woensdag 31 december 2008

Sander van Hoorn 6


Een van de talloze Palestijnse slachtoffertjes van niet alleen de Israelische terreur, maar ook de westerse propaganda, zoals onder andere correspondent Sander van Hoorn bedrijft.
Ik kreeg deze reactie:
'jose said...
Sander van Hoorn liet uitgebreid de gevolgen van de raketbeschietingen op Israel zien. Hoe de kinderen onder de inslagen te lijden hebben en dat begrijp ik zeer goed.Ook deze kinderen hebben te lijden van de bezetting van Palestina door Israel en worden misbruikt door hun eigen regering.De kinderen die in Palestina wonen kennen al jaren geen vrede en zijn constant doelwit van agressie.Waarom laat Sander niet zien dat alles komt door de bezetting en het niet naleven van het internationaal recht.Vrede en veiligheid voor alle volkeren .
6:25 PM '

Het antwoord is simpel: het NOS-Journaal bezit een pro-Israel lobby die voorkomt dat een correspondent in de bezette en belegerde gebieden de kant van de Palestijnen belicht. De Journaal-redactie accepteert dat omdat men de situatie van de Joden in Israel belangrijker vindt dan de situatie van de Palestijnen in Gaza en de enclaves op de Westbank. Ook voor de positie van de Palestijnen binnen Israel heeft het NOS-Journaal geen wezenlijke belangstelling aangezien dan duidelijk zou worden dat Israel geen democratie is, om de simpele reden dat de Palestijnse Israeli's niet dezelfde rechten hebben als de Joodse Israeli's. Maar dat mag in Nederland niet al te bekend worden. Het NOS-Journaal verdeelt de wereld in joden en niet-joden, met als gevolg dat een door Palestijns terreur gedood joods kind aandacht krijgt en een door Israelische terreur gedood Palestijns kind doorgaaans niet. Uiteindelijk komt dit onderscheid voort uit racistische motieven van de NOS-Journaal redactie. Er is namelijk geen enkele andere reden en zeker geen journalistieke reden te bedenken. Bovendien heeft de Israelische propagandadienst allerlei faciliteiten. Dit soort reportages worden over het algemeen helemaal, van begin tot einde, verzorgd en vaak begeleid door de Israelische legervoorlichtingsdienst. Dat Sander van Hoorn zich laat gebruiken is niet zo gek, hij wil carriere maken. Het is alleen een gotspe dat na honderden Palestijnse doden en de al jarenlange benarde positie van alle, geen enkele uitgezonderd, alle Palestijnse kinderen in Gaza en de Westbank enclaves, Sander van Hoorn vandaag 'uitgebreid' aandacht besteedt aan de tijdelijke benarde situatie van sommige Joodse kinderen in Israel. Maar zo is het nu eenmaal. Net als zijn vader Henk van Hoorn, die hem bij de omroepen aan een baantje hielp, kruipt ook Sander zo dicht mogelijk tegen de macht aan.
En dan tenslotte: het Israelische leger laat geen journalisten toe, want er hoeft er maar een het in zijn hoofd te halen om te laten zien hoe de Palestijnen lijden en de beelden gaan de hele wereld over. Het zal u ook niet verbazen dat de Israelische autoriteiten het toejuichen dat er geen westerse correspondenten van de commerciele massamedia in Gaza gevestigd zijn. Daarom moet een onafhankelijk journalist ook zo voorzichtig zijn in zijn berichtgeving, want je wordt onmiddellijk door de macht misbruikt. En Sander laat zich graag misbruiken. Het enige dat je kunt doen als journalist is beide kanten tegelijkertijd tonen. Maar dat wil de NOS-redactie nu juist niet en daarom bezit men ook geen correspondent in Palestijns gebied.

Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...