maandag 8 februari 2010

De Filosemiet en de Antisemiet 10

http://mockduck.files.wordpress.com/2009/07/ann-coulter-2.jpgAnn Coulter, ultra-rechtse christelijke columniste uit de VS.

Een illustrerend voorbeeld van hoe antisemitisme en filosemitisme uit dezelfde bron tappen:

Ann Coulter wants Jews "to be perfected"

http://www.youtube.com/watch?v=2wnPHFSdrME&feature=related


6 opmerkingen:

AdR zei

Het "christelijkje" moet ik tegenspreken, tenzij je het in etnische zin (=gojse) bedoelt.
Veel neocons zitten in een ongemakkelijke houding op dit punt: ze zijn niet ver heen genoeg om te denken dat de wereld zo'n zesduizend jaar bestaat, maar moeten wel dat fundamentalistenvolk als achterban koesteren.

Coulter zit in een extra spagaat: zij moet (van zichzelf?) de pinup uithangen en tegelijkertijd vol beklag zitten over hoe vreselijk de moslims hun vrouwen behandelen.

In Nederland is zo iemand als mw. Kluveld (die zich ook een pinup waant) plotseling het christendom aan het ontdekken als strategisch bondgenoot tegen De Vijand.

Sonja zei

Die video is toch duidelijk een smoking gun, wanneer het om christelijk antisemitisme gaat.

Wat me ook opvalt is dat Coulter de grootste moeite heeft om buiten het politieke spectrum te denken. Haar enge wereldje, denkraam, beperkt zich tot Democraten en Republikeinen. En wanneer zij wordt gedwongen om het menselijke perspectief te zien, begint ze over religie.

AdR zei

Toegegeven, ik had het filmpje niet bekeken, uit weerzin bij voorbaat. Nu wel.
Ze was een lieveling van Newsnight, waarschijnlijk omdat zij de pinup wil spelen. Een kwaal waarvan zij vanzelf genezen zal - ze is eigenlijk al uit beeld inmiddels.
John Bolton, nog zo'n geval, laten ze nog steeds graag zien en aan het woord. Goede reclame voor het neocondom.

Deze mevrouw is dus inderdaad een etnische christen, en krijgt gelukkig weerwoord van de interviewer dat zij antisemiet is. Hetgeen zij altijd zal ontkennen.
In de rubriek "gevallen" naast Kluveld: "Loor".

Lucas zei

Over Ann Coulter zei birther Orly Taitz, geconfronteerd met de veroordeling van de conservatieve opiniemaakster Coulter dat mensen die eisen dat Obama zwart op wit aantoont dat hij een Amerikaans staatsburger is: "What do I care about Ann Coulter. She is not an Israeli!"
http://www.youtube.com/watch?v=G42vW9UTsC8

Lucas zei

Over Ann Coulter zei birther Orly Taitz, geconfronteerd met de veroordeling van de conservatieve opiniemaakster Coulter dat mensen die eisen dat Obama zwart op wit aantoont dat hij een Amerikaans staatsburger is niet goed bij hun hoofd zijn: "What do I care about Ann Coulter. She is not an Israeli!"
http://www.youtube.com/watch?v=G42vW9UTsC8

AdR zei

So good you mentioned it twice;-)