maandag 28 december 2009

Iran 310

We moeten niet vergeten dat de VS 400 miljoen dollar heeft uitgetrokken om het regime in Teheran ten val te brengen. Net zoals in 1953 de democratisch gekozen regering van Mossadeq door een CIA-coup werd afgezet nadat Iran de eigen oliebronnen had genationaliseerd, wil de Obama-regering dit nu opnieuw proberen middels geweld. Gezien het feit dat er nauwelijks westerse correspondenten daar zijn blijven we qua informatieverschaffing afhankelijk van Iraniers die goed geschoold zijn en een zekere mate van welstand bezitten. Hoe het zit met de grote hoeveelheid armen in Iran die de achterban vormen van de huidige president, weten we niet. Duidelijk is in elk geval dat de oppositie niet bang is:

Via AdR: Afshin Rattansi on Iran, BBC World Service 21-22/12/09

http://www.youtube.com/watch?v=geqJevmaJQM

1 opmerking:

AdR zei

Met Asjoera zijn er altijd miljoenen op straat en de schaarse foto's die doordringen laten niet per se alleen de rijken uit Noord-Teheran zien.
En tenslotte mag het oordeel van Trita Parsi wel zwaar wegen.

Montazeri had zich als groot-ayatollah uitgesproken tegen de velayat-e-faqih, het systeem dat door Khomeinni is doorgedrukt, en postuum heeft hij nog steeds groot gezag, hoe wonderlijk dit misschien klinkt.

Het verzet gaat meer om Khamenei dan om Ahmedinejad, lijkt het.

Enfin, afwachten.

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...