Doorgaan naar hoofdcontent

De Filosemiet en de Antisemiet 18
Naar aanleiding van de overeenkomsten die ik beschreef tussen het moderne antisemitisme van bloggers als Ratna Pelle, gericht tegen Arabieren, en het ouderwetse antisemitisme van mensen als Jan Verheul, gericht tegen joden, kreeg ik de volgende reactie:

Dag mijnheer Van Houcke,

U heeft wel een beetje gelijk dat ik joodse mensen voor heel veel boosaardigheden verantwoordelijk houd. Maar dat was niet altijd zo. Pas met het begin van de crisis ben ik flink gaan lezen op het internet en in diverse boeken. Met slechts één criterium: ik wil weten wat de waarheid is. Wat is er echt gebeurd? Wat gebeurt er Nu? Rücksichtslos de waarheid zoeken, dat is wat ik wil doen.

Daarvan doe ik verslag, op een blogspot,( www.xevolutie.blogspot.com ) en in vele ingezonden reacties, vroeger bij Welingelichte Kringen, Pluspost en nu bij de Volkskrant. En soms inderdaad op uw blog.
Mijn reacties hebben 3 kenmerken: 1. ze zijn vrijwel altijd kritisch over joodse mensen, en 2. Elke bewering wordt onderbouwd met een citaat of verwijzing naar een artikel. 3. Vrijwel al mijn bronnen zijn joods.

Het beste wat mij na zo'n reactie kan overkomen is dat iemand mijn mening onderuit haalt. Want dan ben ik daarna weer een stapje dichter bij de waarheid.
Stel U voor dat mijn hoofd vol zou zitten met vergissingen, met onjuiste opvattingen over de realiteit: zo'n hoofd zou ik niet wensen.

Ik beleef de interessantste tijd van mijn leven.

U heeft nu een etiketje op mij geplakt: antisemiet. Prima, als U dat plezier doet. Maar liever: weerleg mijn kijk op de wereld. Haal mijn bronnen onderuit. Daar schiet ik ( en U) wat mee op.

Met vriendelijke groet, Jan Verheul.

P.S.: 21 jaar geleden ben ik uit een politieke partij gestapt omdat men niet over de massale immigratie wilde praten. Alleen al er over praten vond men racistisch. Ik heb destijds een proteststem op Janmaat uitgebracht. Ik was blij dat Fortuyn de zaak wel bespreekbaar maakte. Maar van Wilders heb ik een afkeer: hij doet aan moslim-bashen, en werkt vooral voor Israel. Dat moslim-bashen vind ik totale onzin: wij hebben die mensen zelf hierheen gehaald, Er is niks mis met moslims. Er is wel iets mis als je een samenleving plots laat overstromen met mensen uit een andere cultuur. Dan maak je mensen ongelukkig.

Het zijn allemaal oprechte meningen, goed onderbouwd. Haal ze onderuit a.u.b. !'

Welnu, Jan Verheul, 'meningen' kan ik niet onderuit halen, hoe 'oprecht'  die ook mogen lijken wanneer ze op vooroordelen berusten, op ressentimenten die niets te maken hebben met feiten maar alles met gefrustreerde emoties. Ik ga het dan ook niet eens proberen. Net als Ratna Pelle met haar filosemitisme projecteert u uw haat in 1 bepaalde groep, in uw geval de joden, in het geval van Pelle, de islamieten, met voorop de Arabieren. U beiden proberen aan de hand van hetgeen een enkeling doet de hele groep te stigmatiseren door te suggereren dat de daad van die enkeling kenmerkend is voor de hele groep. Ondertussen verzwijgen u en Ratna Pelle angstvallig de voorbeelden die duidelijk maken dat de betreffende groep volstrekt niet homogeen is, dat er goede zowel als slechte joden bestaan, of goede en slechte Arabieren. Wanneer u mijn boek De oneindige oorlog zou hebben gelezen dan had u ontdekt dat de meeste mensen met fundamentele kritiek op het zionisme die ik geinterviewd heb joden zijn. Maar alles dat niet binnen de propaganda van u en van Ratna Pelle past wordt dood gezwegen. Jullie werkwijze is ook identiek. Ik geef u een voorbeeld. U schrijft: 'Philip Zellikow ( 911-Commissie voorzitter, èn de man die de pre-emptive strike tot USA methode wist te maken) heeft in een speech op een universiteit gezegd dat Irak is aangevallen omdat het een bedreiging voor Israel was, niet omdat het de VS zou bedreigen. Het citaat is van de Wikipedia pagina weggehaald.' Deze enkele bron voert u aan als bewijs voor uw stelling dat niet de olie de reden was waarom de Verenigde Staten met massaal geweld Irak aanviel, maar dat het belang van de 'Joodse staat' verdedigd moest worden, met andere woorden: ook hier weer zitten de joden achter. 

De meest onthullende opmerking van u vind ik deze: 'Er is wel iets mis als je een samenleving plots laat overstromen met mensen uit een andere cultuur.' Dit is nu precies de voedingsbron van extreem rechts, de vreemdelingenhaat van mensen als Geert Wilders en Ratna Pelle die hun ressentimenten niet op joden projecteren omdat dit vandaag de dag 'politiek incorrect' is en zelfs strafbaar, maar op een andere semitische groep, de Arabieren. De eeuwenoude blanke, christelijke xenofobie moet ergens naar toe. Uw opmerking toont tevens aan hoe dicht antisemitisme en filosemitisme elkaar naderen. Uw 'kijk op de wereld' kan ik niet weerleggen, niemand kan dat, net zo min als ik de 'kijk op de wereld' van iemand als Ratna Pelle kan weerleggen om de simpele reden dat rationele argumenten er bij u beiden niet toe doen. De 'waarheid' waarover u het heeft speelt daarbij geen enkele rol van betekenis. Uw en haar 'kijk op de wereld' wordt gevoed door haat, en dat is probleem dat alleen u beiden kunt oplossen. 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…