dinsdag 8 juni 2010

Israel als Schurkenstaat 267

Buurlanden veroordelen Israël

dinsdag 08 juni 2010 | 19:44


De Turkse president Abdullah Gül (R) en de Russische premier  Vladimir Poetin tijdens een conferentie over samenwerking tussen  Aziatische landen. ANP

De Turkse president Abdullah Gül (R) en de Russische premier Vladimir Poetin tijdens een conferentie over samenwerking tussen Aziatische landen. ANP

ISTANBUL (ANP) - Aziatische landen hebben dinsdag scherpe kritiek geuit op Israël. De ongeveer twintig deelnemende landen van een conferentie in het Turkse Istanbul spraken ,,hun ernstige bezorgdheid en veroordeling'' uit voor de Israëlische aanval op een hulpkonvooi richting de Gazastrook vorige week.

Dat heeft de voorzitter, de Turkse president Abdullah Gül, geconcludeerd.

Volgens de landen, waaronder Iran, Jordanië en China, is de Israëlische militaire operatie in strijd met het internationaal recht. Een slotverklaring op de conferentie werd niet aangenomen. Dat was volgens Gül niet mogelijk, omdat Israël zelf ook deelnam en de aanname ervan verhinderde.

De veroordeling ,,laat duidelijk zien hoe Israël zichzelf heeft geïsoleerd, aldus Gül. Turkije was vroeger een bondgenoot van Israël, maar de afgelopen jaren zijn de banden verslechterd. Bij de aanval van vorige week op het konvooi kwamen negen mensen om het leven, allen Turken.

http://www.gelderlander.nl/algemeen/dgbuitenland/6804653/Buurlanden-veroordelen-Israel.ece

1 opmerking:

Paul zei

http://zaplog.nl/zaplog/article/opdrachtgevers_aanval_mavi_marmara_kunnen_internationaal_worden_vervolgd

Quigley, hoogleraar internationaal recht aan de Ohio State University, zei vandaag: “In tegenstelling tot wat velen beweren, waaronder de New York Times in een voorpagina-artikel over de Gaza vloot, voer de Mavi Marmara, het schip waarop de sterfgevallen plaatsvonden, niet onder Turkse vlag”.

“Hoewel voorheen onder de Turkse vlag, voer de Mavi Marmara op het tijdstip van het incident van vorige week onder de vlag van de Comoren. Dat kan mogelijk een punt van enige betekenis zijn omdat de Comoren, in tegenstelling tot Turkije, een participant is van het Statuut van Rome bij het Internationaal Strafhof. Het Hof heeft jurisdictie over oorlogsmisdaden die begaan zijn tegen schepen die geregistreerd zijn in een staat die een participant is van het Statuut van Rome”.

Interessant.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...