zondag 14 mei 2023

Bernard Claeys TER HERINNERING

 

TER HERINNERING - ALLE PARTIJEN DIE DE RUSSISCHE MINDERHEID VERTEGENWOORDIGDEN WERDEN VERBODEN. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft 11 politieke oppositiepartijen verboden en de media genationaliseerd. Alle activiteiten ter ondersteuning van de als "pro-Russisch" bestempelde partijen zijn nu illegaal. Axios meldt dat de lijst van partijen die nu verboden zijn: Platform For Life, Shariy Partij, Nashi, Oppositieblok, Linkse Oppositie, Unie van Linkse Krachten, Staat, Progressieve Socialistische Partij van Oekraïne, Socialistische Partij van Oekraïne, Socialistische Partij, en Volodymyr Saldo Blok.
Platform for Life is de grootste oppositiepartij van Oekraïne en heeft momenteel 44 zetels in het parlement. Vorig jaar werd de leider van de partij, Viktor Medvedchuk, beschuldigd van verraad en onder huisarrest geplaatst.
Een andere partij die doelwit is, Nashi, wordt geleid door Yevhen Murayev. Het Verenigd Koninkrijk beschuldigde Murayev er eerder van samen te werken met Moskou om de Oekraïense regering omver te werpen. Murayev werd echter in 2018 door Rusland gesanctioneerd.
De Russische minderheid in Oekraïne wordt sinds de staatsgreep van 2014 steeds meer gediscrimineerd. De oppositiepartijen vertegenwoordigen grotendeels de 17% van de Oekraïense bevolking die etnisch Russisch is. Taal- en cultuurwetten zijn gericht op Russische films, waaronder één met Zelensky in de hoofdrol. http://www.defenddemocracy.press/zelensky-bans-political.../


Geen opmerkingen:

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990