woensdag 9 juni 2010

Stevo Akkerman 3

Paul heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Stevo Akkerman 2" achtergelaten:

'Ze hadden staven, messen, katapulten. Ze schoten met scherp'
@Akkerman

Akkerman vergeet nog de basisproducten waarmee de Palestijnen een kernwapen hadden kunnen ontwikkelen .Uiteraard terecht niet doorgelaten.

http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1115902/2010/06/08/In-beslag-genomen-hulpgoederen-voor-Gazastrook-blijven-in-Israel.dhtml

Stevo Akkerman, volgens jouw verslag kwamen de Israelische commando's die al snel veranderden in een doodseskader alleen maar aan boord om te 'praten' met de vredesactivisten. Maar nu blijkt toch iets anders:



In beslag genomen hulpgoederen voor Gazastrook blijven in Israël

Meer dan een week na de raid van het Israëlische leger op de vloot met hulpgoederen bestemd voor de Palestijnse bevolking in de Gazastrook, zijn de in beslag genomen goederen nog steeds niet tot bij de Palestijnen geraakt. Bij de raid werden negen Turkse humanitaire helpers gedood. Het gaat om 10.000 ton hulpgoederen die op zeven schepen vervoerd werden.

Speelgoed

Hamas, dat de plak zwaait in de Gazastrook, en de Israëlische regering geven elkaar de schuld voor de vertraging. Net nu bracht de Israëlische mensenrechtenorganisatie Gisha Legal Centre for Freedom of Movement een rapport uit waaruit blijkt dat het Israëlische leger nog steeds weigert om basisgoederen zoals azijn, koriander en speelgoed toe te laten in de Gazastrook.

2006

Volgens Israël is de blokkade, die in 2006 werd opgezet en na de verkiezingsoverwinning van Hamas een jaar later werd versterkt, een middel om Hamas "onder controle" te houden. "Maar aan de noden van de 1,5 miljoen Palestijnen wordt wel voldaan", zo luidt het bij de Israëli's. Maar volgens Gisha houdt Israël ook goederen tegen die geen militair doel dienen, zoals gember, papier en muziekinstrumenten. (dpa/afp/dea)

08/06/10 16u52
volledig dossier: Israel Palestina

Hoe nu verder Akkerman? Rectificeren? Of mogen je lezers dit niet weten?

2 opmerkingen:

Paul zei

http://rawstory.com/rs/2010/0609/obama-calls-israeli-blockade-unsustainable-pledges-400-million-aid-gaza/

Anoniem zei

Erdogan had het over de leugenmachine Israel en die perverse leugens rollen er ook voortdurend uit. Feit is dat bij al deze acties de doden niet bij de Israeliers vallen. Het verschil tussen het ANC en Hamas is de propaganda die godzijdank zijn langste tijd gehad heeft.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...