vrijdag 19 mei 2023

Ina Brouwer. Een Tragische Generatie (2)

Nogmaals de oud-communiste en voormalig Groen Links politica Ina Brouwer in HP/De Tijd van eind 2020:

Richt je niet op de politiek, zou ik zeggen, maar op de uitvinders. Van hen moet het komen, hoor.

En deze is ook niet gering: 

Er is maar één mogelijkheid om eruit te komen, en dat is: creatief zijn. Niet somberen, maar aanpakken. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Dat geldt ook voor de politiek. Concrete verandering die hoop geeft, met de poten in de klei, die houding. Zo presenteert een nieuwe Europese beweging als Volt zich bijvoorbeeld. Spreekt mij heel erg aan. 

Nog een juweeltje: 

Innovatie gaat niet uit de politiek komen. Veel meer uit technologie, bij ondernemers, start-uppers, ngo's, en wat dacht je van de boeren? Bij hen ligt het initiatief. Het gaat niet meer om ideologieën.

Heerlijk toch, zo uit het mondje van een hoogbejaarde gecorrumpeerde ex-comunistische politica. Vooruit: nog eentje: 'Er is geen tijd meer voor ideologische geharrewar. Er moet aangepakt worden. Durf, inspiratie en improvisatie, daar gaat het nu om,' want juist 'die mentaliteit, die opstelling, dat gaat het helemaal worden.'

Ik kwam vroeger Ina Brouwer, een buurtgenoot van mij, weleens tegen op de Nieuwmarkt. Ze raakte dan altijd in de war wanneer ik haar concrete vragen stelde en haar bespotte. Ina Brouwer, je weet nu waarom. Een niet doorleefde werkelijkheid leidt tot de onzin die je nu uitslaat.



Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...