vrijdag 27 november 2009

De ABN Gangsters

De banksters van ABN en andere gangsters zijn weer bezig geweest met zwendel en bedrog. Ze moeten Pieter Storms met een breekijzer erop afsturen. De NRC bericht:




Hoge Raad: banken fout bij beursgang World Online

Gepubliceerd: 27 november 2009 11:17 | Gewijzigd: 27 november 2009 14:11

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 27 nov. Banken ABN Amro en Goldman Sachs hebben misleidende informatie verstrekt tijdens de beursintroductie van World Online, in maart 2000. Dat heeft de Hoge Raad vanmorgen bepaald.
Archieffoto van Nina Storms-Vleeschdraager.   Foto Rien Zilvold
Archieffoto van Nina Storms-Vleeschdraager.
Foto Rien Zilvold

Na een juridische procedure van acht jaar hebben gedupeerde beleggers in internetbedrijf World Online gelijk gekregen. De Hoge Raad verwerpt het beroep dat beide banken en World Online hadden aangespannen. Volgens Vereniging Effectenbezitters (VEB) staat de weg nu vrij voor een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s.

De beursintroductie van World Online vond plaats op het hoogtepunt van de internethausse, eind jaren negentig. ABN Amro en Goldman Sachs begeleidden de beursgang. Het aandeel van de internetprovider opende op ruim 50 euro, maar halveerde binnen twee weken tijd, om vervolgens in december 2000 onder de 10 euro te eindigen.

Achteraf bleek dat bestuursvoorzitter Nina Brink, tegenwoordig Nina Storms-Vleeschdrager, haar eigen aandelen in World Online al voor de beursintroductie verkocht had tegen een veel lagere prijs. Volgens VEB hebben beleggers gezamenlijk een bedrag van 2,3 miljard euro verloren. In 2001 daagde de VEB daarom Brink en de banken voor de rechter. Er volgde een lange juridische strijd tussen de beleggers en de banken.

Het besluit van de Hoge Raad bevestigt dat er in de World Online-prospectus misleidende informatie stond, onder meer over de vermeende successen van Nina Brink. Ook zou Brink vlak voor de beursgang „een verkeerde indruk gewekt hebben” over haar aandelenbezit in World Online. De banken hadden dit moeten corrigeren, vindt de rechter.

ABN Amro heeft volgens de Hoge Raad op de eerste beursdag een misleidende openingskoers bewerkstelligd. ABN Amro en Goldman Sachs haddende ronkende persberichten moeten corrigeren die World Online rondstuurde, over allianties die in feite weinig voorstelden. Dat schiep een te rooskleurig beeld van het bedrijf, aldus de Hoge Raad


En zo helpt de ene gangster de andere gangsters. Na de boel geflest te hebben, ging een deel van het geld naar Israel:

Tijdens een ceremoniële plechtigheid ontving Nina onlangs het eredoctoraat van de Ben-Gurion Universiteit in de Israëlische stad Bersheeva. Brink steunt deze universiteit financieel door middel van het 'Brink Fund of Excellence'. Volgens een woordvoerder van de universiteit komt het vaak voor dat personen die een universiteit financieel steunen eredoctoraten ontvangen. Niet alleen de Nederlandse, die onlangs nog op televisie werd geportretteerd door Rik Felderhof, kreeg de doctorstitel maar onder anderen ook de Amerikanen Edgar M. Bronfman en Richard D. Klausner, de Fransman prof. Alain Finkielkraut en de Israëli Benny Landa en Sasson Somekh. De universiteit meldde onder meer datBrink als lid een bijdrage heeft geleverd aan een adviesraad, die het Nederlandse kabinet bijstaat op het terrein van informatietechnologie. Verder wordt zij geroemd als ondernemer.

Wel wilde de kersverse 'doctor Nina' gisteren kwijt dat zij eind deze maand in eigen beheer het boek, 'Perceptie en conceptie' uitgeeft, waarbij prof. Rob Kamerling, hoogleraar Belastingrecht aan Nijenrode, haar heeft geholpen.

http://www.ninabrink.info/

Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...