donderdag 10 juni 2010

Israel als Schurkenstaat 275


Niet te lezen in Nederlandse media:

Europa wil tol op alle Palestijnse producten opheffen

De Europese Commissie gaat de komende maanden voorstellen alle importheffingen voor Palestijnse producten op te heffen. Dat heeft Commissaris voor Handel Karel De Gucht gezegd na een ontmoeting met de Palestijnse minister van Economie, Hasan Abu-Libdeh.

Het huidige handelsakkoord tussen de EU en de Palestijnse Autoriteit voorziet tolvrije invoer in Europa van industriële goederen uit Palestina. Dat de invoerrechten voor alle producten zouden wegvallen, "zou de toegang van Palestijnse producten tot de Europese markten verbeteren en de privésector een nieuwe impuls geven", aldus De Gucht. Het voorstel past in het voornemen van de Commissie om nog dit jaar de Palestijnse handel met de eurolanden uit het Middellandse Zeegebied te versoepelen.

"Het verbeteren van de toegang van Palestijnse goederen tot de Europese markt is een integraal onderdeel van het proces van staatsvorming dat we nu ondergaan", becommentarieerde Abu-Libdeh het Europese voornemen. (belga/tw)

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Iran 335" achtergelaten:

Geen nieuws in Nederland:

Israël geeft toe: "Blokkade is economische oorlogsvoering"

De Israëlische regering heeft toegegeven dat het de Gazastrook blokkeert om economische redenen en niet, zoals ze altijd heeft beweerd, uit veiligheidsoverwegingen.

De Israëlische mensenrechtenorganisatie Gisha had via gerechtelijke weg meer informatie geëist over de blokkade van Gaza, die sinds 2007 in voege is. Het Israëlische hooggerechtshof verplichtte daarop de overheid om meer duidelijkheid te verschaffen.

Uit de verklaring van Israël blijkt nu dat de Gazastrook geblokkeerd wordt voor economische oorlogsvoering tegen de radicale Palestijnse Hamasgroepering.

En ook een andere Belgische krant bericht:

"Israëlische blokkade van Gaza is economische oorlogsvoering"

Waarom wordt dit zeer opmerkelijke maar ook actuele nieuws in Nederland verzwegen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er al een verklaring waarom GeenStijl is veranderd van kritische Cidi-watchdog naar we-publish-everything-from-Tel-Aviv (vooral omdat het al voor ons vertaald is, lekker makkelijk)?

eGast

Sonja zei

Omdat de Telegraaf Media Groep sinds 2008 100% eigenaar is van GeenStijl?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...