donderdag 20 januari 2011

De Filosemiet en de Antisemiet 16

Anzi heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Christelijke Fundamentalisten" achtergelaten met ondermeer deze informatie:

Rabbijn L. van de Kamp(3), die geregeld spreekt voor CvI-bijeenkomsten, was daar vorig jaar in het NIW duidelijk over: "Ik weet heel goed dat veel christenen uit orthodox-christelijke en evangelische hoek diep in hun hart nog steeds vinden dat joden zich moeten bekeren en dat ze zelf de oorzaak zijn van de holocaust. Als een christelijke mevrouw geld wil geven voor Israël, kan het me niet schelen of ze dat nu doet omdat ze veel van het jodendom houdt of omdat ze graag ziet dat joden zich bekeren."

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Christelijke Fundamentalisten" achtergelaten: 



Zojuist
twittert Lody vd Kamp enigmatisch:

"7 april actie vanuit Nijkerk: Breng nu de (Nederlandse) Joden thuis!!!! Hoofdspreker ene meneer Gerstenfeld!! Eindelijk mogen wij..."

Eindelijk mogen wij? Wie "wij" en wat wij? Moeten de Nederlandse joden naar Israël emigreren?

Het gaat om
deze bijeenkomst - formeel geen "actie" dus. 


Opvallend is de cynische houding van de rechtse rabbijn Lody van de Kamp die achter de terreur van Israel staat. Dat heeft niets met het judaisme te maken en alles met zijn extreme opvattingen, zoals moge blijken uit de acties van orthodoxe joden die de humanistische elementen in het joodse geloof belangrijker achten dan een stukje grond dat ze 'de joodse staat' kunnen noemen. Deze joden hebben geen eigen grond nodig om joods te kunnen zijn. Het cynisch gebruiken van de christelijke filosemitische steun heeft natuurlijk niets te maken met humaniteit en alles met het verkrijgen van macht. Dit gaat net zo lang goed totdat het aloude christelijk antisemitisme zich weer tegen de joden richt. En dat zal gebeuren zodra de joden niet voldoen aan de fundamentele eis van de christen fundamentalisten, zijnde de bekering tot het ware geloof in de ware god, dus de christelijke luchtgod. 


Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...