zondag 15 november 2009
Farah Karimi
Niet om het een of ander en ik ben absoluut tegen de hetze die rechts tegen Oxfam voert, maar dit is toch wel heel absurd: 'Algemeen directeur Farah Karimi verdient een bruto jaarsalaris van € 100.972. Dit is inclusief vakantietoeslag. Een goed salaris, want aan de functie worden hoge eisen gesteld.' Meer dan honderdduizend euro per jaar voor een zogeheten linkse oud-politica die aan ontwikkelingshulp doet, is asociaal. Meer dan drie keer modaal krijgt ze aan belastinggeld. Dat Oxfam niet begrijpt dat dit onverkoopbaar is in een crisistijd, is opmerkelijk. Het is bekend dat politici goed voor zichzelf zorgen, maar een ontwikkelingsorganisatie dient hier niet aan mee te werken. En begrijp ik het nu goed dat aan de andere functies bij Oxfam geen 'hoge eisen' worden gesteld, of worden er even 'hoge eisen' gesteld aan de medewerkers van deze organisatie? Ik bedoel, aan elke functie worden toch 'hoge eisen' gesteld, nietwaar? Dus wat is dan de rechtvaardiging om deze Groen-Linkser meer dan 3 maal modaal te geven? Misschien bedoelt Oxfam 'de aller allerhoogste eisen', zo immens hoog dat alleen een uitgerangeerde politica dat niveau kan behalen. Dat lijkt me een onjuiste veronderstelling. Ik heb mevrouw Karimi enkele malen van dichtbij in het openbaar zien optreden en was daar -- om het mild te stellen -- geenszins van onder de indruk. Hoe dan ook, ik doe het voor eenkwart van wat mevrouw Karimi vraagt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat te Doen met het Nederlands Racisme?
RELIGIE&FILOSOFIE OPINIE CULTUUR&MEDIA SPORT PODCASTS PUZZELS ACHTERPAGINA Correspondent Nasrah Habiballah in Tel Aviv: ‘Onze saf...
-
Ziehier Yoeri Albrecht, die door een jonge journalist van het mediakanaal Left Laser betrapt werd tijdens een privé-onderonsje met twee ...
-
NUCLEAR ARMS AND PROLIFERATION ANTI-NUCLEAR ACTIVISM MILITARY-INDUSTRIAL COMPLEX A Women state legislators and advocacy group...
-
https://russiatruth.co/lviv-on-fire-british-canadian-military-instructors-took-off-in-the-air-along-with-training-center/ LVIV on FIRE: Br...
3 opmerkingen:
Ik vind dat ook nog al veel, teveel,voor iemand die aan ontwikkelingshulp doet. asosiaal, inderdaad. Dat kan best een wat minder.
Corrie
Tja. Ik heb eens een voormalig ontwikkelingswerkster geïnterviewd die zo eerlijk was te zeggen: je wordt op zijn Nederlands betaald en je geeft natuurlijk uit naar het land waar je verblijft, dus je wordt er bepaald niet armer op. Leerzaam. "Vrijwilliger", "ontwikkelingshulp".
Merk op hoe dit inkomen onmiddellijk wordt vergoelijkt als "onder de Wijffelsnorm". Ik heb niets met de WIjffelsnorm te maken, maar ja, ik zal dan ook nooit (meer) geven aan de NOVIB of de Postcodeloterij.
Die rechtse critici hebben boter op hun hoofd, maar ook hier geldt wat Pieter Waterdrinker zei met zijn TOlstojcitaat: zorg er voor dat er niets op jou aan te merken is. Het zou degene die de functie bekleedt een eer moeten zijn, met het honorarium (ereloon!) van een gewone kantoorbaan.
Ik heb ooit m.b.t. Afghanistan iets geschreven over waar het geld van de ontwikkelingshulp blijft en dan vallen de schellen van je ogen. Dat Rode kruispersoneel, en die van Oxfam en Cordaid e.d. betaald moet worden is natuurlijk logisch. Maar dat de mensen op kantoor veilig in Nederland zoveel geld moeten verdienen zie ik niet. Waar met name veel geld in gaat zitten zijn de NGO adviesbureaus (consultancy).
Lees ook The Guardian 2008:
40% of Afghan aid returns to donor countries, says report
Much of the money earmarked for aid is diverted to political or military purposes.
En volgens mij is 40% slechts het topje van de ijsberg, aangezien de ontwikkelingshulpprojecten ook weer worden uitgevoerd door westerse bedrijven, die daar zodoende ook weer aan verdienen.
John Pilger schrijft:
In May last year, the Guardian published the result of an investigation by Jonathan Steele. He concluded that, in addition to up to 8,000 Afghans killed by American bombs, as many as 20,000 more may have died as an indirect consequence of Bush's invasion, including those who fled their homes and were denied emergency relief in the middle of a drought. Of all the great humanitarian crises of recent years, no country has been helped less than Afghanistan. Bosnia, with a quarter of the population, received $356 per person; Afghanistan gets $42 per person. Only 3% of all international aid spent in Afghanistan has been for reconstruction; the US-led military "coalition" accounts for 84%, the rest is emergency aid. Last March, Karzai flew to Washington to beg for more money. He was promised extra money from private US investors. Of this, $35m will finance a proposed five-star hotel. As Bush said, "The Afghan people will know the generosity of America and its allies."
Een reactie posten