vrijdag 19 mei 2023

Verwelkom Femke Halsema en Yoeri Albrecht met rottend fruit en eieren


Verwelkom Femke Halsema en  Yoeri Albrecht met rottend fruit en eieren. Oorlog verheerlijken is een misdaad. 


Door Oekraïne vernietigde Russische tank vanaf volgende week te zien op Leidseplein

17 mei 2023, 16.33 uur · Aangepast 17 mei 2023, 16.47 uur · Door AT5


Vanaf donderdag 25 mei staat er een Russische tank op het Leidseplein 'als symbool van de fragiliteit en weerbaarheid van de democratie in Europa'. Het voertuig is vorig jaar tijdens de slag om Kyiv vernietigd door Oekraïense soldaten in de stad Dmytrivka.

Het is een initiatief van debatcentrum De Balie. Eerder stond de 44 ton wegende T-72B-tank al in Groesbeek in het Vrijheidsmuseum en in Berlijn op Unter den Linden. 

De Balie exposeert de tank in het kader van het Forum on European Culture. Dat is een bijeenkomst van denkers, activisten, kunstenaars en schrijvers die van 31 mei tot 4 juni duurt. Onder meer Ivo van Hove, Tino Sehgal, Julian Hetzel en Victoria Koblenko komen bij elkaar om de betekenis en toekomst van democratie in Europa te verkennen vanuit een cultureel in plaats van politiek standpunt.

Op donderdag 25 mei om 12.00 uur wordt de tentoonstelling van de tank geopend door burgemeester Halsema en De Balie-directeur Yoeri Albrecht. Het voertuig is tot 4 juni op het Leidseplein te bezichtigen.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/319143/door-oekraine-vernietigde-russische-tank-vanaf-volgende-week-te-zien-op-leidseplein

1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Dit is psychopatisch gedrag van fascisten.
Dat die ene tank rondgesleept moet worden is een aanwijzing dat ze er maar één hebben.
De 300-duizend gesneuvelde Ukraïense soldaten, daar mogen we het letterlijk niet over hebben.
En de Russische soldaten die de tank bemanden? Dood, dood, dood. Haat, haat, haat.

Allesverzengende haat in dit land, tot en met Mark Rutte zelf. Nu loopt-ie voorop om F-16's te sturen.

De zogenaamde Ukraïense piloten (in werkelijkheid gepresenteerd als 'oud-vliegers', niet meer in actieve dienst), zullen waarschijnlijk op Volkel en Leeuwarden, en in Soesterberg (TNO) getraind worden.

Tijd om daar naartoe af te reizen. En om de overlijdensadvertenties in Uden en Leeuwarden en omstreken in de gaten te houden.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...