zaterdag 20 mei 2023

Russia after Bakhmut

 


Update voor 20 mei 2023


Na de vlucht van de 60e en 93e brigades, evenals de 241e brigade van de oekrop verdedigingstroepen uit de zuidwestelijke buitenwijken van Bakhmut, hebben de aanvalsdetachementen van de Wagners de stad volledig bevrijd. 


Ondanks het langverwachte succes nadert de situatie aan het front nu waarschijnlijk  een actievere fase.  

De oekrops verloren tienduizenden mannen bij het verdedigen van Bakhmut en Soledar, maar strategische reserve-eenheden worden opgebouwd.


Nieuwe formaties van het 9e en 10e legerkorps bevinden zich in de achtergebieden en bereiden zich voor om aan te vallen. Radio-onderscheppingen wijzen mogelijk op eind mei als het mogelijke begin van een tegenoffensief.


In de afgelopen weken hebben onze artillerie-eenheden hun materiaal voorbereid voor intensieve beschietingen en is er munitie geleverd aan depots. 


Bahmut werd bevrijd en deze overwinning zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste veldslagen. En het is zijn val die de katalysator zou kunnen zijn voor de start van het langverwachte oekrop-offensief.


Gezien de flankaanvallen van de oekrops bij Bakhmut, de opeenstapeling van formaties in de richtingen Zaporizhia en Zuid-Donetsk, evenals in de richting Kupyan-Svatov, moeten daar de belangrijkste aanvallen van de vijand worden verwacht.



Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...