dinsdag 28 oktober 2008

Hogere Belangen dan de Waarheid 13


Herbert Hoover, van 1929-1933 de 31ste president van de Verenigde Staten, verklaarde tijdens de depressiejaren tegenover een zaal vol adverteerders en public-relations mensen zonder enige ironie: 'Jullie hebben het werk overgenomen om verlangens te scheppen en hebben mensen veranderd in voortdurend bewegende geluksmachines. Machines die de sleutel zijn van economische vooruitgang.'

Ik moest hieraan denken naar aanleiding van deze e-mail:

''Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Het Neoliberale Geloof 271" achtergelaten: Aegon krijgt drie miljard van overheid Het concern leed een verlies van 350 miljoen euro. Het bedrijf heeft onder meer voor 400 miljoen euro aan afschrijvingen moeten doen op slechte Amerikaanse hypotheken. Aegon kan prima op eigen benen staan. Dit zei minister Wouter Bos van Financiën dinsdag in een toelichting op de 3 miljard euro aan steun die de Nederlandse overheid aan de verzekeraar geeft. ‘Maar de situatie is zo heftig dat de meest gezonde bedrijven in de problemen kunnen komen. Wij helpen ze door deze barre tijden heen.’Bos noemde Aegon een ‘ontzaglijk gezond bedrijf’."

Het is waar: met leugens en bedrog, met propaganda moeten 'de voortdurende bewegende geluksmachines' gemobiliseerd blijven omdat ze 'de sleutel zijn van economische vooruitgang.' En zo houdt alles en iedereen elkaar in stand, net zolang tot het niet meer kan. En dat punt naderen we de komende jaren, omdat er nu eenmaal hogere belangen zijn dan de waarheid. Stilstand is achteruitgang, achteruitgang is de dood, en de dood is de vijand. En de vijand zijn we zelf. Het ministerie van Waarheid heeft het volgende bekend gemaakt: 'Oorlog is vrede; Vrijheid is slavernij; Onwetendheid is kracht.' En de bank die 'ontzaglijk gezond' is krijgt 3 miljard euro, zoals de dokter gezonde mensen veel medicijnen geeft en zieke mensen niets.

Ik stel voor dat u zo snel mogelijjk bij minister Bos aanklopt voor een luttele twee miljard euro. Maar dan alleen als u geen schulden hebt en rijk bent. De lagere klassen met schuld komen voor miljarden subsidies niet in aanmerking.

3 opmerkingen:

Sonja zei

De lagere klassen met schuld komen voor miljarden subsidies niet in aanmerking.

Nee, maar wel voor de schuldhulpverlening. Daar moet je dan met je kassabonnetjes naar toe, om door hen gecontroleerd te laten worden, en krijg je een berisping wanneer je een onderbroek bij de HEMA hebt gekocht, en niet bij de Wibra. Een vernedering die ik de bankdirecteuren wel eens zou willen zien ondergaan.

Unknown zei

Dialoog van twee jongens op een schoolplein van basisschool 'De toekomst'

klik daartoe het volgende aan

http://www.volkskrantblog.nl/blog/5950

Robert Verhoeven

Sonja zei

Johan van der Werf, directeur van Aegon Nederland, stapte in januari dit jaar op. Volkskrantjournalist Frank van Aplhen vroeg naar het dieptepunt in zijn Aegon carrière.

"Het dieptepunt was een medewerker die 18 miljoen euro van Aegon had gestolen. Het heeft jaren gekost hem achter de tralies te krijgen."