zondag 6 juni 2010

Joodse Vredesactivisten 3


Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel as a Rogue State 3" achtergelaten:

Geen nieuws in Nederland:

Duizenden Israëliërs betogen in Tel Aviv tegen bezetting

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel as a Rogue State 3" achtergelaten:

Herstel: alleen het AD berichtte erover.

Meer Belgisch nieuws:


Voorbereiding aanval Freedom Flotilla startte al in februari

Het Laatste Nieuws is een knettercommerciële krant, maar ze komen wel met nieuws.



Duizenden Israëliërs betogen in Tel Aviv tegen bezetting

Duizenden Israëliërs, zowel Joden als Arabieren, hebben vanavond in Tel Aviv betoogd tegen de voortzetting van de bezetting van de Palestijnse gebieden. Linkse organisaties hadden tot de betoging opgeroepen ter gelegenheid van de 43ste verjaardag van de verovering van de Palestijnse gebieden in 1967.

Tot zinken
Meer dan 7.000 manifestanten trokken door het centrum van Tel Aviv en hekelden daarbij een "regering die Israël tot zinken brengt in plaats van naar de vrede te varen", een zinspeling op de aanval van de Israëlische marine op de vloot met hulpgoederen die de Israëlische blokkade van de Gazastrook wou doorbreken. Bij de aanval vielen maandag negen burgerdoden.

Blokkade opheffen
Het kwam tot incidenten met een groep van enkele tientallen extreemrechtse tegenbetogers: er werd een rookbom naar de linkse manifestanten gegooid en een ex-parlementslid werd aan het eind van de manifestatie gemolesteerd. In de toespraken werd opgeroepen de blokkade van de Gazastrook op te heffen en de boten met hulpgoederen tot de Palestijnse enclave toe te laten. (belga/ep)
05/06/10 23u16
volledig dossier: Israel Palestina

Geen opmerkingen:

MUSLIM CORRUPTION ACCORDING TO SAYYID QUTB

  Bangladesh News 24 @bdnews24 MUSLIM CORRUPTION ACCORDING TO SAYYID QUTB Sayyid Qutb, an influential Egyptian Islamist thinker, played a ...