woensdag 10 februari 2010

NATO 3

NAVO-slachtoffertje in Afghanistan 'at the Emergency Hospital in Lashkar Gah.'


Kan iemand ons kort maar krachtig uitleggen waarom de NAVO geruisloos van een defensieve bondgenootschap een offensieve bondgenootschap is geworden dat op elk moment overal ter wereld ingezet kan worden? Waarom is de NAVO na de val van de Sovjet Unie niet opgeheven?

7 opmerkingen:

Vincent zei

@Stan
"off-topic", hierbij een link naar een dringende petitie die jou zeker zal aanspreken:
http://www.marineeducationtrust.org/petition/protect-chagos
Spread the word.

AdR zei

Licht kuchje.

Voor deze petitie - om bij Vincent aan te haken - is haast geboden: morgenavond sluit zij.

Lucas zei

Omdat terrorisme het alleenrecht is van de NAVO?
Sinds het einde van de Koude Oorlog is het militaire belang van de NAVO afgenomen. De lidstaten incasseerden het vredesdividend en krompen hun strijdkrachten in. De NAVO is sindsdien in een transformatiefase, waarin nieuwe taken zoals bestrijding van terrorisme, proliferatie en anarchie op de agenda zijn gekomen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Atlantische_Verdragsorganisatie

Lucas zei

Alleen ten aanzien van de aanslag in Peteano in 1972 waarbij drie leden van de Carabinieri omkwamen en welke tot 1984 aan de Rode Brigades werd toegeschreven, is de betrokkenheid van Gladio vast komen te staan. Casson's bevindingen maken echter betrokkenheid bij meerdere aanslagen aannemelijk. De aanslagen waar het mogelijk om gaat, zijn:
Bomaanslag op 12 december 1969 bij een bank op de Piazza Fontana in Milaan waarbij 16 doden en 88 gewonden vielen. Aanvankelijk kregen de anarchisten hiervan de schuld in de schoenen geschoven en pas 20 jaar later werd duidelijk dat Gladio hier waarschijnlijk achter zat.
Bomaanslag tijdens een demonstratie tegen fascisme op de Piazza della Loggia in Brescia in mei 1974, waarbij 8 doden en 100 gewonden vielen.
Bomaanslag op de Italicus express-trein in augustus 1974 waarbij 12 doden en 48 gewonden vielen.
De moord op de rechter Vittoria Occorsio, die bezig was met een onderzoek naar banden tussen de maffia en de P2-loge.
De ontvoering en moord op de Italiaanse premier Aldo Moro in 1978 die een coalitie wilde sluiten met de Italiaanse communistische partij.
Bomaanslag op het station van Bologna op 2 augustus 1980, waarbij 85 doden vielen en 200 gewonden. De explosieven voor deze aanslag zouden afkomstig zijn geweest van Gladio. Tot de bomaanslagen in Madrid op 11 maart 2004 was dit de grootste terroristische aanslag in Europa.

Ook Nederland kende een Stay-Behind organisatie.
Ten tijde van de opheffing in 1992 was minister van Staat Max van der Stoel de coördinator.

Op 9 september 2007 zond KRO Reporter een 50 minuten durende documentaire uit over Operatiën & Inlichtingen, waarin onthuld werd dat wapens en explosieven uit een geheim depot in de Scheveningse Bosjes in Den Haag in handen waren gevallen van de georganiseerde misdaad. De zaak kwam aan het licht toen de politie in 1991 Sam Klepper en John Mieremet arresteerde. De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst heeft de wapenroof - de grootste uit de Nederlandse geschiedenis - destijds in de doofpot gestopt om "ongewenste publiciteit in de Gladio-sfeer" te voorkomen. De uitzending van Reporter is te bekijken via www.reporter.kro.nl. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur wist Reporter ook een groot aantal geheime archiefstukken van O&I boven water te krijgen. Een deel van de stukken is te vinden op www.reporter.kro.nl.
In het SBS 6-programma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" (uitgezonden op 22 april 2007) kwam naar voren dat Gladio in Nederland nog steeds actief zou zijn.[5] Tijdens een eigen onderzoek dat enkele jaren geleden al begon, stuitte het misdaadprogramma op het fenomeen dat duizenden vuurwapens uit 'de bovenwereld' verdwijnen in 'de onderwereld'. Dat gebeurt volgens een vaste constructie waardoor de wapens onvindbaar blijven. In binnen- en buitenland zijn er wapenhandelaren door de politie gearresteerd, maar justitie zorgde er steevast voor dat de verdachten niet werden berecht. Vermoed wordt dat deze wapens bestemd zijn voor Gladio.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gladio

Sonja zei

Omdat dat slecht zou zijn voor de wapenindustrie.

Anoniem zei

De NAVO is onderaannemer van de multinationals.
Kijk eens op TNI
rapport NeoConOpticon,wat men voor ons nog in petto hebben.
Een journalist vroeg wat het voordeel voor Balkenende zou zijn als hij met Bush in zee zou gaan. Geen idee ,zei men,nou ik weet het wel Shell en grote invloed van multinationals.
jose

Sonja zei

We trekken ons terug uit Afghanistan. Daar gingen we, na 9/11, eerst Osama Bin L. uit zijn grot roken en daarna de Taliban verjagen, die we eerst hebben grootgemaakt met Amerikaanse dollars. Inmiddels zijn die verhaaltjes niet meer houdbaar. O, help, geen opdrachten meer voor de 'defensie' industrie! Wat nu?

Meteen wordt een 'onderbroekterrorist' opgevoerd, de minst besproken 'aanslag' ter wereld. Wat? Gepland in Jemen? En daar zit ook olie? Wel 4 miljard vaten? Hoera, de oorlog kan door! Straks zitten we met onze terreur in Jemen, let maar op.