woensdag 30 december 2009

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie


Gert-Jan Segers is directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Hij schrijft op de Volkskrant opiniesite:


Zo is er een sterke relatie tussen enerzijds vrijheid en democratie en anderzijds de invloed van het christendom (specifieker: het protestantisme), terwijl er ook een sterke relatie is tussen de dominantie van de islam en een gebrek aan vrijheid en democratie. Daardoor kun je vrezen voor het lot van onze vrijheden als de invloed van het christendom verder afneemt en die van de islam toeneemt.


Gert-Jan Segers, ik wist niet dat u bestond, maar ik zal uw naam nu nooit meer vergeten. U heeft geschiedenis gemaakt met deze bewering. Mag ik zo vrij zijn u in verband met uw stoutmoedige uitspraken het volgende voor te leggen. Het is een uitspraak van een door u zo geprezen protestantse voorman, die op exemplarische wijze het begrip democratie inhoud heeft gegeven, zoals u hier kunt lezen:

De politicus Colijn, premier van het christelijke Nederland, aanvoerder van de Anti Revolutionaire Partij. Hendrikus Colijn was adjudant van Van Heutsz en trok er ook zelf op uit met zijn mannen. Colijn was verantwoordelijk voor de gevangenneming van de vrouwen en kinderen van Panglima Polem. Panglima Polem werd zo gedwongen zijn verzet te staken.Tijdens zijn tochten draaide hij zich maar om als er iets gruwelijks uitgevoerd moest worden en stak daarna een sigaar op. Colijn schreef een brief aan zijn vrouw, waarin o.m. : 'Ik heb er een vrouw gezien die, met een kind van ongeveer 1/2 jaar op den linkerarm, en een lange lans in de rechterhand op ons aanstormde. Een kogel van ons doodde moeder en kind. We mochten toen geen genade meer geven. Ik heb 9 vrouwen en 3 kinderen, die genade vroegen, op een hoop moeten zetten, en zoo dood laten schieten. Het was onaangenaam werk, maar 't kon niet anders. De soldaten regen ze met genot aan hun bajonetten. 't Was een verschrikkelijk werk. Ik zal er maar over eindigen.'

U begrijpt dat ik nogal verbaasd ben over uw beweringen. Hetgeen destijds door christenen werd begaan tegenover islamieten, werd nog geen halve eeuw later in het christelijke Europa overgedaan, toen in het hart van de Europese cultuur de joodse Europeanen werden uitgeroeid. U bent nog een jonge kerel zo te zien, en toen ik zo oud was als u deed ik ook weleens onbesuisde uitspraken, maar desalniettemin, zou u mij een toelichting kunnen geven zodat ik wat meer van u begrijp?

Vriendelijke groet,
Stan van Houcke
Journalist/schrijver
Amsterdam

3 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb er gewoon geen woorden voor.
Nou... "Zie toch niet op dien Duitscher. Hij is slechts een roede in Gods hand." van dominee Kersten, de oprichter van SGP, mei 1940

AdR zei

Denk ook aan Kuyper en zijn opmerking over den onmannelijken Jood, hier eerder door mij aangehaald.

Dat Shellmannetje Colijn zelf moordenaar geweest is en niet alleen schrijftafelmoordenaar - paradoxaal zou ik zeggen; dat valt mij dan mee. Balkenende laat het anderen doen zonder zelfs maar ooit in dienst te zijn geweest.

Op zo'n ogenblik mis ik Van Doorn die regelmatig vlijmscherp de allernieuwste islamkenners op de korrel kon nemen. Hij heeft geen opvolger (of toch Th. von der Dunk?).

Het lijkt langzamerhand de Tegenpartij wel - Bolkestein, Kluveld, Wilders zijn plots allemaal liefhebbers van het christendom geworden. Een christendom dat dol is op het werpen van de eerste steen en op het afmaken van degene die je op de wang slaat.

Anoniem zei

Inderdaad, hetzelfde soort dat aanstuurde op de vernietiging van joden, nu superieur w.b. de moslims.

anzi