woensdag 31 december 2008

De Israelische Terreur 537

Een feit is dit: volgens alle goed ingevoerde bronnen die ik de afgelopen dagen heb geraadpleegd gaat Israel ook deze crisis verliezen. Ze zullen ongetwijfeld nog meer doden veroorzaken en nog meer verwoestingen bewerkstelligen, maar de zionisten hebben verloren, psychologisch en materieel. Ze zijn niet in staat gebleken om in zestig jaar tijd de Palestijnen onzichtbaar te maken en ook niet om ze murw te beuken. En dat zal ook nu niet lukken. Integendeel, de Palestijnen worden steeds zichtbaarder. Juist door de Israelische Muur en juist door de Israelische terreur, hoe harder de Israeli's erop losslaan, hoe onverzettelijker de Palestijnen worden. En dat kan ook niet anders. Ze kunnen geen kant op, en Hamas begrijpt dat beter dan wie ook. Ze staan met de rug tegen de muur en weigeren te knielen. Alleen een idioot die oorzaak en gevolg niet kent, beseft dat niet. Een joods-Israelische vriend wees me er eens op dat de Palestijnen wat dat betreft sprekend op de joden lijken. 'Ze geven niet op,' zei hij.

Het opmerkelijke nu is dat hoe meer Israel verliest, des te heviger wordt de propaganda van de westerse commerciele massasmedia. Die willen maar niet inzien dat de gewone mens allang door heeft dat de terreur van Israel onacceptabel is, in strijd met de beschaving, in strijd met de mensenrechten, in strijd met de menselijkheid. De Israelische staaststerreur is niet langer te verkopen als rechtvaardig. Niet voor niets blijven de krantenoplages dan ook almaar dalen. De gewone mens heeft allang door dat hij bewerkt wordt met propaganda, en de intellectueel raadpleegt via internet verschillende bronnen en is niet meer afhanklijk van de pers. De journalistiek heeft het monopolie op de berichtgeving verloren en dat is goed voor de democratie.

Ik kreeg deze reactie:

'Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Volkskrant 74" achtergelaten: Sander liet ook een smerige ideologische opmerking onweersproken. "Hamas gebruikt het hulpgeld liever voor raketten dan voor voedsel voor haar burgers". Sander, of de redactie van de NOS, hadden kunnen zeggen: Er IS het afgelopen jaar geen hulp binnengekomen...Natuurlijk, het is "correcte " verslaggeving, er IS een mevrouw die dit zegt. Zo kan je elke leugen in een uitzending zetten, simpel door te citeren.Kinderen in Gaza hebben geen schuilkelders, zien in stukken geraakte lichamen van dierbaren,hebben geen plekje meer waar ze naar toe kunnen.Ook al is er geen buitenlandse journalist in Gaza, info (mails, foto's) komen wel naar buiten, en kunnen gebruikt worden.Maar nee, de demo in Den Haag, van "migrantenjongeren en het Palestina-komitee." Nog te stom om een persbericht te lezen, het Haags Vredes Platform deed ook mee.Maar ja, Platform, moeilijk woord zeker.Mijn moeder zei: "wie niet doof is, ontkomt er niet aan een hoop onzin te horen". Ja, en wie Nederlandse media leest, leest een hoop onzin en leugens. Alle goeds!'

1 opmerking:

Sonja zei

Noam Chomsky legde uit dat in de hedendaagse democratie zelfs de zogenaamde 'emotionele debatten' plaatsvinden binnen van tevoren duidelijk afgebakende parameters. Het 'democratisch proces' wordt door de overheid doorgeschoven naar de media, zodat er een discussie ontstaat over een zaak waar mensen voor of tegen kunnen zijn. En hoe emotioneler het debat is, hoe beter, want emoties creëren een werkelijkheid, en die werkelijkheid vraagt om ingrijpen.

Het 'emotionele debat' rond de terreur in Gaza is lijkt me inmiddels voldoende gepolariseerd: wie voor de Palestijnen is, is voor Hamas, en wie voor Hamas is, is voor terrorisme (met op de achtergrond de islam, Iran, etc.). Dat simplisme is belangrijk in de opinievorming van het publiek. Chomsky citeert Reinhold Niebuhr: "De koele waarnemers moeten de "domheid van de gewone mens" onderkennen en zorgen voor de "noodzakelijke illusies" en "emotioneel krachtige oversimplificaties", zodat de onnozelen der aarde op het rechte pad blijven."

Welnu, de publieke opinie begint zich langzaam maar zeker tegen Israël keren, en wijkt dus af van "het rechte pad". Vandaag melden (zodoende) enkele nieuwsmedia "Israël aarzelt over bestand Gaza" (Parool vanmorgen), en "Verdeeldheid over bestand Gaza" (Volkskrant/ANP/AFP vanavond). De bedoeling is dat Israël 'blijkbaar' beslissingen actief afweegt en dit bewijst dat er een bepaalde 'redelijkheid' moet bestaan. De Volkskrant noemt ook de bron: "Maar media in de Joodse staat berichtten over grote onenigheid binnen het kabinet en onder militairen." In werkelijkheid bestaat die niet. Natuurlijk zien we ook geen beelden van feestvierende Israëliers of lezen we oproepen tot genocide van prominenten. En die bestaan in werkelijkheid wel.

"Maar media in de Joodse staat berichtten..." In de Haaretz lees ik daar anders niets over. Wel de kop: "Israel decides to push on with Gaza op until 'all goals reached'", een bericht waarin wordt beschreven hoe de door Barak aangekondigde "all-out war" en het grondoffensief door de dames en heren politici en militairen wordt voorbereid - zonder discussie, aarzeling of twijfel.

We zullen nog veel van deze rookgordijnen over het 'redelijke', 'vredelievende', etc. Israël gaan lezen de komende dagen.

Intussen, natuurlijk niet in onze pro-Israël media:
UN official says Israel responsible for breaking truce with Gaza
By The Associated Press
"What we understood here (was) that there was a 48-hour lull to be called, and this was called by the Israelis," Abu Zayd [commissioner of the UN Relief and Works Agency] said. "They said they would wait 48 hours. That was on Friday morning, I believe, until Sunday morning, and that they were going to evaluate."
"There was only one rocket that went out on Friday, so it was obvious that Hamas was trying, again, to observe that truce to get this back under control," she said.
"Then, everything got loose on Saturday morning at 11:30 a.m. We were all at work and very much surprised by this," Abu Zayd said.
...
"I think they saw that Hamas had observed the truce quite strictly for almost six months, certainly for four of the six months, and that they got nothing in turn - because there was to be kind of a deal," Abu Zayd said.
"If there were no rockets, the crossings would be opened," she said. "The
crossings were not opened at all."

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...