woensdag 30 december 2009

Chris Rutenfrans van de Volkskrant




Ik kreeg twee reacties naar aanleiding hiervan:


'Amanda Kluveld interviewt Chris Rutenfrans (19.00-20.00 uur)

Chris Rutenfrans: “Mensen die zeggen dat alle culturen gelijk zijn hebben ongelijk. Onze cultuur is de beste, omdat onze cultuur de enige is die zichzelf relativeert!”
Chris Rutenfrans is redacteur van Forum, de opiniepagina van de Volkskrant. Hij studeerde criminologie in Nijmegen. Rutenfrans was een van de eerste critici van de multiculturele samenleving.'



Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Volkskrant 95" achtergelaten:

Hahaha, ja sorry, maar ik krijg nu een beetje een idee over wie Chris Rutenfrans is. Hier een boodschap voor hem van een Wikipediagebruiker:

Beste meneer Rutenfrans,

U snapt kennelijk nog steeds niet wat hier wel en wat hier niet de bedoeling is op wikipedia. Wikipedia is géén verzameling externe links, géén online C.V. en al helemaal geen podium waarop mensen zichzelf kunnen promoten en/of profileren. Leest u alstublieft de pagina Wikipedia:Wat Wikipedia niet is even door. En als u dat gedaan heeft, s.v.p. ook nog even de pagina Wikipedia:Wanneer extern linken.

De door u geplaatste links zijn nogmaals verwijderd (niet door mij). Wanneer u ze nu wéér terugzet, hetzij als Gebruiker:Crutenfrans, hetzij als anonieme Gebruiker:195.241.151.218 zal dat hoogst waarschijnlijk worden opgevat als vandalisme, hetgeen tot een tijdelijke blokkade kan leiden.

Groeten,

Lexw 15 feb 2007 23:28 (CET)


AdR heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Volkskrant 95" achtergelaten:

Rutenfrans verzet zich, net als Dalrymple tegen cultuurrelativisme

schrijft Rutenfrans over Rutenfrans, die evenwel de superioriteti van de "Westerse beschaving"

afmeet aan haar vermogen zichzelf te relativeren.

Moet je nog een peul?

What do I think of Western civilisation? I think it would be a very good idea.

Mohandas Gandhi


Tot zover de twee reacties. Uitgaande van Rutenfrans' bewering dat 'onze cultuur de enige is die zichzelf relativeert' is inderdaad nu de vraag waarom deze Volkskrantredacteur niet meedoet aan die zo geprezen zelfrelativering? Immers, Chris moet verteld worden dat 'Wikipedia géén verzameling externe links [is], géén online C.V. en al helemaal geen podium waarop mensen zichzelf kunnen promoten en/of profileren.' Rutenfrans wil toch niet, zo hoop ik, op het beeld gaan lijken dat hij eigenhandig van islamieten heeft gemaakt. Of wel soms? Rechts is dermate gek geworden dat een eenvoudige sterveling als ik het niet meer precies weet. Hoe dan ook, Chris wat vind je er zelf van?

Zie: boodschap voor hem van een Wikipediagebruiker



6 opmerkingen:

Lucas zei

Sinterklaas bestaat. Vraag het hem zelf maar.

Lucas zei

“Roede en bestraffing geven wijsheid, maar een aan zichzelf overgelaten knaap maakt zijn moeder te schande...
Tuchtig uw zoon, en hij zal u rust bereiden en u vreugde verschaffen”. (Spr. 29:15, 17)

Waar het kwade regeeert is het het beste jezelf als slecht voor te doen. [...] De noodzaak om altijd de waarheid te vermijden, beroofde iedereen van wat [markies] Custine [19e-eeuwse Franse aristocraat] noemde 'de twee grootste gaven van God - de ziel en de taal die haar meedeelt'. De mensen werden als gevolg van deze vernietiging van hun eigen ziel huichelachtig, geslepen, wantrouwend, cynisch, stil, wreed en onverschillig ten aanzien van het lot van anderen. [...] Als Custine nu hier was, zou hij onmiddellijk het kwaad van de politieke correctheid herkennen, vanwege de impact die het heeft op de menselijke ziel wanneer we moeten zeggen of suggereren wat we niet geloven, maar niet in twijfel mogen trekken. Custine zou ons aantonen dat wij, zonder dat er een despoot is om onze lafhartigheid te verklaren, vrijwillig de psychische instelling hebben overgenomen van mensen die onder een totalitaire dictatuur leven. [...] Nog niet zo lang geleden, bijvoorbeeld, werd het huis van een pediater in Zuid-Wales bestormd door een mensenmenigte die een pediater en een pedofiel niet uit elkaar wist te houden. De aanvallers waren natuurlijk afkomstig uit het sociale milieu waar elke vorm van kindermisbruik en kinderverwaarlozing aan de orde van de dag is en waar volwassenen bang zijn voor hun nageslacht zodra dit de gewelddadige leeftijd heeft bereikt. Het opvoeden van kinderen is in grote delen van Groot-Brittannië een ratjetoe van sentimentaliteit, harteloosheid en verwaarlozing, waarbij een te grote toegeeflijkheid ten aanzien van de nieuwste rages - speelgoed, kleren, een televisie op de slaapkamer - beschouwd wordt als de hoogste, ja zelfs de enige uitingen van tedere zorg voor het welzijn van een kind.

bron: Uit het boek 'Beschaving, of wat ervan over is' door Theodore Dalrymple; Vertaald uit het Engels door Ronald Kuil, met een vooraf van Chris Rutenfrans; Nieuw Amsterdam; 2005
http://www.martijn.org/page.php?id=1172005d

Sonja zei

Zou de psychiater Anthony Daniels aka Theodore Dalrymple aka Edward Theberton zo zijn geworden door de tucht van het Engelse kostschoolsysteem, vraag ik me af. Of moeten we dieper graven, naar zijn communistische vader.

AdR zei

En uiteraard is dat verhaal over die achterlijke lui in Wales een broodje aap.
Die zogenaamde Dalrymple is een racistisch stuk tuig, net als mijnheer Rutenfrans zelf. Lijken mij niet te zware woorden.

AdR zei

Om nog even op die zware woorden terug te komen: Dalrymple en Rutenfrans missen iedere intellectuele integriteit. Het komen aansjouwen met zo'n verhaal over mensen die het verschil tussen een kinderarts en een kinderlokker niet zouden kennen ("Kinderlokker. Open spreekuur voor minvermogendnen van 16 tot 17 uur", zoiets?), waarvan gemakkelijk na te gaan is dat het niet klopt - om het vervolgens tegen een hele klasse en een heel volk aan te wenden - er is geen ander woord voor.

En zo doen ze ook ten aanzien van "de moslims", alsof "de moslims" bestaan.

Martijn Hover zei

Om een of andere reden lijkt een rechts wereldbeeld tot verstarring van de hersenen te leiden. Daar zou neurologisch onderzoek naar gedaan moeten worden...

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...