woensdag 19 januari 2011

Harry van Bommel van de SP 4

‘SP IS MEER SOCIAAL-DEMOCRATISCHE DAN SOCIALISTISCHE PARTIJ’

De kiezers zijn bedrogen. De SP heeft twee gezichten, zo leren we uit een vrijgegeven Wikileaks cable (pdf) over een ontmnoeting van Jan Marijnissen en Harry vanBommel met de Amerikaanse ambassadeur Roland Arnallop 16 mei 2006, een half jaar voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Eerder schreef ik al over de bewondering van Harry van Bommel voor de miljonair Arnall - een crimineel die ooit in 33 staten vervolgd werd wegens het afpersen vanzieken en bejaarden middels zijn hypotheekverstrekker Ameriquest.
Harry van Bommel en Roland Arnall 2008
“Marijnissen and van Bommel both stressed that their party has become more moderateand less anti-American, in recent years … Van Bommel similarly pointed out that when he speaks to party members these days, he stresses that the SP is now more of aSocial Democrat party than a Socialist one.”
Gevolgd door routineus sucking up:
“Based on his multiple trips to the U.S. — where heworked briefly as a teacher and traveled extensively by motorcycle — van Bommel said he appreciated shared U.S.-Dutch values and could not imagine aDutch government abandoning the transatlantic relationship.”
Of Van Bommel en Marijnissen hierna spontaan zijn uitgebarsten in het zingen van het Amerikaanse volkslied, lezen we helaas niet.
Het gezicht van de SP dat de partij voor de kiezers verborgen houdt is dus dat de SP, sinds 2006, zichzelf meer als een sociaal-democratische partij ziet dan een socialistische partij. Het heeft dus twee agenda’s: aan de ene kant het rode imago voor de achterban, en aan de andere kant het hobnobbenmet de geïnstitutionaliseerde macht in Den Haag.
JSF niet zo belangrijk
Asked about Dutch participation in the Joint StrikeFighter (JSF), van Bommel said he thought the initialDutch decision to become involved was a mistake atthe time — and it still isThat saidSP’s interest inforeign policy would always take a back seat tobread-and-butter domestic issues such as workers’rights and compensations.”
Ik zal het voor u samenvatten: de SP was en is tegen de JSF-deal, maar weest gerust, Amerika en militaire industrie, want wanneer het om buitenlandbeleid gaat, zal de partij “altijd” op zijn handen blijven zitten, en zich alleen maar richten op binnenlandse issues die de SP belangrijk acht.
Monoculti partij
Interessant is ook te lezen over het probleem dat de SP door haar anti-immigranten traditie (zie: Gastarbeid en Kapitaal) maar geen ‘allochtonen’ in de partij kan krijgen. Ditis “partly due to the party’s tradition of defending indigenous workers’ rights against immigration”. Ali Lazrak was de enige moslim die de SP in het parlement had, en zoals u weet heeft die al lang geleden zijn bullen gepakt. VanBommel suggereert ook dat de partij geen immigranten kan werven omdat die geen zin hebben om een groot deel vanhun salaris in te leveren voor de partijkas. Geef ze eens ongelijk.
Van Bommel stressed that the party was actively looking at ways to change its image to make it more attractive to culturally conservative immigrant groups, particularly with regard to religion, and was seeking torecruit more ethnically diverse candidates.”
En is dat inmiddels gelukt? Driewerf nee. Sadet Karabulut isseculier, en Farshad Bashir ook. Beide zijn ze model-westerlingen die gewoon spruitjes eten. Hoewel ze dat weer niet aan de grote klok hangen - in tegenstelling tot de groeiende groep SP-christenen - maar nu weet u ook waarom.
NB Op sp.nl pakt de partij de hier besproken cable aan om de PvdA, hun ideologiegenoten zo weten we nu, te bashen. Over de rest zwijgt de partij in alle talen.
Een afspraak met de Amerikaanse ambassadeur, hoe langvan tevoren wordt die gemaakt? Ik schat toch wel ruim een maand. Dus lezen we ruim een maand eerder in de krant (en op sp.nl): SP langzaam milder over Amerikanen
In ieder geval wordt het tijd dat de partij eens aan haar naam gaat sleutelen. Is SDP, Sociaal-Democratische Partij, misschien iets? Of, heel modern, DA-PVDA, De Andere PartijVan De Arbeid?

http://sptransparant.blogsome.com/2011/01/19/sp-is-meer-sociaal-democratische-dan-socialistische-partij/

8 opmerkingen:

Sjuul van Dissel zei

Nou nou Stan, wat denk je van deze. 'kZou het de SP niet aan willen doen om lid van die partij te worden. Dwz ik gun ze hun gematigdheid wel om de bestuurders van de partij voor de administrateurs te paaien voor samenwerking. Verder blijft er niets anders over dan wel op de SP te stemmen om die wereldvreemde PvdAdm. bestuurders bij de les te houden. En als daar ook teveel christenen in zitten dan wordt het ook een achterbakse PvdAdm. Hypocrasie ligt altijd op de loer. Dan wordt het weer hoog tijd voor een andere partij die mijn voorkeur krijgt. Maar tot zover is er nog geen alternatief. Maar eigenlijk denk ik dat het gebaar van mouwen opstropen al genoeg was om die PvdAdm. bestuurders een andere kant op te laten kijken. Zoals ze steeds doen. Geef ze eens ongelijk.

Anoniem zei

SP, PvdA, VVD: allemaal neoliberalisme. Alleen een iets ander jasje.

Succes, Ben

Anoniem zei

ettingseconomie te boycotten. Koop geen producten van de Westelijke Jordaanoever. Dat is geweldloos burgerlijk verzet. Dat mag.

Wat niet mag van Harry is wat de verzetstrijders in Nederland deden, zich verzetten. Foei

anzi

Weblog van Bommel
Wiens brood Icco eet 15.1.11

Anoniem zei

zondag 2 januari 2011, 20.13 uur – alexander
Categorie: Algemeen
“Fuck Hamas”

Met die woorden begint een interessant manifest van een anonieme groep studenten in Gaza. Ze komen in opstand tegen alle partijen die de inwoners van Gaza onderdrukken: Hamas, Israël, Fatah, de VN en de VS. Ze hebben drie eisen: vrijheid, een normaal leven en vrede. Het is hoopgevend dat de jongeren in Gaza het niet meer pikken. Net als in China, Iran en andere gebieden waar sprake is van zware onderdrukking komt het verzet meestal als eerste van de studenten die een gewone toekomst willen maar die door onderdrukking en geweld vernietigd zien worden. Lees hier meer over deze recente ontwikkeling.

PS Spreek ook je steun aan deze jongeren uit via Facebook: Gaza Youth Breaks Out


Begrijpelijk dat van Bommel bovenstaande een interessant manifest vindt, net zoals het begrijpelijk is dat van Bommel van de actiepartij met Naftaniel om de tafel gaat zitten na de moordpartij op de flotilla.
Als van Bommel meer to the point zou komen, dan zou zijn titel Fuck Israel zijn. Nu gebruikt hij dezelfde gemene deler die voorstanders van het schofterige Israel gebruiken als legitimatie voor de terreur. Vraag aan van Bommel of studenten naar het buitenland mogen om te studeren en als zij dat uberhaupt mogen of zij dan nog terug kunnen komen? Zeker door Hamas verboden? Hamas, Fatah, Israel, VN en VS worden hierbij in hetzelfde kamp gezet,alhoewel, er toch ook een uitzondering voor Hamas wordt gemaakt met de eretitel. Kom to the point, Harry. En de studenten pikken het al lang niet meer. Denkt van Bommel dat erbij de gewapende tak van Hamas geen studenten zitten? Uit wat voor mensen die tak uberhaupt bestaat?

anzi

Anoniem zei

Bovenstaande bij Weblog Hary van Bommel

anzi

Anoniem zei

+r

anzi

Sjuul van Dissel zei

anzi, Je hebt gelijk. Mijn idee erover eronder geplaatst.

"Israël schendt het internationaal recht. Al jaren. Het bezet Palestijnse gebieden en pikt meter voor meter grond in voor exclusieve dorpen van Israëlische kolonisten. Nederland zegt dat ze daar tegen is. In de afgelopen tientallen jaren is door Palestijnen met geweld geprobeerd daar tegen in te gaan. Dat werkte niet en is ook niet goed."

Zoals gewoonlijk een 'gewetensvolle' bijdrage aan de christenheid van een ex-christen? Wat ik dan maar noem het fundamentalisme van de afvallige, het vullen van de leegte met een ex-geweten wanneer een nieuw geweten de carriërre (nog) schaadt, of om de -er tegen af te zetten- nog heersende cultuur niet helemaal te verlaten wegens het ontbreken van steun daarvoor in eigen gelederen?

Het maaiveld van de Nederlandse polders ligt nog steeds op hetzelfde niveau als tijdens onze bezettingtijd. Het blijft pompen of verzuipen en waar laat je dan al dat water. Achter de dijken erop vertrouwend dat het vanzelf naar zee stroomt.

"Dat werkte niet en is ook niet goed" herdenken wij op 4 mei?

En dan worden we op onze wenken bedient? http://www.depers.nl/binnenland/539451/Mag-het-weer-gewoon-over-de-oorlog-gaan.html Schwegman spreekt zich in het interview ook uit over de langlopende discussie over ‘goed’ en ‘fout’ in de oorlog zegt de nrc erover. http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/20/niod-wo-ii-weer-centraal-bij-herdenking-en-onderwijs/

Sonja zei

Die van mij zal wel weer verwijderd worden:

Gelukkig worden we niet meer door de Duitsers bezet, anders had Harry hier verkondigd dat (het) Verzet de wapens moest inleveren en we alleen maar folders (schuursponsjes?) moesten uitdelen die opriep om geen Frankfurters meer te eten. Zo meldde de Telegraaf op 15 mei 1940: “Ontvang de Duitsche troepen kalm en waardig”.

Ondertussen is de ‘bufferzone’ aan de grens van Gaza veranderd in een schietbaan voor het IDF, waar het wekelijks prijsschieten is op onschuldige Palestijnse burgers, en kinderen, die daar hun kostje bijeen komen scharrelen bij gebrek aan alles door de Israëlische economische oorlogsvoering. Die moeten zich volgens Harry ook “kalm en waardig” laten neerschieten.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...