dinsdag 27 januari 2009

De Israelische Terreur 723

'MANIFEST
Wij protesteren bij de Nederlandse overheid tegen de bombardementen en de invasie in Gaza. Lees meer bij 'Actueel' ... Lees onze publieke verklaring, uitgesproken op de demonstraties in Rotterdam (2 jan.) en Amsterdam (3 jan.). Ga naar 'Actueel' ... Verhef ook uw stem op www.verhefjestem.nl ...
Doorbreek de stilte
Wij zijn ongerust over het ontbreken van een duidelijke actieve stellingname van de partij in het uitzichtloze en explosieve Palestijns-Israëlische conflict. Het mankeert niet aan mooie standpunten op papier, maar wat ontbreekt is voldoende initiatief en een actieve politiek om een oplossing van het conflict naderbij te brengen. Een conflict, dat niet alleen een funeste invloed heeft op beide direct betrokken volken, maar dat ook de oplossing van andere conflicten in de wereld in de weg staat en dat reikt tot in de steden en straten van ons land.
De partij moet duidelijk maken dat zij kiest voor het recht van beide volken op een vreedzaam, veilig en volwaardig bestaan binnen een eigen staat. Dit kan alleen als Israël een einde maakt aan de bezetting van Palestijns gebied. Dit kan alleen als oorzaak en gevolg van elkaar worden onderscheiden: de onveiligheid van Israël is het resultaat van de bezettings- en annexatiepolitiek van Israël van de afgelopen tientallen jaren. En niet andersom.
De partij zal daarom langs alle beschikbare wegen - en dat zijn er vele - actief moeten zijn om Israël te dwingen deze politiek te verlaten. Tal van betrekkingen tussen Israël en Nederland bieden immers de mogelijkheid druk uit te oefenen en Israël te houden aan de regels van het internationale recht. Ook Europa kan met een actieve steun van de sociaal-democraten een belangrijke rol spelen in het keren van de neerwaartse spiraal. Niet voor niets zien de vredeskrachten in Israël in Europa een laatste strohalm om het tij te keren. En niet in de laatste plaats mag ook in de eigen familie van sociaal-democratische partijen het aandeel van de Israëlische leden in de bezettingspolitiek niet zonder consequenties blijven.
De ongelijkheid van en het krachtsverschil tussen de partijen in het conflict sluit een oplossing zonder interventie van derden uit. Israël is niet de onderliggende partij, hoe graag dat beeld ook door Israël wordt gekoesterd. Als wij Israël niet durven aanspreken, gegijzeld als we zijn door een historisch schuldgevoel, zijn we ook bezig alle Joden over de hele wereld in dit conflict te gijzelen.
Het gaat niet om voor of tegen Israël, het gaat om het naleven van het internationale recht en de fundamentele regels van onze wereldorde. Juist een partij als de onze moet daar pal voor staan, ook als het om Israël gaat.
Wij roepen daarom al onze leden en al onze politici op tot een actieve politiek en tot samenwerking in het naderbij brengen van een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict.januari 2008'

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...