dinsdag 26 juni 2012

Rotterdamse Fascisten in Uniform


Schoppende agente niet vervolgd

OM: Geweld was rechtmatig ... PvdA Rotterdam wil snel debat over kwestie die veel emoties losmaakte ... GroenLinks: Politie heeft cursus sociale vaardigheden nodig

De agente die op zondag 17 juni in Rotterdam een dronken man bij zijn aanhouding schopte en sloeg, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie oordeelt dat het gebruikte geweld 'rechtmatig en geoorloofd was', zo maakt de Rotterdamse politie via een persbericht bekend. Het volledige rapport over dit incident moet nog verschijnen. De Rotterdamse PvdA wil een debat over de kwestie omdat deze veel emoties losmaakte.'
http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/14695_schoppende_agente_niet_vervolgd/


De laatste keer dat ik zag dat een weerloos iemand door geuniformeerde fascisten werd geschopt was in Irak in 1995, onder Saddam. De politie werd er niet juridisch vervolgd.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt ongelofelijk dit! Had de beelden nog niet gezien wegens vakantie, maar dan dit oordeel van OM!? Te bizar voor woorden.

Gr. Arnoud

Sonja zei

26 juni 2012: de dag dat politiegeweld in Nederland institutioneel werd.

Sonja zei

15 juni 2012

Politie Rotterdam gaat fouilleren op uiterlijk

Burgemeester Aboutaleb geeft startsignaal voor pilot selectief preventief fouilleren

Rotterdam start binnenkort met een proef selectief preventief fouilleren. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daar toestemming voor gegeven. In een bepaalde wijk in Rotterdam – welke, weigert hij te noemen – gaat de politie aan de hand van een aantal criteria – welke, weigert hij te noemen – fouilleeracties houden. Ook de officier van justitie houdt zijn kaken stijf op elkaar. Inzicht geven in de proef kan de pilot verhinderen, aldus de burgemeester.

Anoniem zei

Hoe staat het met de gezelligheidsindex van Rotterdam, vraagt de schrijfster van onderstaand artikel zich af. Sympathiek, maar het klinkt een beetje naïef in het licht van bovenstaande verhaal:

http://versbeton.nl/2012/04/hoe-staat-het-met-de-gezelligheidsindex-van-rotterdam/

Gr Jan Huijben

Sonja zei

Schoppende agente krijgt bloemen aldus besloten in de gemeenteraad in een spoeddebat na een voorstel van het CDA. Mevrouw gaat maandag weer aan het werk.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...