Voedingsproducenten zijn stapelverliefd op de zoetstof fructosestroop, oftewel High Fructose Corn Syrup (HFCS). Het is zoeter dan suiker en kost nog minder. Dus stoppen ze het overal in. Zelfs in soep. Nou en? HFCS maakt je dik en vergroot je kans op suikerziekte en hartkwalen.
Rond 1970 kwamen levensmiddelentechnologen op het sprankelende idee om de glucosestroop die je uit maïs kunt winnen, om te zetten in fructosestroop. Fructose is aanzienlijk zoeter dan glucose, maïs kost nauwelijks meer dan drinkwater en ook het chemische omzettingsproces is spotgoedkoop.
Sindsdien stroomt de High Fructose Corn Syrup als een aanzwellende, taaie vloedgolf over de wereld. Het zit overal in. Vooral in non-voeding als frisdrank, koek en repen, maar ook in minder verdachte waren als muesli, worst, soep, mosterd en ketchup.
Wat goed is voor de aandeelhouders van Coca Cola en Unilever, is de dood in de pot voor jou. Sinds kort weten we dat dit honingzoete lieverdje van de levensmiddelendesigners de lever verandert in een op hol geslagen vetfabriek. Van fructosestroop word moddervet en het kan je suikerziekte en/of een hartinfarct bezorgen.
HFCS maakt je lever gek
‘Voer een laboratoriumrat fructose in een hoeveelheid die omgerekend vergelijkbaar is met wat de gemiddelde Britse puber dagelijks binnenkrijgt en het beest is binnen enkele dagen insulineresistent, zelfs als hij slank blijft.’
Rond 1970 kwamen levensmiddelentechnologen op het sprankelende idee om de glucosestroop die je uit maïs kunt winnen, om te zetten in fructosestroop. Fructose is aanzienlijk zoeter dan glucose, maïs kost nauwelijks meer dan drinkwater en ook het chemische omzettingsproces is spotgoedkoop.
Sindsdien stroomt de High Fructose Corn Syrup als een aanzwellende, taaie vloedgolf over de wereld. Het zit overal in. Vooral in non-voeding als frisdrank, koek en repen, maar ook in minder verdachte waren als muesli, worst, soep, mosterd en ketchup.
Wat goed is voor de aandeelhouders van Coca Cola en Unilever, is de dood in de pot voor jou. Sinds kort weten we dat dit honingzoete lieverdje van de levensmiddelendesigners de lever verandert in een op hol geslagen vetfabriek. Van fructosestroop word moddervet en het kan je suikerziekte en/of een hartinfarct bezorgen.
HFCS maakt je lever gek
‘Voer een laboratoriumrat fructose in een hoeveelheid die omgerekend vergelijkbaar is met wat de gemiddelde Britse puber dagelijks binnenkrijgt en het beest is binnen enkele dagen insulineresistent, zelfs als hij slank blijft.’
Lees verder: http://www.ditkannietwaarzijn.info/?p=1189
1 opmerking:
En het gif op de citroenschil?,wat weet u over transvet?
en wat dacht u van aspartaam wat in sommige landen wel verboden is,
en de onsculdige zoetstof uit een plantje wat hier alleen voor "medisch gebruik "is toegestaan maar in andere landen weer wel als zoetstof gebruikt mag worden....
en onze 'Toezichthouders"????
Een reactie posten