vrijdag 31 oktober 2008

Ewout Irrgang 13


Beste Ewout Irrgang,
Als volksvertegenwoordiger van de Socialistische Partij, en economische expert, zal het je zijn opgevallen dat minister Wouter Bos van de PVDA het volgende heeft beweerd: 'Niemand, ook ’s werelds grootste experts niet, had anderhalf jaar geleden zicht op de precieze waardering van dit type producten. Dat is het dominante kenmerk van deze hele financiële crisis.' De lezers van deze weblog weten dat dit een aantoonbare leugen is. Zoals Django elders schrijft: 'Zie o.a. deze column van Paul Krugman (oktober 2007):
''So, once again, why was nothing done to head off this disaster? The answer is ideology.….In fact, both borrowers and investors got scammed.
I’ve written before about the way investors in securities backed by subprime loans were assured that they were buying AAA assets, only to suddenly find that what they really owned were junk bonds. This shock has produced a crisis of confidence in financial markets, which poses a serious threat to the economy.''
Een jaar geleden dus. Paul Krugman was ook niet de enige econoom die regelmatig waarschuwde voor een crisis. De Amerikaanse regering heeft bewust weggekeken, maar de politici in Den Haag zaten ook te slapen. Als dit allemaal te complex was voor Wouter Bos, dient hij onmiddelijk op te stappen. En ik heb ook toen geen kamervragen van Irrgang gehoord.
Django 31.10.08 10:54'
Zie: http://sptransparant.blogsome.com/2008/10/30/irrgang-weigert-vragen-van-journalist-te-beantwoorden/#comments
Daarom Ewout Irrgang, stel als volksvertegenwoordiger van de oppositie, namens ons minister Bos de vraag waarom hij de volksvertegenwoordiging heeft voorgelogen. Leg hem de uitspraken van onder andere de Nobelprijswinnaar Paul Krugman voor! Leg publiekelijk de uitspraak van minister Bos naast de uitspraak van een Nobelprijswinnaar. En laat iets van je horen. Je zit er toch niet om de graaicultuur van het kapitalisme te verdedigen! Als je niets van je laat horen, ben je onderdeel geworden van dit systeem. Waarom zwijg je toch de hele tijd? Welk belang behartig je? Niet die van de gewone kiezers! Maar van wie dan wel? Vertel het ons.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...