstaf.

Dus graag onderstaande ter plaatsing.

(ter info: het briefje is als BCC naar diverse contacten gestuurd, alsmede naar de ombudsman)

Even de feiten. Gedurende de Gazabombardementen zijn in 2 weken (!) aan Israëlische kant 13 soldaten gedood, terwijl aan Palestijnse kant 1400 doden (waaronder 700 burgers en 450 kinderen) vielen plus nog eens ruim 6000 verminkten en gewonden. Let op het verschil.

Dit ongekende bloedbad – dat mondjesmaat doordrong tot de pers omdat Israël geen journalisten toeliet tot Gaza - heeft wereldwijd tot verbijstering en afschuw geleid. Op het internet circuleren foto's en filmpjes van Gaza-wijken die elke horrorfilm naar de kroon steken. En tot op de dag van vandaag sopt de Gaza-grond van het bloed. De VN sprak over een 'humanitaire ramp van ongekende omvang' en liet voor het eerst, na onderzoek, de term ‘oorlogsmisdaden’ vallen.

Wat brengt de Volkskrant Magazine in beeld in haar themanummer ‘2009 in beeld’ over de Gaza-oorlog? We zien een plaatje van een Libanese raket die het Israelische luchtruim verlicht, we zien hoe Israëlische militairen rouwen om een gesneuvelde soldaat. That's it.

Adembenemende kwaliteitsjournalistiek. Op naar een gelukkig 2010.

m. vr. groet

Mohammed Benzakour, publicist

www.benzakour.eu

1 opmerking:

AdR zei

Intussen worden de deelnemenden aan de Vrijheidsmars voor Gaza overal omringd door cordons Egyptische oproerpolitie die hen gaat tegenhouden.
Ze hadden het net zo goed van de Israelische kant kunnen proberen.