woensdag 19 januari 2011

Israelische Spionage in Europa 2



Lucas heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israelische Spionage in Europa" achtergelaten: 

Om de Comverse=affaire in herinnering te roepen:

Israël zou ongecontroleerd toegang hebben tot gegevens uit tapkamers

EO-De Ochtenden meldt dat er sterke aanwijzingen zijn dat de Israëlische geheime dienst ongecontroleerd toegang heeft tot gegevens die worden verzameld in de tapkamers van Nederlandse inlichtingendiensten en politie.

Dat hebben meerdere betrouwbare bronnen uit de inlichtingen- en politiewereld gezegd tegen verslaggevers van EO Radio 1. Volgens deze bronnen, die onafhankelijk van elkaar hetzelfde zeggen, zit het lek bij Comverse. Dat is een Israëlisch afluistersysteem dat bij de Nederlandse inlichtingendiensten en in de helft van de politie-tapkamers gebruikt wordt.
http://www.eo.nl/ronduitthema/page/Isra_l_zou_ongecontroleerd_toegang_hebben_tot_gegevens_uit_tapkamers/article.esp?article=3209417 



Hiervoor is al vele jaren geleden met klem gewaarschuwd, zowel in Europa als de VS. De samenwerking tussen de Mossad en Nederlandse inlichtingendiensten is volkomen ongecontroleerd. Op de achtergrond spelen Amerikaanse inlichtingendiensten een voorname rol in deze hechte samenwerking. Nu Uri Rosenthal aan de macht is en de banden met de 'Joodse staat' nog verder wil aanhalen zal deze situatie alleen maar verslechteren. Op die manier verzamelen zionistische autoriteiten prive-informatie over Nederlandse burgers waarmee deze naderhand gechanteerd kunnen worden voor politieke doeleinden. Waarom zou Israel anders geinteresseerd zijn in de prive-informatie over Nederlanders, nietwaar? Dit gebeurt overigens overal waar Israel zijn invloed kan uitbreiden. Vermoed wordt dat dit ook een van de belangrijke redenen is waarom de 'Joodse staat' zoveel macht buiten Israel heeft gekregen. En nu weer eens kijken wat onze volksvertegenwoordigers doen, of ze nu weer voor spek en bonen erbij blijven zitten.

2 opmerkingen:

Sonja zei

NRC 2009: Telefoontaps moeten vernietigd. Maar hoe? - Procedure om taps te wissen is 'bedrijfsgeheim' van fabrikant

PS Comverse Infosys heet inmiddels Verint Systems.

Sonja zei

Goed artikel:

Alternet 2009: Breaking the Taboo on Israel's Spying Efforts on the United States

Israel runs one of the most aggressive and damaging espionage networks targeting the U.S., yet public discussion about it is almost nil.

"The void where the facts should sit is filled instead with the hallucinations of conspiracy theory -- the kind in which, for example, agents of the Mossad, Israel’s top intelligence agency, engineer the 9/11 attacks, while 4,000 Israelis in the Twin Towers somehow all get word to escape before the planes hit.  The effect, as disturbing as it is ironic, is that the less the truth is addressed, the more noxious the falsity that spreads."

Dat klinkt als een aannemelijke strategie: om de feiten over 9/11 te maskeren laat de VS alle publicaties toe, als ze maar onder de delegitimerende noemer 'conspiracy theory' vallen. En die noemer wordt braaf gecreëerd door de mainstream media. Als ik me goed herinner wilde Pieter Broertjes om die reden ook niet dat de Volkrant schreef over andere theorieën over 9/11 dan de officiële.

Ik geloof dat Chomsky 20 jaar geleden ook al schreef over deze "mind control" tactiek. Bij het publiek, dat zich niet mag bemoeien met politieke zaken, wordt met behulp van "necessary illusions" en "emotioneel krachtige oversimplificaties" een discussie gecreëerd (met behulp van de media), en hoe emotioneler die discussie verloopt hoe beter. Want des te meer wordt de aandacht van de feiten afgeleid. Op deze manier blijft de illusie van democratie in stand (we hebben immers vrijheid van pers en meningsuiting), terwijl de macht beschermd blijft tegen de morrende massa.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...